Reprezentace

Československá cesta Kert Parku číslo 3! Oplatí Skalici dva roky starou porážku?

Třetí rok po sobě vyhrál českou hokejbalovou Extraligu Kert Park Praha, v loňské sezóně si zase prvenství po roční odmlce přivlastnila ve své domácí soutěži i slovenská Skalica.

Kert Park sehraje ve své historii třetí Československý Superpohár, zatím nejlépe vzpomíná na ten loňský, kdy jednoznačně na Lužinách porazil výsledkem 9:1 Kometu Vrútky. V roce 2017 zajížděli Pražané právě jako nyní na hřiště Skalice, kde se jim po většinu času dařilo, nakonec ale gólem v posledních vteřinách došlo utkání do samostatných střílení, kde se radovali naopak domácí! „Chceme letos Skalici tu dva roky starou porážku samozřejmě oplatit, čeká nás dlouhá cesta a nic jiného než vítězství nazpátek vézt pochopitelně nechceme,“ jednoznačně odpovídá hlavní trenér Kert Parku David Kuna.

Návrat starých dobrých tváří, a to do obou mužstev!

Do utkání mohou a i zasáhnou také hráči, kteří absolvovali loňské mistrovské sezóny, ale letos už za své kluby již třeba nenastupují. Na straně slovenského celku se tak dá očekávat návrat na soupisku například reprezentantů Milana Rampáčka nebo Richarda Válka, který hraje českou soutěž za Sudoměřice. „My naopak bereme ke stávajícímu kádru Honzu Střechu a Honzu Blaška. Měl by s námi jet také Michal Kovář. Jinak by sestava měla být podobná, jako v domácí soutěži. Akorát nebereme Vojtu Jágra, který pojede na reprezentační kemp. Chybět bohužel bude také Tomáš Fejfar kvůli pracovnímu vytížení a Jakub Laurinc je se školou v Anglii a vrací se až v sobotu, takže také s námi necestuje,“ rozebírá sestavu trenérský lodivod Kuna.

Hřiště ve Skalici, které se nachází jen pár kilometrů od českých hranic, nedaleko od jižní Moravy, je jako většina slovenských hřišť oproti Česku pokryto stále ještě asfaltem. Nabízí se tak otázka, zda Lužinští absolvovali trénink na tomto povrchu, stejně jako to udělali před dvěma lety. „Tehdy jsme si mohli zatrénovat ještě na Palmovce, kde byl asfaltový povrch. Teď bohužel taková možnost už není a obecně v Praze asi není takové hřiště, kde bychom si ten jeden trénink dát mohli,“ krčí rameny Kuna a dodává: „Ale jako nějakou komplikaci to rozhodně nebereme. Trénujeme klasicky na našem hřišti, akorát vše děláme na menším prostoru, protože očekáváme, že přesně tak to ve Skalici bude. Bude se hrát hodně kontaktní hokejbal. Na to musíme být všichni připraveni!“ zdůrazňuje David Kuna.

Sezona zatím lépe vychází Slovákům

V porovnání, jak se oběma celkům zatím v letošní sezóně daří, by vyšel jeden jasný favorit, tedy slovenská Skalica. Ta své domácí soutěži jasně vévodí, když si z prvních devíti zápasů připsala hned osm výher! Kert Park se naopak v novém ročníku hledá, na kontě má zatím ze sedmi zápasů čtyři výhry, z toho dvě ale až po nerozhodném stavu na konci třetí třetiny. Nastávající souboj ale rozhodně jasného favorita nemá, je to zkrátka federální derby. A jak je známo, takové souboje nikdy favorita nemají! „My nejedeme reprezentovat jenom Kert Park, ale celou Českou republiku, a tak k tomu musíme všichni přistoupit. Chceme našemu hokejbalu udělat dobré jméno, ale už dopředu víme, že nás na tom menším hřišti, kde to pro nás nebude to pravé ořechové, nečeká nic lehkého. Jak už jsem ale říkal, vítězství je pro nás pochopitelně jednoznačný a jediný sobotní cíl,“ uzavírá hlavní trenér David Kuna.