CROSSDOCK Extraliga

Sudoměřice šokovaly Kladno, lídr nezaváhal. Východočeské derby pro Hradec.

Předposlední kolo základní části CROSSDOCK Extraligy přineslo spoustu zápasů, které nabídly zajímavé obraty. Z nepříznivého skóre se dokázali vyhrabat hokejbalisté Sudoměřic, Hradce Králové a Ústí nad Labem, kteří nakonec slavili vítězství, v případě Elby však až po samostatných nájezdech.

Sobota 14.4.2018

HBC Rondo Most vs. HC Kert Park Praha 1:6 (0:1, 0:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 45. Drenčko (Chytrý) – 10. Postulka, 19. Zvonek (Rozenberg, Fejfar), 27. Kruček M. (Fejfar, Nýdl), 29. Bureš (Rozenberg, Suchánek), 30. Fejfar (Zvonek), 33. Zvonek (Kruček M.).

Mostečtí hokejbalisté nutně potřebovali, vzhledem k naději na udržení osmé pozice, doma zaskočit Kert Park, jejich naděje ale vzaly za své již v první třetině. Po gólu Postulky se do vedení dostal právě Kert Park, doslova smrtící byla pro Rondo druhá perioda, ve které Mostečtí inkasovali hned čtyřikrát. Již na rozdíl šesti branek zvyšoval svým druhým gólem v zápase Dalimil Zvonek, za Most vstřelil v poslední minutě utkání alespoň čestnou branku Drenčko. Výsledek 6:1 potvrdil před blížícím se play-off dominanci Kert Parku Praha.

SK Sudoměřice vs. HBC ALPIQ Kladno 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. Jarolín (Hujsa Mi.), 34. Kaluža (Tóth M.), 44. Hujsa Mar. (Fraňo) – 7. Pražák (Novák, Dědič).

Souběžně s Mostem sehrály důležitou bitvu i Sudoměřice, které na vlastním hřišti vyzvaly druhý tým základní části z Kladna. Favorit duelu se dostal do vedení zásluhou Pražáka již v sedmé minutě, tím však útočná aktivita ALPIQu skončila. Domácí tým předvedl skvělý obrat, po gólech hokejové posily Reného Jarolína, Kaluži a pečeti další profesionální posily Martina Hujsy zvítězil výsledkem 3:1. Kladenští si vzhledem k zaváhání konkurentů i přes porážku pojistili druhé místo po základní části, Sudoměřice se naopak minimálně na 24 hodin posunuly do elitní osmičky.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Tesař (Král), 30. Král (Chmel, Ruda), 32. Fišer (Novák) – 8. Bílý (Březina, Vlasák).

Východočeské derby ve velkém stylu viděl Hradec Králové. Pardubičtí přijeli k největšímu konkurentovi s cílem pojistit si třetí pozici v tabulce a svůj plán začali plnit po gólu navrátilce Jana Bílého již v osmé minutě. I v tomto případě si domácí hokejbalisté připravili velký obrat. Již ve druhém dějství zásluhou Krále a Fišera skóre otočili ve svůj prospěch, krátce po začátku třetí třetiny pečetil vítězství Fišer. Situace se před posledním kolem v tabulce velmi zdramatizovala, oba celky mají stejný počet bodů a na závěr se tak bude hrát opravdu o hodně!

TJ KOVO Praha vs. HBC Plzeň 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 43. Svoboda (Krejčí, Bydžovský) – 14. Pejchar (Polívka), 19. Kavalír (Valenta, Krch), 25. Pauer (Holý), 43. Malý (Polívka, Krch).

Mezi týmy, které půjdou do závěrečného kola se stejným počtem bodů, je i Plzeň, jež dokázala zvítězit na hřišti posledního Kova. Do vedení se hosté dostali „až“ v závěru první třetiny, kdy se prosadil Pejchar, o chvíli později na jeho gólovou radost navázali Kavalír s Pauerem. Dvě minuty před koncem zpečetil výhru Západočechů Ondřej Malý, čestné trefy se dočkali i domácí, kteří zásluhou Martina Svobody snížili na konečných 1:4.

SK Hokejbal Letohrad vs. Elba DDM Ústí nad Labem 2:3 po nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Lux O. (Košťál), 36. Macháček (Krejsa) – 11. Balcar (Poláček, Štěpánek), 26. Langthaler (Balcar, Kváš), rozh. náj. Štěpánek.

Střely: 34:22, vyloučení: 3:5, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 60, rozhodčí: Popelka, Černý.

V zápase kola se bodový zisk dělil. Letohrad v přímém souboji o střed tabulky CROSSDOCK Extraligy hokejbalu přivítal ústeckou Elbu, se kterou svedl vyrovnanou partii. Domácí se dostali do vedení zásluhou Ondřeje Luxe již v první třetině, soupeř ale zásluhou Patrika Balcara poměrně brzy srovnal. Další obrat poslal blíže k bodovému zisku Ústí, když míček do letohradské branky dostal Jan Langthaler. Jeleni se nevzdali, zásluhou mladého Macháčka vyrovnali a dostali bojovný duel až do samostatných nájezdů. V nich se z bonusového bodu radovala Elba, která si tak domů odvezla vítězství.

Neděle 15.4.2018

HBC Rondo Most vs. TJ KOVO Praha 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Chytrý (Prokš), 17. Drenčko (Singer, Chytrý), 42. Chytrý (Chyba, Krajíček), 45. Krajíček (Bačák, Bruštík).

Nedělní dohrávka mezi devátým Mostem a posledním Kovem přinesla očekávaný průběh. Rondo bojující o rychlý návrat do elitní osmičky otevřelo skóre již po 76 sekundách první třetiny, kdy se prosadil Marek Chytrý. Náskok Mostu navýšil v průběhu utkání ještě Jan Drenčko, který tak pomohl Rondu zavelit k postupu do play-off. Domácí nakonec porazili soupeře z hlavního města výsledkem 4:0 a po sobotní ztrátě se vrálili do elitní osmičky.