Reprezentace

Kert Park podruhé v historii padl na půdě Skalice, která se těší z vítězství Superpoháru!

V sobotu 26.10. se uskutečnil již 8. ročník Československého Superpoháru, jenž se odehrál na půdě slovenské Skalice. Souboj českého a slovenského mistra Extraligy vyzněl stejně jako v roce 2017 ve stejném vzájemném měření sil pro Hokejmarket Skalici.

Každý chvilku tahal pilku, ale Pražané se těšili z vedení

Úvodní část utkání žádnou branku nepřinesla, hrál se vyrovnaný hokejbal a vypadalo to, že si Pražané úplně v pohodě zvykli na menší hřiště, a ještě k tomu s asfaltovým povrchem. Ve druhé periodě se Kert Park navíc těšil z jednobrankového vedení, když se po souhře Zvonka a Martina Kručka radoval z přesného zakončení člen širšího výběru reprezentace hráčů do 20 let Jiří Vaniš – 0:1! Vše se vyvíjelo ve prospěch Pražanů, ale ve 26. minutě udeřil po jednoduchém nahození a následné teči před brankou Mikla střežící klec Kert Parku Salajka – 1:1.

Zvrat se nepodařilo napodobit a Kert Park jede domů s prázdnou

Hokejbalisté z hlavního města České republiky se ale z vyrovnání otřepali, obdrželi navíc možnost hry v početní převaze, ale dvě minuty před koncem prostřední části rozhýbal svojí nadpozemskou rychlost slovenský mistr světa Jaroslav Martinusík, jenž ve vlastním oslabení dobyl pražskou klec – 2:1. Pražané tak šli do třetí třetiny za nepříznivého stavu, vrhali všechny síly do útočné třetiny, občas propadli, ale Mikl byl v brance pozorný. Před samotným koncem klání navíc odvolali brankáře a zkoušeli to v šesti hráčích v poli, míčku se ale chopil Vadík, jenž vymetl opuštěnou kasu Kert Parku a Skalice mohla začít slavit historicky druhé vítězství v Československém Superpoháru - 3:1!