CROSSDOCK Extraliga

Kert Park po gólovém uragánu vítězem základní části! Letohrad stoupal

Uplynulý víkend přinesl pořádnou porci zápasů, a to se odehrálo pouze jedno kompletní kolo. Na programu byly ale také dohrávky, a tak třeba Kert Park odehrál ve dvou dnech opět dvě utkání, tedy stejně jako týden nazpět, a podobně to měl i Letohrad s Rakovníkem.

Pátek 6.4.2018

HC Kert Park Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem 9:3 (5:1, 1:2, 3:0)

Střely: 36:25, vyloučení: 5:6, využití přesilovek: 3:1, oslabení: 0:1.

Branky a nahrávky: 1. Kruček M. (Fejfar, Zvonek), 4. Fejfar (Zvonek), 10. Čejka (Postulka), 14. Šperl (Čejka, J.), 15. Kruček M. (Zvonek, Fejfar), 26. Kruček J. (Šperl, Wróbel), 32. Čejka (Wróbel, Šperl), 35. Danko (Fejfar, Wróbel), 38. Zvonek (Fejfar, Nýdl) – 8. Štěpánek (Červinka), 24. Štěpánek (Červinka, Soukup), 30. Soukup (Štěpánek).

Už v pátek později odpoledne se rozehrál celý víkendový program, a to hned pořádně bohatým utkáním na góly. Kert Park totiž doma přivítal ústeckou Elbu, která rozhodně dle předzápasových prognóz měla Pražany o hodně více potrápit. Jenomže jako by na hřišti byl jenom jeden celek, gólová mašina loňského mistra se zastavila až na čísle devět, přičemž hned několik hráčů mělo na svém kontě tučný bodový příděl. A ten nejzajímavější? Kometa českého hokejbalu mladík Jan Čejka 2+1, a to hned ve svém druhém utkání v dospělé kategorii!

Sobota 7.4.2018

HBC Plzeň vs. SK Hokejbal Letohrad 2:6 (1:2, 1:2, 0:2)

Střely: 30:18, vyloučení: 7:4, využití přesilovek: 0:3, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 13. Pejchar (Gřonka, Valenta), 26. Pauer (Polívka V.) – 6. Král (Halbrštát, Vychytil), 15. Košťál (Věchet), 21. Král (Halbrštát), 23. Halbrštát (Lux O.), 40. Věchet (Krejsa, Lajčiak), 44. Král (Lajčiak).

Letohrad cestoval napříč republikou až na západ Čech, ale dlouhá cesta sčítají přes 250 kilometrů, jakoby vyšperkovala taktiku Jelenů, kteří dokázali ovládnout první třetinu. Jednobrankové vedení se pak povedlo hostům ve druhé části zdvojnásobit a Mečouni to tudíž už do třetí periody měli hodně složité. A to se i potvrdilo, gólově produktivní už totiž byli jenom Východočeši, a to i díky dovršení hattricku Zděnka Krále. Angažování profesionálního hokejisty se tak Letohradu začíná hodně vyplácet! (7 zápasů, 8 gólů +3 asistence)

HBC Rakovník vs. HBC Rondo Most 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Střely: 19:14, vyloučení: 4:2, využití přesilovek: 0:,0 oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 26. Pospíšil (Míka), 39. Tvarůžek M. (Pekárek), 40. Sýkora (Tvarůžek M.) – 33. Bačák (Prokš).

Ve středních Čechách došlo na další důležitý duel jak pro domácí Rakovník, tak také pro hostující Most. Střetnutí, které bedlivě sledovala v rámci Zápasu kola i naše redakce, mohlo hodně napovědět. A trošku se i tak stalo. Rondo totiž našlo pouze jedinou střeleckou odpověď na průběžné vedení Raků, poté už se prosadili jenom domácí, kteří ukořistili ale tuze zlaté tři body! A hosté? Ti mohou být rádi, že Sudoměřicím se toto kolo nepovedlo, osmička je tak pro ně stále otevřená a momentálně zřejmě i blíže.

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Střely: 25:21, vyloučení: 5:4, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 1. Dědič (Šícha), 9. Pražák (Šícha), 26. Hrabár (Šíma, Haisman), 31. Barnošák (Soukup, Šrámek) – 4. Šimůnek (Ježek, Šimek), 21. Bacovský (Novák, Fišer), 36. Šimůnek (Tesař, Ježek).

