Reprezentace

Můžeme se těšit na skvělé MS, věří člen organizace juniorského šampionátu Curchod

Švýcarská hokejbalová asociace nedávno zveřejnila na svých sociálních sítích videorozhovor s živoucí legendou švýcarského hokejbalu Christophem Curchodem. Během několika let se postaral o průkopnické práce pro švýcarskou asociaci a také mezinárodní hokejbalovou federaci ISBHF.

Juniorské MS? Dvě nové moderní haly a krásná příroda

V polovině roku 24. – 28.6.2020 se do švýcarských malebných horských měst Visp a Raron sjede juniorská hokejbalová elita z celého světa. Pořadatelé jsou naplno položení do přípravných prací. „Od juniorského šampionátu ve Vispu a Raronu můžeme očekávat skvělé sportovní představení, dvě excelentní nové sportovní haly a hodně krásné přírody, která je u nás ve Švýcarsku,“ praví s nadšením v hlase Christoph Curchod. „Fanoušci a samotní hráči se mohou také těšit na skvělou organizaci tak, jak je zvykem, když se pořádají světové turnaje u nás ve Švýcarsku,“ je přesvědčen člen organizačního výboru juniorského šampionátu.

V zemi helvétského kříže se konaly světové šampionáty v roce 2002 v Champérách, kde se odehrálo mistrovství světa hráčů do 20 let, následně se v Zugu v roce 2017 uskutečnilo mistrovství světa žen a mužů. „Juniorské mistrovství světa a to seniorské nemůžeme nikdy srovnávat, ačkoliv MS Champéry 2002 se uskutečnilo hodně dávno. Co ale můžeme očekávat od nadcházejícího šampionátu ve Švýcarsku? Když hostíme tak významnou akci, vždycky se snažíme o zařazení organizačních novinek a zlepšování se. O to se plně pokusíme i pro juniorské MS ve Vispu a Raronu a jsem přesvědčený, že se nám to podaří,“ věří Christoph Curchod.

Tradiční týmy dorazí, s dalšími jednáme

Každého fanouška, hráče, trenéra a ostatní funkcionáře chystající se na světový šampionát jistě zajímá, v jaké konfrontaci se odehraje. „O celkovém počtu týmů pro věkové kategorie U18 a U20 stále jednáme. Tradiční účastníci a velikáni našeho sportu, jako jsou Kanada, USA, Česká republika, Slovensko, pak také Velká Británie, do Švýcarska na mistrovství světa dorazí,“ vypočítává s jistotou v hlase Curchod. „Několik dalších týmů se možná ještě připojí. Momentálně je ale ještě dost brzy jmenovat jednotlivé možné účastníky. Stále s nimi komunikujeme, jednáme o různých národních týmech, ale nechci prozradit o koho se jedná, protože nechci nikoho zklamat planými sliby,“ dává si pozor člen organizačního výboru Curchod.

Kdo váhá, zda do Švýcarska na konci června vyrazit, nechť si přečte jasné poselství Christophera Curchoda. „Dějiště šampionátu se nachází v opravdu skvělém turistickém regionu. Možná jste už slyšeli o Matterhornu, pokud ne, měli byste si to zadat do vyhledávače google,“ culí se člen organizačního výboru juniorského mistrovství světa. „Můžeme se těšit na dvě skvělé moderní arény, skvělou organizaci, opravu nádherné místo, kde se odehrají sportovní klání na té nejvyšší světové úrovni. Fanoušci všech národů, dorazte, budete opravdu nadšení, že jste se tak rozhodli,“ nepochybuje Christopher Curchod.