CROSSDOCK Extraliga

Chceme se dostat do postupové osmičky, hlásí před sezonou trenér Letohradu Friml

Letohrad v loňském ročníku pokazil jarní část a nakonec se neprobojoval do play-off. Díky náskoku ze základní části však extraligovou příslušnost v play-out s klidem uhájil, a tak se může pilně připravovat na další sezonu v nejvyšší soutěži.

Jak vypadá letošní příprava Vašeho týmu, je v něčem odlišná oproti těm předchozím?

Příprava je stejná jako tomu bylo poslední dvě sezóny. V červenci jsme trénovali třikrát v týdnu a pracovali jsme na kondici hráčů. Od srpna přecházíme na hřiště, kde se chceme věnovat nácviku herních situací a sehrát pár přípravných utkaní.

V minulých letech se Letohrad potýkal se špatnou docházkou na tréninky. Nastalo zlepšení?

Bohužel musím říct, že docházka není taková, jaká by měla být u extraligového týmu. Stále si někteří hráči neuvědomují důležitost letnípřípravy na sezonu!

Hlásíte nějaké posily na nadcházející sezonu? Nebo někdo naopak skončil?

Určitě nějaké posily přivítáme, je potřeba zkvalitnit kádr. Přichází Ondra Šír z Brna, potom přijdou na zkoušku dva hráči z Heřmanova Městce - Ondřej Běloušek a Jan Böhm. Z Kolína by měl přijit Standa Teplý. V jednání jsou navíc ještě dva hráči z Karviné. Naopak skončili Pavel Šprincl a Jan Furik, kterým bych rád poděkoval za odvedenou práci, kterou pro klub odvedli.

Jednáte ještě s nějakými hráči nebo už víte definitivní složení kádru?

Ještě bychom chtěli doplnit tým o dva hráče a já doufám, že se nám je povede získat.

Čekají Letohrad nějaké přípravné zápasy? Loni se na jeho hřišti uskutečnil i turnaj, bude tomu tak i letos?

Turnaj jsme letos opět chtěli uspořádat, ale bohužel kvůli malému počtu přihlášených týmů (Hradec, Svítkov) se musel zrušit. Místo toho odehrajeme dvě přátelská utkaní na domácím hřišti právě s Hradcem Králové a Svítkovem Stars. Poslední víkend v srpnu pak budeme hrát v Pardubicích přátelská utkání s Pardubicemi a znovu s Hradcem Králové.

S jakými ambicemi vstoupí Letohrad do nové extraligové sezony?

Tak cíl pro sezónu je play-off. Loni jsme to po podzimu měli dobře rozehrané, ale po jarní časti, která se nám hrubě nepovedla, jsme se nakonec strachovali o extraligovou příslušnost. To opakovat rozhodně nechceme, letos to musíme napravit a do osmičky se dostat!

Konečně nebudeme hrát na struhadle, pochvaluje si mladý útočník Cvejn

Jako jeden z mála si chodil na suchou přípravu. Co říkáš na docházku na tréninky?

Na to nejde nic říct. Myslím si, že je to ostuda. Hrajeme extraligu a týmy z nižších lig mají větší účast na trénincích než my. Ale v Letohradě za to může bohužel i to, že více než polovina týmu to má přes hodinu cesty na tréninky.

O jaké příčky bude podle tebe Letohrad v nové sezoně hrát?

Na to je těžké odpovědět. Ještě jsme se jako celý tým před novou sezónou nikde nesešli, v sobotu nás čekají přátelská utkání a tam se uvidí, jak to bude vypadat.

Jak si zatím pochvaluješ nový povrch na letohradském hřišti?

Zatím je to super, konečně nebudeme hrát na „struhadle“. Rozhodně se teď lépe trénuje. Všechno je rychlejší, přesnější a konečně míček pořád neskáče.

Pro tebe to bude druhá extraligová sezóna. Tu první si nedohrál kvůli zranění, už je vše v pořádku a jsi absolutně připraven na zápasové tempo?

Já doufám, že ano. Už jsem dlouho nehrál, takže se těším na sobotu, až se zase trošku vrátím do zápasového tempa.