CROSSDOCK Extraliga

Fejfarův šestibodový víkend. Maximum má na dostřel! Už je to minulost, jdeme dál, říká

Uplynulý víkend přinesl kompletní 18. a 19. kolo CROSSDOCK Extraligy, ve kterých se do listiny střelců a nahrávačů zřejmě nejvíce zapisovalo jméno Tomáše Fejfara.

Stejný zápas jako bude v play-off

Byly to dva naprosto rozdílné zápasy, pro Tomáše Fejfara, forvarda Kert Parku, ale s naprosto stejným bodovým scénářem. V pátek se totiž v derby proti Kovu na domácí půdě dokázal dvakrát prosadit a jednou se přichomýtnout u branky svého spoluhráče. Tři kanadské body na začátek víkendu pomohly k vítězství 5:2. O ani ne čtyřiadvacet hodin později však na celek z Lužin čekal o hodně těžší zápas, a to na horké půdě Kladna. „Skutečně se jednalo o hodně těžký zápas, myslím si, že podobné nás budou čekat i v play-off, pokud na sebe narazíme. Ostatně všechny zápasy ve vyřazovací části už budou takto nelehké,“ říkal po druhém vítězném zápase ve dvou dnech mladý útočník loňského mistra.

Rysové sice dvakrát vedli, jenomže nikdy se jim nepodařilo dostat alespoň do dvoubrankového trháku, takže se Kert Park stále držel na dostřel. „Pro oko diváka to musel být parádní zápas, rozhodly přesilové hry a oslabení, využili jsme toho více, proto jsme vyhráli a jsme za to moc rádi,“ pokračuje Fejfar. Ten si vzal slovo poprvé chvíli před první sirénou, kdy důležitou ranou vyrovnal gólem do kabin na 1:1. „Taková branka je vždycky super, od druhé třetiny se tak hrálo prakticky od začátku, protože stav byl nerozhodný,“ vyzdvihl jedno pozitivum pro svůj tým.

Jenomže o to Pražané zase po chvilce přišli a opět prohrávali. Do druhé přestávky se ale Kert Park znovu dostal k vyrovnání a i začátek třetí části se tak nesl ve stejném duchu jako ten předchozí. „Hra pět na pět je proti takovému kvalitnímu soupeři hrozně vyrovnaná, takže není divu, že rozhodují hlavně přesilové hry. My jsme měli i jednu pět na tři, tu jsme museli využít. Stalo se tak, takže i toto nám pomohlo k vítězství,“ vrací se ještě k dalším důležitým bodům v utkání Fejfar, autor letošních čtrnácti branek a sedmnácti nahrávek za šestnáct zápasů.

Úspěch nás těší, zatím to ale nic neznamená!

Celek z pražských Lužin je tak první s momentálně už hodně lukrativním náskokem osmi bodů a zápasem navíc. „Nevím, co by se muselo stát, abychom o naši pozici do konce základní části ještě přišli.Každopádně já se na tabulku nedívám, jen vím, že jsme první. To ale nic neznamená, play-off už bude úplně jiná soutěž a rozhodovat o úspěchu se bude až tam,“ moc dobře ví Fejfar.

Každopádně už je hodně pravděpodobné, že Kert Park bude po loňském premiérovém úspěchu ve finále play-off slavit letos prozatím premiérové vítězství v základní části, protože Kladno by muselo zbylé tři zápasy vyhrát a doufat v hodně velká zaváhání Pražanů. „Ale o nic se zatím nejedná, když se prohraje v základní části, tak to samozřejmě mrzí, body nejsou, ale nic zásadního to neznamená. My musíme každého porážet až ve vyřazovací části, tam to bude důležité,“ je si moc dobře vědom.

Pohled na statistiku produktivity mluví zatím také jasně, a to právě pro Tomáše Fejfara, který navazuje na svoji loňskou veleúspěšnou sezonu a s momentálními jednatřiceti kanadskými body už mu chybí nasbírat za čtyři poslední zápasy základní části pouhé tři body, aby překonal loňské maximum. To mimochodem měli na kontě právě Tomášové Fejfar s Wróbelem – oba z mistrovského celku. „Super víkend, jsem moc rád, že se mi podařilo pomoct týmu. Pokladníkem jsem u nás já, takže si tam něco napíšu a přidám do kasy,“ směje se na závěr Fejfar. Vydrží mu stejný úsměv i po posledním zápase v sezoně, nebo se i v tomto ročníku dočkáme v CROSSDOCK Extralize překvapení?