CROSSDOCK Extraliga

Pražské derby pro Kert! Kovo se zmohlo jen na zdramatizování ve druhé části

18.kolo CROSSDOCK Extraligy obstaralo v pátek odpoledne také druhé pražské derby v letošním ročníku, které se tentokrát odehrálo na Lužinách. A byl to střet dvou týmů z opačných pólů tabulky, vždyť domácí jsou suverénním lídrem soutěže a hosté zase naopak hrají daleko za svými představami.

Kert nejprve nakročil k debaklu soupeře

První třetina se začala lépe vyvíjet pro domácí, kteří nejprve měli brzkou početní výhodu. Ta sice ještě využita nebyla, o chvíli později, to se psal začátek sedmé minuty, už se ale míček odrážel na Fejfara a ten neměl problém poslat Kert do vedení. O chvíli později bylo na střídačce domácích ještě veseleji, brejkovou situaci totiž do sítě zakončoval Zvonek a rázem to tak bylo o dvě trefy. Fejfar pak necelé dvě minuty před koncem úvodní periody přidal svoji druhou branku a nad Kovem se objevila pořádná mračna hrozícího debaklu!

Kova bylo najednou plné hřiště

Jenomže právě možná potupa od městského rivala hosty zřejmě nakopla a druhá část patřila naopak jednoznačně jim! A v polovině prostřední části se tak měnilo skóre i u Kova, o což se postaral Kočka. Kertu se pak podařilo nastřelit pouze břevno, a tak přišel trest v podobě hostujícího snížení už na rozdíl jediné trefy. V tom měl prsty Winter a domácí tak museli být hodně rádi, že si za chvíli mohli jít nepovedenou třetinu vyříkat přímo do kabiny a znovu neinkasovali.

Znovu to bylo o jednom týmu

Třetí třetina už zase byla v režii domácích, kteří se od začátku snažili hostům odskočit do komfortního vedení, a k tomu došlo v polovině poslední části. Značný tlak přeměnil na branku Kovář, který nejprve sice brankáře Laina nepřekonal, dorážkou už se ale zapsal na listinu střelců. Dvě minuty na to už bylo prakticky rozhodnuto, brankář Kova totiž vyrazil prudký projektil Fejfara přímo na hůl Zvonka, jenž už neměl problém podruhé v utkání skórovat. Hostujícímu mužstvu se sice upřít snaha o snížení rozhodně nedala, na nic důležitého pro vývoj konečného skóre zápasu už ale nedošlo, takže výhru v derby mohli oslavovat hráči z Lužin.

----

HC Kert Park Praha vs. TJ Kovo Praha 5:2 (3:0, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Fejfar (Zvonek), 8. Zvonek (Kruček, Dejneka), 14. Fejfar, 37. Kovář (Plzák, Postulka), 39. Zvonek (Fejfar) – 23. Kočka (Winter, Wröbel), 29. Winter (Malý, Šmerha)