CROSSDOCK Extraliga

V Letohradě byli po samostatných stříleních šťastnější hráči ústecké Elby

19. kolo CROSSDOCK Extraligy se odehrálo také v hokejbalovém stánku Letohradu, kam v rámci zápasu kola zajížděla Elba. Pro oba celky to byl hodně důležitý souboj, vždyť pro Jeleny se jednalo o poslední zápas v základní části a Severočeši zase usilují taktéž o třetí pozici.

Jeleni začali tlačit, zbytečně ale přišli o vedení

Začátek zápasu se nesl v duchu domácí převahy, která po chvíli nabrala na obrátkách. Byl to totiž brankář Zdeněk Banda, jenž musel být více na pozoru. I tak však v sedmé minutě poprvé lovil míček ze své branky. Jeleni měli signalizovanou výhodu, kterou proměnil ve vedení svého celku střelou od modré Ondřej Lux. Letohradští pak i nadále byli směrem dopředu aktivnější a snažili se znovu udeřit. Na řadu přišlo i několik slibných příležitostí, Elbu ale hlavně zachraňovala špatná koncovka domácích. A tak se podařilo hostům vytěžit doslova z minima maximum. Jedno rychlé přečíslení a střela Patrika Balcara poslala zápas podstatě na samotný začátek – 1:1.

Ach ta zakončení, museli si říkat domácí

I druhé pokračování začalo lépe pro Letohradské, kteří byli aktivnější a snažili se brzy udeřit. Ústí však po chvíli hru srovnalo a místy začalo být také hodně nebezpečným. Velké šance však byly k vidění spíše na straně Jelenů, úspěšná koncovka jim však v tomto zápase příliš přána nebyla. A tak přišel další hodně expresní přechod přes střední pásmo v podání Severočechů, kdy tentokrát přesnou ranou za záda brankáře Michala Šupíka zakončoval Jan Langthaler. Letohrad už do druhé sirény odpověď najít nedokázal, takže odcházel do kabin rázem jako prohrávající a mohl jen litovat neproměněných šancí.

Letohradské mládí přisoudilo domácím alespoň bod

Úvod třetí periody nejprve přinesl dobré náznaky směrem dopředu od Ústeckých, Šupík ale svůj celek podržel, takže si na druhé straně po chvíli dokázal vzít slovo teprve patnáctiletý Michal Macháček, jenž díky svému důrazu před brankovištěm už ve svém druhém zápase v mužské soutěži vsítil premiérovou branku v CROSSDOCK Extralize. A ta se navíc ukázala jako jednou z rozhodujících, protože ve zbývajících minutách se už skóre neměnilo, takže rozhodnout musela samostatná střílení.

V dovednostní soutěži nejprve svůj um předvedl opět domácí mladík, jenž prokázal, že je velkým letohradským příslibem do budoucnosti. Ani jeho povedené provedení ale nedokázalo rozhodnout, na straně Ústí se totiž nejprve skvělým blafákem prosadil Vojtěch Červinka a bekhendovým zakončením pod břevno pak bonusový bod na sever Čech exportoval Jan Štěpánek. Letohrad tak sice zůstává třetí, příští týden ale bude bedlivě sledovat, kolik ho v posledním kole předskočí týmů, a na koho tak narazí v blížícím se čtvrtfinále!

SK Hokejbal Letohrad vs. Elba DDM Ústí nad Labem 2:3 ss (1:1, 0:1, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Lux O. (Košťál), 36. Macháček (Krejsa) – 11. Balcar (Poláček, Štěpánek), 26. Langthaler (Balcar, Kváš), rozh. náj. Štěpánek.

Střely: 34:22, vyloučení: 3:5, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 60, rozhodčí: Popelka, Černý.

SK Hokejbal Letohrad:Šupík (Manučarjan) – Anýž, Hejtmánek J., Krejsa, Lajčak, Adamec – Běloušek, Macháček, Cvejn, Věchet, Faltus, Halbrštát „C“, Košťál, Lux O., Lux J.

Elba DDM Ústí nad Labem: Banda (Rechtorik) – Smolík, Michajličenko, Růžička, Sedláček, Kváš – Červinka, Štěpánek „C“, Soukup, Grus, Langthaler, Gottfried, Poláček, Balcar.