CROSSDOCK Extraliga

Další zimní změna na extraligové lavičce! KOVO se pokusí zachránit Michal Hnízdil

Poté, co se se začátkem zimních příprav v extraligových klubech objevily informace o změně realizačního týmu u předposledního Mostu, v kuloárech se začalo mluvit i o změně na lavičce posledního KOVA. Na Palmovce totiž nově trénuje sám bývalý extraligový hráč Kladna a Letohradu Michal Hnízdil!

Situace není neřešitelná 

 

Michale, co je pravdy na tom, že byste se od jarní části extraligové sezóny měl postavit na lavičku trápícího se KOVA?

Ano, je tomu tak. Od jarní části tým povedu jako trenér, a to ještě spolu s Michalem Strakou.

 

Pražané se nachází v hodně špatné situaci, protože se čtyřmi body jim patří poslední místo v tabulce. Některé zápasy jste viděl na podzim na vlastní oči, co podle vás KOVO nejvíce sráželo?
Je to tak, po nepovedeném podzimu se tak muselo něco nutně změnit. Tým na podzim vedl hrající trenér Petr Ogurčák a bohužel to nebylo ideální řešení. Není možné v dnešní rychlé Extralize hrát a zároveň vést tým i jako hlavní trenér. Petr je jeden z nejzkušenějších hráčů v celé Extralize a my potřebujeme, aby byl platný na hřišti. Tak jsme se domluvili, že trénování po něm převezmu já. A určitě budu jen na lavičce, na hřišti už ne (usměje se).

Tři body ztrácíte na Most, ten však přes zimu dělá obrovské změny k tomu, aby se v soutěži taktéž zachránil. Hned osm bodů pak ztrácíte na Dobřany, které jsou desáté. Nejste z této pozice v otázce záchrany soutěže trochu skeptický? 
Je pravda, že naše situace není úplně ideální, ale rozhodně není neřešitelná. Ale těch věcí, co kluky sráželo na podzim, je bohužel víc. Od úzkého kádru, až po špatnou docházku na tréninky. Asi největší problém byla fyzická kondice. Od toho se pak vyvíjelo všechno špatné, co se celý podzim dělo. Kluci byli všude pozdě, dělali zbytečné fauly a hra v oslabení stojí spoustu sil, které pak chybí při hře pět na pět.




O posilách to nebude 

 

Za 14 letošních zápasů má KOVO nejhorší ofenzivu, stejně tak i statistika obranných řad se řadí mezi nejhorší v Extralize...
Co dělají ostatní týmy moc neřešíme. My se musíme dívat dopředu, poučit se z podzimní části a nedělat stejné chyby. V týmu je dost velká síla na to, abychom se v Extralize zachránili!
 

A co se týče posil, máte už něco rozjednaného? 
Žádné velké posilovaní neplánujeme. Jsem v kontaktu s pár hráči, o kterých vím, že by nám pomohli, ale nic ještě není hotové. Plus zapojíme do A týmu dva až tři juniory, ať se poperou o svoji šanci a zvýší konkurenci v týmu.
 

Hodně by zřejmě celému KOVU pomohl váš bratr Daniel, který každým rokem prokazuje nejen na Kladně svoji velkou hokejbalovou šikovnost. Nebudete se ho pokoušet do týmu přivést? Po více jak deseti letech byste se tak setkali v týmu, kde jste spolu do roku 2007, ještě oba na hřišti, působili.
Ne ne, určitě ho lákat nebudu. Vím, že je na Kladně spokojený. A jestli by nám pomohl? To si nejsem úplně jistý. Možná tak na buly by nám byl platný. Když se totiž podívám na jeho podzimní statistiku žádné vstřelené branky, tak není o co stát (směje se).
 

Pro Vás osobně to bude první a hned velká trenérská zkušenost, kdy půjde skutečně o hodně. Těšíte se na to, co na Vás čeká, nebo máte spíše obavu z toho, jak už jsme zmínili, že situace celku z Palmovky není vůbec růžová?

U hokejbalu jsem přes dvacet let, takže nějaké zkušenosti jsem za tu dobu posbíral a nastal čas je nyní předat dál. Všichni v klubu víme, že jde o hodně a uděláme všechno pro to, aby to dopadlo dobře. Moc si přejeme, aby KOVO mohlo hrát Extraligu i další sezóny. Já osobně se moc těším a určitě se nebojím. Kdybych měl nějaké pochybnosti, ať už jak o sobě, nebo o týmu, tak bych do toho nešel.



Nový trenér KOVA Michal Hnízdil (vpravo) dříve působil v Letohradě, s nímž se potkával se svým bratrem Danielem (vlevo) hrajícím dodnes za Kladno. Autor fotky: Martin Lipert