CROSSDOCK Extraliga

Kert Park šesti body potvrdí své kvality, okusí Šimarovy čáry Plzeň s Rakovníkem?

Základní část CROSSDOCK Extraligy hokejbalu se řítí ke svému závěru, rozhodovat může každý bod. Zřejmě největší bitva o postupovou osmičku se na dálku strhne mezi Sudoměřicemi a Mostem, výčet zápasů ale nabízí spoustu zajímavého.

Pátek 6.4.2018

HC Kert Park Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem

David Terna (brankář SK Sudoměřice): Myslím si, že Kert Park předvede svůj standard a to mu bude stačit na výhru. Pro mě je Kert největší kandidát na titul.

Tip redakce: Páteční předehrávka v hlavním městě přinese další vítězství lídra tabulky. Kert Park potvrdí svoje postavení a proti ústeckému týmu si připíše tři body. Elba posbírala o posledním víkendu pět bodů, ani kvalitní výkony mu ale proti týmu trenérů Kuny a Jelena nepomohou.

Sobota 7.4.2018

HBC Plzeň vs. SK Hokejbal Letohrad

David Terna: Letohrad bude opět v bráně držet Šimi (Jan Šimara, pozn. red.), a když se k tomu přidá probuzený střelec Míra Věchet (směje se), tak věřím, že Letohrad bude brát tři body.

Vojtěch Červinka (útočník Elba DDM Ústí nad Labem): Zde se dá očekávat vyrovnaná bitva. Pátá Plzeň má náskok pouhých dvou bodů na sedmý Letohrad, domácí v posledním utkání prohráli s Mostem a další ztrátu bodů si nebudou chtít připustit. To hosté naopak slavili výhru proti Hradci a budou chtít svou formu potvrdit i na horké půdě v Plzni. Mečouni vyhrají po 45 minutách rozdílem jedné branky.

Tip redakce: Bitva pátého se sedmým týmem tabulky, mezi kterými je rozdíl pouhých dvou bodů? Ideální kombinace na skvělý hokejbalový zážitek. Plzeň již přišla o svoji domácí neporazitelnost, a pokud chce zabránit dalšímu poklesu v tabulce, bude muset zvítězit. Jeleni se naopak mohou plně spolehnout na brankáře Šimaru, který předvede další skvělý výkon. Letohradu to bude v Plzni stačit na zisk dvou bodů po výhře v nájezdovém rozstřelu.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. TJ KOVO Praha

David Terna: Pardubice jsou pro mě favoritem, a když si odskočil od florbalu Honza Bílý tak věřím, že tři body budou brát domácí. Pro mě jako brankáře je to nepříjemný hráč, který dokáže ovlivnit zápas.

Vojtěch Červinka: Silné Pardubice bojující o to, aby začínali play-off doma, budou hostit trápící se Kovo. Hosté budou kousat, Pardubičtí však jejich nápor vydrží a získají všechny tři potřebné body.

Tip redakce: Pardubičtí hokejbalisté před vlastními fanoušky proti poslednímu Kovu nezaváhají. Tým s nejhorší obranou svůj osmibodový zisk nerozšíří a pojede domů poražen. Naopak Pardubicím se výrazně přiblíží elitní čtyřka, po které by omlazený Mašíkův výběr velmi toužil.

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988

David Terna: Tady si myslím, že dojde zápas do prodloužení, v němž budou úspěšnější hosté, pro které bude bod na víc hodně cenný.

Vojtěch Červinka: Pokud se podíváme na poslední vzájemný zápas, Hradec na své půdě vyloženě zničil kladenský Alpiq vysoko 7:0. Kladenští navíc za celé jaro ze šesti odehraných utkáních vsítilo pouze 11 branek, což je u tohoto celku méně, než jsme zvyklí. V sobotu však střeleckou smůlu prolomí a proti Hradci vyhrají za tři body.

Tip redakce: K nejzajímavějším zápasům víkendu bude patřit souboj Kladna s Hradcem Králové. Obě mužstva o minulém víkendu ztratila a budou muset znovu zavelet za bodovým ziskem. Kladno se stále nemůže dostat do své podzimní formy, přesto před vlastními fanoušky proti celku z východu Čech uspěje a zapíše si tři body.

HC Kert Park Praha vs. SK Sudoměřice

Vojtěch Červinka: Sudoměřice se rvou s mosteckým Rondem o poslední osmé postupové místo a utkají se silným Kertem. Ten bude mít zápas z předešlého dne v nohách, nicméně ani to jim nezabrání v zisku tří bodů, i když to budou těžce vybojované body.

Tip redakce: Ač Sudoměřice nutně potřebují body v boji o osmou příčku, na Lužinách se zadarmo nevyhrává. Hosté to budou mít velmi těsné a i když dokážou udržet s velkým favoritem krok, k bodům budou mít stále daleko. Kert Park zvítězí a pojistí si vítězství v základní části.

Zápas kola: HBC Rakovník vs. HBC Rondo Most

David Terna: V tomto zápase nedokážu tipovat vítěze, ale určitě budu fandit Rakovníku, abychom měli se Sudoměřicemi šanci na play-off.

Vojtěch Červinka: Zápas kola nám přinese pěknou podívanou. Mostečtí si letos chtějí zahrát play-off a na hřišti Rakovníka nechají všechno. V letošním vzájemném duelu prohráli 1:2 po nájezdech, svého soupeře však výrazně přestříleli a i tentokrát budou mít navrch. Domácím však bude hrát do karet beton a dokážou dostat zápas až do samostatných nájezdů. Dovednostní disciplínu tentokrát zvládnou Mostečtí.

Tip redakce: Zápas kola přinese souboj o důležité body. Rakovník nevstoupil do jara vůbec dobře, chytit se budou moci proti Mostu, který je ve stejné svízelné situaci jako Sudoměřice. V řádné hrací době zde vítěze nepoznáme, bonusový bod po výhře v nájezdech zůstane v Rakovníku.

Neděle 8.4.2018

HBC Rakovník vs. SK Hokejbal Letohrad

David Terna: Letohrad hraje v jarní části velice dobře a pravidelně sbírá body. Je to jediný tým, proti kterému jsem letos nastoupil, největší sílu mají v přesilovkách, které mají dobře sehrané. Pro Rakovník bude každý bod velice důležitý, přesto si myslím, že tři body si odvezou hosté.

Vojtěch Červinka: I přes to, že Letohrad má momentálně náskok 13 bodů na domácí Rakovník, očekávám vyrovnanou hru, kde nakonec šťastnější budou hosté a vyhrají za tři body.

Tip redakce: Krátce po sobotní bitvě s Mostem budou muset Rakovničtí znovu na plac, navíc dostanou nepříjemného soupeře z Letohradu. Jeleni budou mít v nohách zápas v Plzni, času na odpočinek nebude dostatek a záleží na tom, kdo se s touto situací dokáže lépe vyrovnat. Naším tipem je, že i v tomto případě budou o vítězi rozhodovat až samostatné nájezdy.