CROSSDOCK Extraliga

Ústí nastoupí do letošní sezóny pod vedením nového trenéra

Elba DDM Ústí nad Labem skončila po základní části na sedmém místě a v následném play-off jí hned ve čtvrtfinále vystavili stopku hráči z HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice. Trenérské místo opustil po čtyřech jarních porážkách v řadě Milan Jelen.

Po sedmi letech jste se vrátil do Ústí nad Labem. Od koho jste dostal nabídku na trénování a kývl jste na ní hned?

Nabídka přišla koncem soutěže od Tomáše Laibla a čas na rozmyšlenou jsem si samozřejmě vzal, protože jsem vedl v tu chvíli KOVO a měl práci tam. Takže i Tomáš věděl, že dříve než po skončení soutěže o tom přemýšlet nebudu a rozhodnutí neřeknu. To jsem oznámil před MS U20.

Znáte nějaké hráče z vašeho předchozího působení v klubu a může to být pro obě strany výhodou?

Samozřejmě. Je tady 6-7 borců, se kterými jsem hrál nebo je později trénoval. Výhodou je, že vědí, co chci. Oboustranně jsme dozráli a věřím, že i to může být výhoda.

Letní příprava je už v plném proudu. Kdy jste ji zahájili a co všechno máte pro hráče připravené?

Přípravu jsme zahájili 25. 7. 2016 a kromě neoblíbených tréninkových dávek taky tradičně kvalitní turnaj v Novém Strašecí.

Jak po letní pauze hráči zvládají tréninkové dávky?

Byl jsem pozitivně překvapen v úvodu přípravy. Kluci makají, takže vidím, že vědí, o co jde. Ještě větší radost mám ze zapojení příchozích hráčů z kategorie SD a samotných dorostenců. To tady dlouho nebylo. Taky mě potěšili trenéři, kolegové Martin Havliš a Jirka Petružálek, kteří se tomu věnují spolu se mnou. Pokud trénují s námi dorostenci, pomáhá i Honza Fedák.

Plánujete před začátkem sezóny nějaké přípravné zápasy?

Výše uvedený turnaj v NS a možná jeden modulový zápas týden před zahájením extraligy.

Jak moc velké nastaly změny v kádru a čekáte příchod ještě nějakého hráče?

Kádr zůstal, což byl jeden ze základů pro mé rozhodnutí. Přišli kluci z SD a věřím, že přivedu ještě jednoho obránce. Ve hře máme i kluky obojživelníky, kteří momentálně bojují o své výsluní v hokejových klubech. Jsou to ale kluci, kteří nejdou hrát hokejbal pro zábavu, doplněk, ale berou ho velmi vážně.

Jaké máte ambice do nové sezóny?

O ambicích mluvit nebudeme. Přejeme si jen, aby to kluky bavilo, chodili poctivě trénovat a vše ostatní s tím přijde samo.

"Tréninky jsou značně rozdílné oproti dorosteneckým a fyzicky dají zabrat. Trénujeme čtyřikrát týdně. Zatím jsou zaměřené na fyzičku, takže probíhají hlavně mimo hřiště. Tento víkend se náš tým zúčastní turnaje v Novém Strašecí a postupně budou přibývat tréninky i na hokejbalovém hřišti,“ porovnal přechod do vyšší kategorie Červinka.