CROSSDOCK Extraliga

Most vykradl Plzeň, Šimara vynuloval Hradec. Pardubice s Ústím doma zabraly

Již 17. kolo CROSSDOCK Extraligy hokejbalu znovu znamenalo přiblížení vyřazovacích bojů. Tři kola před koncem základní části je téměř jasné, že bitva o osmou příčku se strhne především mezi Sudoměřicemi a Mostem, desátý Rakovník je již prakticky ze hry venku.

sobota 31.3.2018

HBC ALPIQ Kladno – HC Kert Park Praha 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. Hrabár (Haisman, Šíma), 23. Hnizdil (Pražák) – 15. Fejfar (Wróbel, Pála), 25. Fejfar (Zvonek, Kruček), 36. Wróbel (Pála, Dejneka), 37. Zvonek (Fejfar, Kruček).

Souboj prvního s druhým týmem tabulky jsme podrobně sledovali v rámci našeho zápasu kola. Vyrovnané dvě třetiny vnesly obě mužstva do závěrečného dějství za rovnovážného stavu, rozhodující třetina ale daleko lépe vyšla týmu z hlavního města. Kert Park dostal do vedení ve 36. minutě Tomáš Wróbel, chvíli na to potvrdil vítězství lídra tabulky Dalimil Zvonek. Svěřencům trenéra Kadlece se dvoubrankovou ztrátu umazat nepodařilo, ALPIQ tak zaznamenal další jarní prohru. Naopak Kert Park má náskok již osm bodů a je blízko jistotě vítězství v základní části.

Elba DDM Ústí nad Labem – SK Sudoměřice 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Červinka (Langthaler, Soukup), 9. Gottfried (Peschout), 17. Pilař (Bím, Kváš), 36. Soukup (Štěpánek), 45. Michajličenko (Langthaler, Peschout) – 28. Štefek (Chovanec), 32. Tóth D..

Ústí nad Labem dokázalo v sobotu zvítězit v Pardubicích a body z venku chtělo potvrdit proti Sudoměřicím, které naopak vykradly Most. Hostům po důležitém vítězství na severu Čech došly síly, což se projevilo hned v první třetině. Po gólech Červinky a Gottfrieda domácí odskočili do dvoubrankového vedení, ve druhé části svůj náskok ještě navýšili. Hosté se ještě pokusili zápas zdramatizovat, do závěrečné power-play vstupovali za stavu 2:4. Nakonec ještě jednou inkasovali a odjeli domů s porážkou.

SK Hokejbal Letohrad – HBC Hradec Králové 1988 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 29. Král (Lux O.).

Východočeské derby přineslo vše možné, jen ne gólové momenty na obou stranách. Velmi vyhecované utkání s řadou vzájemných vyloučení na obou stranách a skvělých výkonů brankáře. Gólmani Jan Šimara a hradecký Biegl se dlouho přetahovali o tom, kdo vychytá svému týmu vítězství. Duel rozhodla nakonec jediná branka, kterou vsítil chvíli před koncem druhé třetiny Zdeněk Král. Letohrad získal další tři body a výrazně se tím přiblížil jistotě play-off!

HBC Plzeň – HBC Rondo Most 2:3 po nájezdech (0:2, 2:0, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Pejchar (Ulč, Groňka), 20. Benedikt (Forejt, Švarc) – 9. Singer (Poláček), 12. Bačák (Bruštík), rozh. náj. Bruštík.

Nedobytná plzeňská hala poznala dalšího narušitele. Mostečtí museli hodně rychle zapomenout na porážku od Sudoměřic a nutně potřebovali bodovat. Za svým cílem vykročili již v prvním dějství dvěma trefami z hokeje Singera a Bačáka, prostřední patnáctiminutovka naopak mnohem více vyšla Plzni, která dokázala srovnat. Duel nakonec našel rozhřešení až v samostatných nájezdech, které rozhodl zkušený forvard Čestmír Bruštík. Most má se Sudoměřicemi stejně bodů, o osudu se tak bude rozhodovat o následujících víkendech.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – HBC Rakovník 5:3 (3:2, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Urbanec (Novotný), 9. Březina (Bílý), 11. Vlasák (Novotný), 28. Filip (Česák), 32. Česák (Bílý, Březina) – 2. Gerlich (Sunkovský), 10. Míka (Marušinec), 43. Gerlich (Marušinec).

Pardubické Autosklo nutně potřebuje body, ve vyrovnané tabulce totiž ztrácí ze šestého místa na třetí pozici již jen bod. Za dalším vítězstvím vykročili svěřenci Jiřího Mašíka již v první minutě gólem Urbance, na vyrovnání Gerlicha však nebylo potřeba dlouho čekat. Pětibranková přestřelka v první třetině přinesla těsný náskok Pardubic, které domácí ve druhém dějství ještě navýšili. Mladý tým Autoskla nakonec dotáhl duel do vítězství po výsledku 5:3, hostující Rakovník tímto zřejmě definitivně přišel o naději probojovat se do play-off.