CROSSDOCK Extraliga

Zápasy CROSSDOCK Extraligy, které napoví: Most se přiblíží postupu, Plzeň zabere

Již jen dva hrací víkendy zbývají do konce základní části CROSSDOCK Extraligy hokejbalu, v boji o osmou příčku může nyní hodně napovědět zejména nedělní souboj Mostu se Sudoměřicemi.

Sobota 14.4.2018

HBC Rondo Most vs. HC Kert Park Praha

Ondřej Tvarůžek (hráč HBC Rakovník): Rondo sice hraje „doma“, jde jim v současné době o každý bod a pro jakýkoli bodový zisk udělají maximum, ale v tomto zápase neuspějí. Kert Park si odveze do Prahy plný počet bodů.

Tomáš Kudela (reprezentant ČR, hráč Oberwil Rebells): Kert je v laufu, o tom není pochyb. Naopak Most podle zpráv z týmu není v ideální formě, takže bych nějaké překvapení nečekal, 3 body poputují do Prahy.

Tip redakce: Mostečtí hokejbalisté nezažívají zrovna povedené jaro a i přesto, že bojují o osmou příčku, která by jim přihrála do play-off právě soupeře z Kert Parku, bodově vyjdou z dalšího domácího utkání naprázdno. Naopak pražský tým potvrdí svoji suverenitu a na jistotu vítězství v základní části naváže další ligovou výhrou.

SK Sudoměřice vs. HBC ALPIQ Kladno

Ondřej Tvarůžek: Sudoměřice jsou ve stejné situaci jako Rondo a potřebují každý bod. Tipuji vyrovnané utkání, kde nepadne moc branek, ale šťastnější budou kluci z Kladna. Na delší cestu zpátky domů si přibalí nejen něco chlazeného, ale také 3 body.

Tomáš Kudela: Nemůžu jinak, než fandit hostům, to je pro mě srdcovka. Sudoměřice nás na Moravě vždycky potrápily, ale přesto Kladnu věřím, že vyhraje a před play-off se dostane do herní pohody.

Tip redakce: V hodně podobné situaci jako Most jsou i Sudoměřice, které budou na vlastním hřišti hostit dalšího z favoritů. Právě Rondo má v boji o osmou příčku lepší vzájemné zápasy a z toho důvodu je před Sudoměřicemi mnohem složitější situace. Na domácí tíha zodpovědnosti padne a s Kladnem budou muset skousnout těsnou porážku.

HBC Hradec Králové 1988 vs. Autosklo-H.A.K. Pardubice

Ondřej Tvarůžek: Pro mě nejtěžší tip na výsledek. Je to derby, oba týmy si chtějí minimálně udržet stávající příčku v tabulce. Velmi vyrovnané utkání, které rozhodnou až samostatné nájezdy, ve kterých budou brát bod navíc Pardubice.

Tomáš Kudela: Očekávám vyrovnaný zápas, klasické regionální derby. Tři body ale zřejmě zůstanou doma.

Tip redakce: Východočeské derby v přímém boji o co nejlepší pozici před play-off? Co více si jen přát! V Hradci Králové půjde o hodně, mezi oběma celky je rozdíl pouhých tří bodů, což dvě kola před koncem základní části slibuje famózní podívanou. A kdo tedy uspěje? Domácí hřiště bude hrát pro Hradecké, kteří se na svého soupeře dotáhnout.

TJ KOVO Praha vs. HBC Plzeň

Ondřej Tvarůžek: Pražské KOVO bude kousat celý zápas. Neočekávám žádné brankové hody, ale bohužel pro ně i v tomto zápase vyjde bodově naprázdno. Plzeň si po nezdaru z minulého týdne odveze těsnou výhru a 3 body k tomu.

Tomáš Kudela: Kovo letos tápe, určitě nemůžou být v klubu s vývojem sezony spokojení. Ale to ani Plzeň, která mi svými výkony připadá jako na houpačce. Může se stát cokoliv, ale pokud mám vybrat vítěze, řekl bych Plzeň.

Tip redakce: Zde nebude co řešit. KOVO Praha je jednoznačně na posledním místě, v mnohem lepší formě se zdá být celek Rakovníka, který chce extraligovou příslušnost uhájit. Navíc Plzeň v posledních zápasech ztratila a propadla se až na sedmé místo, nyní musí zabrat, aby se pokusila vybojovat místo v elitní čtveřici. Z Prahy si na západ odveze plný počet bodů.

Zápas kola: SK Hokejbal Letohrad vs. Elba DDM Ústí nad Labem

Ondřej Tvarůžek: Další utkání, které podle mě může dopadnout jakkoli. Bude to velký boj, kde Letohrad využije domácího prostředí a asfaltového povrchu. Nakonec bude brát bod navíc až po samostatných nájezdech.

Tomáš Kudela: Letohrad se veze na vítězné vlně a já věřím, že svoji formu potvrdí Jeleni domácí výhrou.

Tip redakce: Pikantní duel, který byl redakcí po zásluze vybrán jako zápas kola. Utká se třetí a pátý tým tabulky, domácí jeleni mají skvělou formu, kterou budou chtít proti Severočechům potvrdit. Doma se jim vede velmi dobře a další tři body zaznamenají i proti Ústí, čímž se výrazně přiblíží k udržení třetího místa po základní části a tím i nesmírně výhodné pozice do čtvrtfinále play-off.

Neděle 15.4.2018

HBC Rondo Most vs. TJ KOVO Praha

Ondřej Tvarůžek: Zápas, který bude opět velmi vyrovnaný. Rondo si připíše velmi cenné dva body po samostatných nájezdech, které mohou hrát velkou roli k účasti v play-off.

Tomáš Kudela: Pravděpodobně vyrovnaný, remízový zápas. Uvidíme, který z týmů bude šikovnější v nájezdech.

Tip redakce: O tom, že Most je před závěrečnými zápasy v lepší pozici svědčí i fakt, že se na domácím hřišti utkají v nedělní dohrávce s týmem KOVO Praha. S posledním celkem extraligové tabulky oslabený Most zabere a díky plnému počtu bodů si téměř jistě zajistí místo ve vyřazovacích bojích.