Vzpomínáte na loňské play-off, kde se střetlo Kladno s Hradcem? Tak nepatrná repríza se v sobotu uskutečnila právě na Kladně, kde byl k vidění pro oko diváka parádní hokejbalový souboj! Rysové se nejprve dostali už v první minutě do vedení, což ale hosty na kolena nesrazilo, protože už ve čtvrté minutě bylo vyrovnáno. Utkání se však lámalo až za stavu 2:2, to se totiž následně povedlo Středočechům poprvé odskočit o dvě branky, což se ukázalo pro Piráty už jako nedostižitelné.

Hostující Šimůnek však svoji druhou brankou v zápase zpět na rozdíl jediné trefy snížil ještě devět minut před závěrečnou sirénou, Hradečtí tak trošku mohou litovat, že se jim ze střetnutí nepovedlo vydolovat více. Jejich pozice v tabulce se ale příliš nezměnila a konečné umístění mají stále ve svých rukou.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. TJ Kovo Praha 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)

Střely: 29:13, vyloučení: 3:4, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 18. Vlasák (Mokříž, Urbanec), 25. Česák (Březina, Zajíček), 34. Vlasák (Urbanec), 39. Förstl (Bucek), 40. Březina (Filip).

Pardubice na svém hřišti přivítaly Kovo a dle tabulkového postavení to měl být pro ně nejlehčí soupeř na jaře. To se pro hosty bohužel i potvrdilo, protože gólová radost byla vidět pouze na straně Autoskla. To se však do vedení dokázalo dostat až ze začátku druhé části, do té doby se Pražanům dařilo držet nerozhodné skóre. Poté už domácí ale svá mířidla seřídila a nakonec se především díky tříbrankové třetí třetině zastavilo skóre až na 5:0. I tady byl jeden dvoubrankový střelec, a to domácí Lukáš Vlasák, jenž si i připsal, první pardubickou, a tedy vítěznou trefu.

HC Kert Park Praha vs. SK Sudoměřice 9:1 (5:0, 3:0, 1:1)

Střely: 37:25, vyloučení: 1:0, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 1:0.

Branky a nahrávky: 4. Kruček J. (Plzák, Wróbel), 7. Postulka (Čejka, Kaucký), 8. Čejka (Postulka, Kovář), 11. Kruček M. (Nýdl, Zvonek), 14. Postulka (Dejneka, Čejka), 16. Kruček M. (Fejfar, Zvonek), 20. Kovář (Dejneka, Čejka), 25. Zvonek (Kruček M.), 45. Postulka (Šperl, Kovář) – 33. Štefek (Studénka).

A zpět na Lužiny! Gólově namlsaný Kert Park z pátečního odpoledne o čtyřiadvacet hodin později přivítal tentokrát celek z jihu Moravu, jenž ještě reálně zápolí o účast v play-off! A pokud by se mu to povedlo, bylo by to pravděpodobně právě s loňským mistrem, který je však pořádně rozjetý. Vždyť i ve druhém zápase ve dvou dnech opět devětkrát skóroval a navíc tentokrát jen jednou inkasoval! V utkání byl nejvíce vidět domácí Adam Postulka, který zaznamenal tři branky a jednu asistenci. A finální součet už jistého vítěze základní části za zatím poslední dva hrací dny? Úctyhodných 18:4!

Neděle 8.4.2018

HBC Rakovník vs. SK Hokejbal Letohrad 2:3 po ss (1:1, 1:0, 0:1)

Střely: 25:26, vyloučení: 3:4, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 15. Schnaubelt (Gerlich), 28. Tvarůžek O. (Tvarůžek M., Gerlich) – 2. Král (Lux O., Košťál), 40. Cvejn (Hejtmánek), rozh. náj. Lux O.

V neděli před polednem byla na programu ještě jedna dohrávka, a to ta mezi Rakovníkem a Letohradem. Domácí tak hráli během dvou dnů druhé domácí utkání a hosté zase venkovní. Spokojení ale museli být po skončení oba celky podobně, Raci pouze s deseti hráči v sestavě sice ještě pět minut před koncem vedli a nakonec prohráli po samostatných stříleních, za víkend ale nasbírali čtyři body, což je pro ně do jisté míry úspěch. Mrzet je však může, že už přišli o možnost bojovat do poslední chvíle o play-off, Kovu ale odskočili už na rozdíl devíti bodů, i když s dvěma odehranými zápasy navíc.

A Letohrad? Ten se po pětibodovém víkendu přiblížil k co nejlepší výchozí pozici do vyřazovací části. O třetí příčku ale ještě reálně může klidně přijít, závěr základní části totiž slibuje hodně napínavý scénář!