Reprezentace

Mistrovství světa se v roce 2021 uskuteční v hokejem poblázněném městě Brandon!

Kanadská hokejbalová asociace (CBHA) před pár dny oznámila, že její výkonný výbor jmenoval město Brandon v Manitobě a hokejbalovou asociaci Manitoba (MBHA) za hostitele mistrovství světa ISBHF mužů a žen 2021!

Světový šampionát bude oslavou našeho sportu! věří organizátoři

„Byli jsme nadšeni kvalitou všech nabídek, které jsme obdrželi a zvážili," těšilo prezidenta kanadské hokejbalové asociace (CBHA) Steve Powera. „Nabídka Brandonu nám ukázala skvělý plán, solidní obchodní plán s podporou od různých partnerů a některé jedinečné koncepty, které kanadskému týmu umožní mít tu nejlepší šanci na úspěch na mistrovství světa. Všechny nabídky byly působivé, ale víme, že jsme si vybrali skvělé partnerství s Brandonem a hokejbalovou asociací Manitoba,“ pevně věří Power.

„Město Brandon je nadšené, že spolupracuje s CBHA a MBHA, aby uspořádal úžasnou hokejbalovou akci v našem městě. Těšíme se, že společně uspořádáme světový šampionát, který bude oslavou tohoto sportu,“ těší se Graham Harvey, výkonný ředitel Brandon First (marketingová a eventová organizace z Brandonu pozn. red.). „Jsme velmi vděční za důvěru vloženou do nás jako hostitelského města a těšíme se, že naše celé město může přivítat sportovce z celého světa,“má radost Harvey.

Mělo by se hrát opět v polovině června

Hlavním místem konání 14. mistrovství světa mužů a 8. světového šampionátu žen bude hokejová hala Keystone Center, domovský stánek týmu Brandon Wheat Kings hrající juniorskou západní hokejovou ligu v Kanadě. Keystone Center se těší na přibližně 700 hokejbalistů, trenérů a funkcionářů z přibližně 26 nebo více národních týmů z různých členských federací ISBHF v mužských i ženských divizích. Odhaduje se, že šampionát bude mít ekonomický dopad na oblast Brandon a provincii Manitoba od 1,5 do 2 milionů dolarů!

Kanada bude hostiti potřetí v historii mistrovství světa mezinárodní hokejbalové federace ISBHF. Dříve se světový šampionát uskutečnil v Torontu (2001) a St. Johns (2013). V roce 2021 se uskuteční již 14. mistrovství ISBHF ve své historii! Předběžná data pro mistrovství jsou 11. až 19. června 2021. Přesné datum se ale musí ještě odsouhlasit na zasedání ISBHF, tudíž může dojít ke změně!

Hokejbalisty přivítá útulný stadion a krásné město

Brandon je druhým největším městem kanadské prérijní provincie Manitoba. Nachází se na jihozápadě provincie na břehu řeky Assiniboine ve vzdálenosti 214 km od hlavního města provincie Winnipegu a 120 km východně od hranice z provincií Saskatchewan. Město bylo založeno v roce 1882. V současnosti žije v Brandonu něco okolo 49 000 obyvatel. Hokejová hala Keystone Centre v Brandonu disponuje kapacitou 5 102 sedících fanoušků. Jedná se o útulný, avšak moderní stadion, v němž se odehrávají ty nejatraktivnější souboje juniorských hokejistů z WHL!