CROSSDOCK Extraliga

Když už jsme věděli, co na Kert Park hrát, lacině inkasujeme, smutnil po derby Winter

Minulý pátek a 18. kolo CROSSDOCK Extraligy přineslo také pražské derby, a to tentokrát na Lužinách. Domácí Kert Park byl navíc jednoznačným favoritem, a to také proto, že Kovo se nachází na opačném pólu tabulky.

Tomáši, vám ale bylo jedno, jestli se jedná o derby, vy jste zkrátka potřebovali bodovat…

Přesně tak, úplně jedno, jestli to je derby nebo ne, v naší situaci potřebujeme být úspěšní proti každému týmu, i když o to je to samozřejmě těžší… Nejeli jsme na Kert v žádném případě v roli favorita, tím byli domácí, to je naprosto jasné. Věděli jsme před zápasem o jejich kvalitě, ale přeci nemůžeme jet k utkání s tím, že prohrajeme. Řekli jsme si tak, co budeme hrát, a doufali jsme, že bychom tím mohli uspět.

Úvodní perioda ale vypadala naprosto opačně, domácí vás jasně přehráli.

Nehráli jsme tam vůbec nic! O přestávce to vypadlo na debakl, v kabině jsme si ale řekli, co musíme bezpodmínečně do druhé třetiny změnit a podle toho to hnedka vypadalo. Kluci z Kert Parku místy nevěděli, co na nás mají hrát, my jsme dali zaslouženě dvě branky a škoda, že se nám nepovedla i třetí, takže vyrovnání, mohlo to být o něčem jiném. Když si pak ale před třetí částí řekneme, že v naší hře budeme pokračovat, tak domácím věnujeme lacinou branku a je po šancích. Oni jsou už natolik zkušení, že si vedení za takového stavu dokážou pohlídat.

Ten jediný laciný gól tak rozhodl o vašem neúspěchu?

On to ale nebyl jeden laciný gól, byly to tak čtyři, bohužel. Tohle se nám nesmí stávat, abychom takto zbytečně inkasovali.

Zápas s Rakovníkem možná mohl být klíčový

Co dalšího bylo špatného?

V první třetině jsme měli hodně špatný pohyb, vůbec jsme s nimi neběhali, jsou to všechno šikovní hráči, takže si to umí nahrát, podržet míček… A my, když za nimi jenom vlajeme, nestíháme, tak je to těžké a vypadal podle toho také průběžný výsledek. Takto to ale vypadalo jen tu první část, ve druhé třetině jsme všechno zlepšili, začali více běhat a hrát důrazněji. Jenomže o té třetí třetině už řeč byla…

Co vaše výsledky na jaře? Doufáte, že to bude moci být boj až do konce základní části?

Pro nás je každý zápas klíčový, potřebujeme dělat body, ono se řekne, že třeba jeden z těžkého utkání je úspěch, ale my potřebuje bodovat naplno. Rakovník jsme měli porazit, měli jsme spoustu gólovek, ale vůbec se nám směrem dopředu nedařilo. Tohle byl možná klíčový zápas, protože nám soupeř odskočil na rozdíl pěti bodů. Se Sudoměřicemi to pak byl už hodně vyrovnaný zápas, takže dva body určitě bereme. Ještě je před námi pár utkání, ve hře přes dvacet bodů, musíme se snažit až do úplného konce!

Naděje tedy stále žije a je vidět i v kabině, že?

Už se nemůžeme bavit o play-off, to je jasné, pro nás je jediný cíl vyhnout se baráži. Budeme se pod sebe někoho snažit dostat a je nám jedno, kdo to bude.