CROSSDOCK Extraliga

Most v boji o osmičku ztratil, důležité body zůstaly v Rakovníku

V rámci zápasu kola CROSSDOCK Extraligy hokejbalu dokázali hráči Rakovníku na domácím hřišti eliminovat soupeře z Mostu a připsali si velmi důležité tři body. Branky padaly až ve druhé polovině zápasu, hlavní roli hrál domácí Martin Tvarůžek, který k vítěznému gólu přidal ještě jednu asistenci.

Opatrné vyčkávání bez gólové radosti

Úvodní třetina ve slunném počasí žádnou radost na jedné či druhé straně nepřinesla. Hra byla velmi často kouskována, žádný z týmů si tak nedokázal vytvořit souvislejší převahu, díky které by si vypracoval slušné příležitosti. Z prvního dějství tak stojí za řeč zranění dvou hráčů Ronda, kteří museli být ošetřeni, a jejich účinkování v utkání skončilo. Kapitán Jan Plachý sledoval dění na hřišti ze střídačky, Pavel Krajíček musel být dokonce odvezen s poraněným kotníkem do rakovnické nemocnice.

Za vzestupem Rakovníka zavelel Pospíšil

Ve druhé třetině se obraz hry příliš nezměnil, v první pětiminutovce měli navrch hosté, ale v koncovce se jim vůbec nevedlo. Zlomovým momentem byla dvacátá minuta utkání, po které začal Rakovník svého soka výrazně přehrávat. Z prvních příležitostí ještě neudeřil, to ale změnila 26. minuta, kdy Šimon Míka vyhrál vhazování na hokejku Jana Pospíšila, který se příklepem z první nemýlil. Ani po vstřelené brance aktivita domácích neutichala, Rondo rozhodně nepůsobilo dojmem, že zde bojuje možná o klíčové body v souboji o osmičku play-off.

Brzké vyrovnání body neznamenalo, výhru trefil Martin Tvarůžek

Do třetí části vkročili hokejbalisté Mostu jako vyměnění a za svoji aktivitu se dočkali sladké odměny velmi rychle. Do branky Gerlicha propadlo zakončení Vladimíra Bačáka, který tak třináct minut před koncem stanovil skóre nerozhodné. Daný stav ale neměl dlouhého trvání. První přesilová hra Rakovníku v zápase sice využita nebyla, přesně s návratem vyloučeného hráče ale z bezprostřední blízkosti zamířil milimetrově přesně zkušený Martin Tvarůžek.

A to nebylo ze strany domácích ještě všechno. Autor vyrovnávacího gólu nabídl šanci pro Milana Sýkoru, který předvedl skvělý důraz na brankovišti a doslova procpal míček za brankáře Bréma. Závěrečný tlak Mostu již domácí přežili, dotáhli zápas do vítězství 3:1 a získali tím tři body. Daný výsledek je velkou komplikací pro Most, který tak v boji o play-off ztratil, jeho ztrátu naopak slaví v konkurenčních Sudoměřicích.

HBC Rakovník – HBC Rondo Most 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 26. Pospíšil (Míka), 39. M. Tvarůžek (Pekárek), 40. Sýkora (M. Tvarůžek) – 33. Bačák (Prokš).

HBC Rakovník: Gerlich – Pospíšil (C), Cafourek, Pekárek, O. Tvarůžek – Schnaubelt, Martínek, M. Tvarůžek, Sýkora, Hildebrant, Míka, Schierl, Švancar, Marušinec

HBC Rondo Most: Brém – Prokš, Plachý (C), Chyba, Popluhár, Chmelina – Krajíček, Bačák, Singer, Drenčko, Bruštík, Chytrý, Jakubův, Novák