Reprezentace

Alpa pomohla ženám k zisku sedmé medaile v řadě! Došlo i na francovku s cukrem

Je to sice už nějaký ten pátek, ale jeden z partnerů České hokejbalové reprezentace si zaslouží vyzdvihnout. Je jím ALPA, jež vybavila národní týmy na mistrovství světa v Košicích nepřeberným množstvím produktů pomáhajících účinné a profesionální přípravě na zápasy a regeneraci po nich.

Alpa na cukr? Tradice dodržena i u národních týmů!

České národní týmy žen a mužů podpořila na mistrovství světa v Košicích tradiční česká značka Alpa, která vyrábí masážní sportovní gely, tradiční Francovku a další a další produkty, kterými vybavila pro světový šampionát naše reprezentační celky. Každého fyzioterapeuta či maséra by vybavení od Alpy zajisté neskutečně potěšilo a členové realizačního týmu národních týmů žen a mužů nebyli výjimkou. „Vybavení od Alpy nás maximálně potěšilo. Dostali jsme vše, o co jsme si řekli. Hlavně jsme si měli možnost ovonět a osahat produkty Alpy ve formě testeru už o několik dní dříve ještě před startem mistrovství,“ upozorňuje masérka bronzového týmu žen z mistrovství světa v Košicích Jana Fričová Baloušouvá.

Každý si zajisté Alpu spojí s francovkou, kterou hokejisté používají před výkony pro zahřátí svalů, ale někdo i těla a mysli. Jak to asi měly hokejbalistky české hokejbalové reprezentace? Používaly také francovku na všechny možné bolístky a šrámy nebo je tato „tradice“ spíše chlapskou záležitostí? „Samozřejmě, že také nezahálíme (úsměv). Francovka jela hlavně před výkonem, to nám od ruky cákala všude možně. No a některé si dávaly i Alpu na cukr, to byla teprve mňamka,“ prozrazuje Fričová Baloušová.

Hokejbal je tvrdší sport. Velkým pomocníkem byl Hemato krém

Alpa ale není jenom o francovce. Reprezentantkám pomohly k zisku sedmé medaile (bronz pozn. red.) ze sedmi šampionátů v řadě i další regenerační produkty! Program na mistrovstvích světa totiž bývá hodně našlapaný a náročný. „Program byl velice náročný, tak jsme se snažily pro holky dělat maximum, aby byly pořádně připravené na další utkaní. Před zápasem jsme svaly rozehřály hřejivými gely a emulzemi od Alpy plus klasickou francovkou a po zápase, výběhu a studených kádích následovalo masérské lehátko a uvolňování svalů,“ nechává nakouknout pod pokličku příprav českých reprezentantek jejich masérka Jana Fričová Baloušová.

Reprezentantky si na mistrovství světa v Košicích oblíbily snad všechny pomocníky od Alpy, jeden ale vyčníval. „Velkým pomocníkem byl masážní Sport gel po výkonu s obsahem mentolu a bylinek, občas jsme k tomu mázli klasickou francovku s arnikou,“ vysvětluje Fričová Baloušová. „A jelikož je to tvrdší sport, tak bylo i dost modřin, tak jsme hned sáhly po Hemato krému,“ dodává masérka národního týmu žen.

Bolístek bylo hodně, ještě že jsme měli pomocníky od Alpy

Činnost maséra v den utkání na mistrovství světa v Košicích nebyla žádným medem. Reprezentanty po náročném herním dnu čekal další a další zápas, a tak maséři museli být v pozoru prakticky nonstop. „Bohužel nejsme takový profesionální sport, abychom si mohli dovolit několikačetný realizační tým, tudíž jsme toho dělali každý více, a nejen tu svoji pozici,“ vysvětluje masérka reprezentace žen Jana Fričová Baloušová, která nechává nakouknout do zákulisí běžného herního dne na světovém šampionátu.

„Ráno proběhla snídaně, pak jsme se vydali na nákup, na němž jsme holkám pořídili ovoce a dobroty pro energii do šatny, pak proběhla porada, oběd, holky měly polední klid a my už jsme si to štrádovaly s Bartes a Anet na halu („Bartes“ – Martina Topičová – vedoucí týmu, Aneta Tupá – třetí gólmanka) vše připravit, aby holky až dorazí, se mohly soustředit už jen na zápas,“ popisuje masérka reprezentace žen.

Zhruba hodinu a půl před zápasem započala pravá nefalšovaná příprava před náročným výkonem. „Následovalo lehátko, kdo co potřeboval, Bartes začala tejpovat, a já už prokrvovala svaly. Určitě unavené nohy, namožené svaly, modřiny, ale bylo fajn, že jsme od firmy Alpa měli spousty pomocníků,“ těšilo masérku národního týmu Janu Fričovou Baloušovou.

Produkty od Alpy všem doporučuji, jsou bezkonkurenční

Produkty od Alpy používá nepřeberné množství profesionálních sportovců a samotných klubů. Alpa se stala hrdým partnerem hokejbalové reprezentace, která se tak mohla cítit jako pravá profesionální družina! „Tím, že jsem teď měla možnost vyzkoušet si spousty výrobků, tak bych určitě neváhala a všem doporučila produkty od Alpy, ať už francovek, různých gelů, krémů, olejů, myslím si, že každý sportovec tam najde něco pro sebe, co mu bude vyhovovat a pokud jsou v klubu maséři, tak bych toho určitě využila,“ nepochybuje masérka národního týmu žen Jana Fričová Baloušová.