CROSSDOCK Extraliga

Kert Park dvakrát na Kladně prohrával, nakonec ale rozhodl ve třetí periodě

Sváteční prodloužený víkend přinesl v CROSSDOCK Extralize kompletní dvě kola a v sobotu se odehrálo to 19. V něm došlo i na očekávaný a hodně atraktivní duel mezi prvním Kert Parkem, který zajížděl k nedalekému rivalovi na Kladno.

Kladno vstoupilo do utkání lépe

První perioda bez ohlednu na výsledek patřila domácím, jenomže právě výsledek hrál v dalším průběhu utkání hlavní roli. Pochopitelně. A tak ALPIQ mohl trošku litovat po konci utkání neproměněných příležitostí. Třeba když ve třetí minutě střílel Barnošák a dorážel Šrámek, Mikl v brance hostů byl ale proti brzkému inkasování. A stejné to bylo i proti prudké a nebezpečné ráně Štěpáníka od pravého mantinelu.

Poté už se ale skóre začalo měnit a bylo to poprvé z přesilové hry, které, jak se poté ukázalo, sehrály zásadní roli. Hrabár přesnou ranou do růžku branky potrestal příliš mnoho hráčů Pražanů na hřišti. Jenomže Kert Park dokázal ještě do první sirény najít odpověď. O velice důležitou trefu se postaral čtyři vteřiny před odchodem do kabin Fejfar. A převtělena v branku tak byla druhá početní výhoda, tentokrát dokonce dvojnásobná!

Hosté vyčkávali a vyplatilo se

Druhá třetina se nesla zase v duchu povedenějších herních patnácti minut Kert Parku. V 23. minutě dokázal chvíli před uplynutím menšího trestu za držení na straně hostů poslat svůj celek zpět do vedení domácí Hnízdil. Jenomže neuplynuly ani dvě další minuty, početní výhodu dostali tentokrát hosté, a Fejfar svojí druhou trefou opět vyrovnal. Na oko diváky se tak jednalo o hodně zajímavé a především nesmírně vyrovnané utkání. Dobrou příležitost pak měl ještě samostatně unikající kladenský Novák, na Mikla ale nedokázal vyzrát.

Pražané šli do vedení navýšili svůj náskok v tabulce

A tak začínala i třetí část za nerozhodného stavu. Po řadě vyloučení se v pětatřicáté minutě hrálo čtyři na čtyři a se dvěma hráči na hřišti méně se v tu chvíli lépe pohybovalo Pražanům, kteří se dostali poprvé v zápase do vedení. Wróbel dostal nahrávku na pravou stranu a prudká rána, která sice nebyla z bezprosřední blízkosti, tak trochu nečekaně skončila za zády Jirotky.

Neuběhlo pak ani dalších padesát vteřin a na střídačce hostů byla vidět další radost. Před kladenskou svatyní se totiž objevil Zvonek, jenž už hodně reálně přiblížil svůj celek ke třem bodům. A tak se také stalo, Kert Park nakonec dvoubrankový náskok už uhájil a mohl oslavit další vítězství a navíc odpoutání se od rysů už na rozdíl osmi bodů!

---

HBC ALPIQ Kladno vs. HC Kert Park Praha 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. Hrabár (Haisman, Šíma), 23. Hnizdil (Pražák) – 15. Fejfar (Wróbel, Pála), 25. Fejfar (Zvonek, Kruček), 36. Wróbel (Pála, Dejneka), 37. Zvonek (Fejfar, Kruček)