Reprezentace

Dvě české medaile a zajímavá návštěvnost. Světový pohár zkrátka bavil!

Od minulého čtvrtka 27.6. do neděle 30.6. se zimní stadiony v České Třebové a v Litomyšli staly dějištěm historicky druhého Světového poháru juniorských a dorosteneckých týmů.

Statistikám vládly kanadští hráči a české plejerky

V kategorii do šestnácti let se nakonec z prvenství po kanadském finále radovali hráči Kanady West, kteří obhájili světový titul z loňského šampionátu v Přerově a Zlíně. Ze dvou kanadských výběrů pak trochu logicky i převažuje nejvíce jmen ve statistikách produktivity. V první desítce je totiž hned šest kanadských hráčů, ovšem pozor! Nejproduktivnějším se nakonec stal slovenský borec Lubomír Kupčo, jenž zaznamenal za pět zápasů třináct kanadských bodů! Connor Roulette nasbíral o jeden bod méně a Dawson Pasternak pak skončil na bodech jedenácti. Z České U16 byl nejproduktivnější Lukáš Novotný, takže i on svoji kategorii táhl za konečným třetím místem čtyřmi brankami a třemi asistencemi a zaslouženě obdržel cenu za ALL STARS tým turnaje! Z U15 pak ve statistikách figuroval nejvýše Vojtěch Šmíd z Heřmanova Městce, který za pět zápasů třikrát skóroval a dvakrát asistoval.

Národní družina do 16 let obhájila bronzové medaile z loňského premiérového Světového poháru!

V kategorii juniorek do osmnácti let pak už jednoznačně válí české barvy. Nejenom, že svěřenkyně trenéra Davídka vyhrály v dramatickém finále zlaté medaile, také ale byly o poznání produktivnější, než Slovenky. Kristýna Kaltounková byla tahounkou, což se promítlo hned dvanácti kanadskými body, a to vynechala jedno utkání v základní části! Patricie Škorpíková pak dobře sekundovala čtyřmi brankami a stejnou porcí asistencí a Tereza Ištoková nasbírala o bod méně, tedy sedm kanadských čísílek.

Doprovodný program a zaplněné tribuny

Světový pohár by se ani v letošním roce nemohl uskutečnit bez výrazné podpory partnerů. I díky nim dorazilo především na skupinové zápasy našich hráčů do šestnácti let se Slovenskem a Kanadou East několik desítek skvěle fandících diváků. České juniorky pak sledoval zaplněný zimní stadion v České Třebové v utkání se Slovenskem. Druhý ročník Světového poháru v České republice po sobě