CROSSDOCK Extraliga

Barnošák se v přípravě potkává s hvězdami NHL! Chtějí se fotit semnou, směje se

Jeden z nejlepších hokejbalistů loňské sezony CCM extraligy Dominik Barnošák se už pečlivě připravuje na nezadržitelně se blížící nový ročník nejvyšší soutěže v tuzemsku.

Nejproduktivnější hráč minulé sezony CCM extraligy Dominik Barnošák se nedávno na svém facebookovém profilu pochlubil zveřejněnou fotkou, jak se připravujete na nadcházející ročník s hvězdami NHL Tomášem Plekancem, Radko Gudasem, Jiřím Tlustým a Jaromírem Jágrem! „Potkal jsem je na Kladně v posilovně,“ prozrazuje. „Já tam přišel do posilovny a oni už cvičili zhruba přes hodinu, takže nevím, co dělali předtím, ale nic hrozného to nebylo, spíše všechno do dynamiky,“ popisuje své postřehy Barnošák.

Každého nejen hokejbalového příznivce jistě zajímá, zdali si spolu zatrénovali a jestli od nich hvězda CCM extraligy pochytila nějaké rady či tipy a triky? „Jak jsem říkal, přišel jsem prakticky, když oni už končili, tak jsem viděl jen nějaké prvky, které trénovali,“ vysvětluje Barnošák. „Avšak jsou to věci neboli cviky, které každý může sledovat, jak se připravují na sezonu v NHL,“ pokračuje ve svém povídání Dominik Barnošák.

Především řízný bek Radko Gudas disponuje velkým fyzickým fondem v podobě vypracovaných svalů, které potřebuje pro uhlídání nejlepších soupeřových útočníků v NHL. „Fyzicky je na tom opravdu hodně dobře, ale myslel jsem, že je větší,“ směje se Dominik Baronášk. „Určitě bych se s ním u mantinelu potkat asi nechtěl, i když bych do něho určitě vletěl,“ pokračuje s úsměvem na tváři statečný forvard, jenž minulý rok táhnul v nejvyšší české soutěži třinecký mančaft.

Naskýtá se jednoznačná otázka, zdali Tomáš Plekanec s Jiřím Tlustým a Radko Gudasem neměli problém se s nejproduktivnějším hokejbalistou CCM extraligy vyfotit a bavili se třeba o hokejbale? Na zveřejněné fotce vypadal Barnošák vedle nich jako profesionální hokejista! „Oni se fotili semnou,“ upozorňuje se šibalským úsměvem Barnošák. „Ale vážně, jsou to profesionálové a jsou na to zvyklí, takže nebyl žádný problém,“ dodává naprosto vážně.

Jsem v kontaktu s Kladnem delší dobu, chci s ním vyhrát titul!

Dominik Barnošák se očividně připravujete v Kladně. Co ho asi do středočeské metropole přivedlo? „Ano, připravuji,“ přiznává. „Abych řekl pravdu, těším se, až dostanu do ruky hokejku, ale to si ještě musím počkat,“ uvědomuje si Barnošák. „Jsem v kontaktu s Kladnem delší dobu, je to nejlepší mužstvo v CCM extralize a rád bych chtěl s ním vyhrát titul!“ hlásí odhodlaně jeden z nejlepších hokejbalových útočníků v České republice.

Přípravy na nový ročník jsou v plném proudu a mnoho nadšených hokejbalistů se připravuje několikrát týdně. „Příprava teprve začala, takže trénujeme třikrát týdně a já se snažím neustále trénovat individuálně, takže chodím běhat na pás v posilovně a dost jsem nyní v posilovně,“ vypočítává Dominik Barnošák. „Hokejku vidím jen ve stojanu na hokejky,“ směje se Drtikol, jak mu mnoho jeho nejen spoluhráčů přezdívá.

Již za rok se v Pardubicích uskuteční mistrovství světa! Každý hokejbalista jistě touží po účasti na domácím světovém šampionátu. „Ano, chci se na mistrovství světa jednoznačně dostat!“ nehledá plané fráze Dominik Barnošák. Co je pro účast na MS avšak třeba udělat? „Budu určitě na sobě i nadále pracovat. Je ale ještě hodně co zlepšovat,“ přiznává skromně nezdolný dříč a přesný ostrostřelec.

Širší výběr české reprezentace se v polovině srpna chystá na kondiční soustředění, kde hráči pokaždé dostávají dost zabrat. Na něm se pozná, kdo se jak poctivě připravuje a může tak dojít i ke značným škrtům, nebo naopak všichni přesvědčí realizační tým o svých kvalitách. „Určitě to bude dobře pro fyzičku, ale ničeho se nebojím!“ hlásí odhodlaně Dominik Barnošák, jenž si uvědomuje, že na sobě každý, kdo chce něčeho dosáhnout, musí značně pracovat i individuálně.