CROSSDOCK Extraliga

Rakovník se s novým trenérem chystá na premiérovou sezonu v extralize

Všechny extraligové týmy už se připravují na novou sezónu. My vám postupně přiblížíme, jak se chystají na další ročník CCM Extraligy. Jako první jsme vyzpovídali zástupce Rakovníka, jehož borci se chystají na premiérovou sezónu v nejvyšší soutěži.

Věřím, že náš tým je natolik silný a zkušený, že nahlédneme do play-off, říká nový trenér Rakovníku Milan Sýkora

Kdy Rakovníku začala příprava a jak zatím probíhá?

Letní příprava začala koncem července pod vedením Ondry Suchého. Trénujeme třikrát týdně. Pomalu se blížíme ke konci první poloviny, kterou jsme věnovali fyzické kondici.

Lišila se nějak příprava na první extraligou sezónu od těch předchozích?

Jsme si vědomi toho, že extraliga klade větší nároky na fyzickou kondici než 1.NHbl, a proto jsme první polovinu letní přípravy věnovali jejímu zlepšení. Ve druhé polovině se chceme vrátit na hřiště, kde se zaměříme na práci s míčkem a taktické úkoly.

Máte v plánu nějaká přátelská utkání? Pojedete obhajovat druhé místo na turnaj do Nového Strašecí?

V plánu máme dvě přátelská utkání, která odehrajeme koncem srpna. Na turnaj do Nového Strašecí bohužel nejedeme, ačkoliv je turnaj výborný pro přípravu na novou sezónu. Ale zaváhali jsme a přihlášku podali pozdě, když už byl turnaj obsazen jinými týmy.

Kdo vede přípravu vašeho týmu a kdo bude stát na střídačce Rakovníku v nadcházející sezóně?

Letní přípravu vedu s Ondrou Suchým. A kdo bude stát v nadcházející sezóně na lavičce, to bych si zatím nechal pro sebe.

Nastaly v týmu nějaké změny? Posílili jste?

Sezónu bychom chtěli odehrát se stejným týmem, který si vybojoval postup do nejvyšší soutěže, ale protože nám někteří hráči odcházejí, musíme kádr doplnit.

První sezóna v extralize bude pro Rakovník jistě náročná, jaké budete mít cíle?

Náročná jistě bude, to víme všichni, ale věřím, že náš tým je natolik silný a zkušený, že nahlédneme do play-off.

Pro Rakovník je neskutečným úspěchem již to, že si můžeme nejvyšší soutěž zahrát, přiznává Martin Tvarůžek

Vracíš se do extraligy po několika letech. Bylo tvým cílem zahrát si extraligu v dresu Rakovníka potom, co jsi skončil na Kladně?

Vracím se po více jak čtyřech letech. Za Rakovník jsem určitě nikdy takový cíl neměl. V životě by mě před těmi lety ani nenapadlo, že to může takhle skončit. Vrátil jsem se, protože jsem měl již dost neustálého dojíždění za hokejbalem.

Pro celý váš tým je to asi veliká výzva. Co dělat pro to, aby premiérová sezóna byla úspěšná?

Výzva je to opravdu obrovská a sám jsem zvědav, jak se s tím popereme. Abychom neudělali ostudu, musíme pravidelně a pořádně trénovat. Navíc musíme udržet kádr, který dokázal ukončit loňské tažení první národkou. To bude ale dost složité, ne-li nemožné. Například za tři hráče, kteří u nás loni hostovali, požaduje jejich mateřský klub nehorázné peníze. Nebudu nikoho jmenovat, ale chtít v amatérském sportu za přestup třech hráčů, kteří chtějí hrát v Rakovníku šedesát tisíc korun, to mi prostě hlava nebere. I rakovničtí odchovanci hostovali nebo hráli za extraligové mančafty, ale jelikož ve svých řadách nemáme podobné "vykuky", vždy to bylo zadarmo!

Co bude pro Rakovník v nadcházející sezóně úspěchem?

Pro Rakovník je neskutečným úspěchem již to, že si můžeme nejvyšší soutěž zahrát. Mým skromným přáním by bylo nebýt poslední a nestydět se za předvedenou hru a celkově naše výsledky.

Jaký je nový trenér? Musíš se krotit, aby si mu do toho nemluvil, když si před tím jako trénoval ty?

Milan Sýkora st. je zkušený a vynikající hráč. Jaký je trenér? To upřímně ještě nevím. Letní "suchou" přípravu má na starosti někdo jiný, takže zatím nemůžu hodnotit. Každopádně, ať si trénování Syky užije, já mu do ničeho mluvit nebudu.