CROSSDOCK Extraliga

Na Most padla deka. Nekompletní a bez tréninku? Jarní tradice, smutní trenér Cerman

Tabulkově se zdá, že si to mostečtí hokejbalisté v závěru základní části CROSSDOCK Extraligy na dálku rozdají se Sudoměřicemi o osmé, postupové místo do vyřazovacích bojů. Tým Ronda má ale ještě jednoho velkého soupeře.

Je to jedno s druhým, tuší brankář Brém

Jestli má tým Mostu někde jistotu, tak je to v brance. Gólman Pavel Brém opustil v letošní sezoně svoji klec pouze na patnáct minut, jinak patří společně s letohradským Janem Šimarou k nejvytěžovanějším brankářům celé soutěže. Svůj tým dlouho držel také na hřišti Rakovníku, po třech brankách ale ani on porážce nezabránil. „Znovu jsme se nesešli,“ začal pesimisticky hodnocení mostecké porážky. „Je to pořád dokola. Dnes jsme jeli ve dvanácti lidech a v první třetině se ještě dva zranili. Do toho oslabení, vše se váže jedno na druhé,“ komentoval s očima sklopenýma do země brankář Pavel Brém.

Prvních dvacet minut byl Most v Rakovníku lepším týmem, do vedení se ale nedostal a později za to pykal. „Odpadli jsme, potom už jsme nemohli. Hráli jsme na čtyři beky a ti se prostě zatavili. Je to těžký,“ složitě hledá slova jednička osmého týmu tabulky. „Když sečteme naše ztráty, fakt, že se nedaří tahounům a kvalitu, kterou máme, nezbývá nám nic jiného, než bojovat,“ popisuje. Boj o osmičku ale v Mostě rozhodně nevzdávají. „Máme tři zápasy, oni dva, výhoda je na naší straně. Prostě to musíme urvat,“ motivuje brankář Pavel Brém.

Trenér Cerman: Bez tréninku se na úrovni hrát nedá

Jeho slova potvrdil také lodivod mostecké lavičky Patrik Cerman. „Jarní tradice,“ začal krátce hodnocení mistrovského zápasu s Rakovníkem. Následně svá slova rozvedl: „V okleštěné sestavě, nekompletní, bez tréninku. S tím na úrovni hrát nemůžete.“ Mostečtí sice v zápase s Rakovníkem dokázali na začátku třetí třetiny smazat těsnou ztrátu, po vyrovnávací brance ale rychle inkasovali. Trenér Cerman přiznal, že porážka jeho týmu byla spravedlivá. „Tak to většinou bývá. Domácí se po vstřelené brance zatáhnou, po vyrovnání ale velmi rychle převzali otěže a pohlídali si to,“ popsal situaci ve třetí třetině.

Celý zápas dle jeho slov dokumentoval špatnou situaci v Mostě, který na jaře rozhodně není v kvalitním rozpoložení. „Chyběl mi tam pohyb a nasazení. Jenže těžko je mohu po hráčích chtít, když nemají natrénováno,“ povzdychl si Patrik Cerman. Přesto je výhoda na straně Mostu. Ve třech zápasech musí proti Kert Parku, Kovu Praha a Kladnu získat stejně nebo více bodů než Sudoměřice. Trenér Ronda si ale pokládá úplně jinou otázku. „O osmičku se popereme, to rozhodně. Nevím ale, jestli je osmé místo při předpokládaném čtvrtfinále proti Kert Parku vítězstvím,“ uzavírá trenér Mostu Patrik Cerman.