CROSSDOCK Extraliga

Další kolo CROSSDOCK Extraligy posunulo Sudoměřice do play-off

Prvních pět utkání víkendu z CROSSDOCK Extraligy je za námi. Hned ve dvou případech musela o vítězi rozhodnout samostatná střílení, ve kterých byly úspěšnější celky Kladna a Ústí. Také Hradec vytěžil těsnou výhru, když dokázal otočit dvoubrankovou ztrátu s Rakovníkem.

HBC ALPIQ Kladno vs. SK Hokejbal Letohrad 3:2 s.s. (1:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 7. Štěpáník (Špaček, D. Hnízdil), 19. Barnošák (Kohout, Nosek), rozh. náj. Šíma – 39. O. Lux (Král), 42. Halbrštát (Král, O. Lux).

Kladno si poradilo s Letohradem, ale o vítězství muselo hodně zabojovat. Šlo sice jako první do vedení, když v sedmé minutě zakončil přesně do prázdné branky Štěpáník. Následně dostaly oba týmy k dispozici přesilovou hru, ale ani jeden z nich ji nedokázal využít. Hned od začátku prostřední části se do útoku pustili s velkou aktivitou Kladenští a v devatenácté minutě z toho vytěžili branku. V základní hrací tobě to však od nich bylo všechno. Ve třetí třetině přečkal Letohrad dvě velké šance Kladna a následně se prosadil ve vlastním oslabení. Tři minuty před koncem dokonce srovnal, ale při samostatných stříleních byl opět úspěšnější ALPIQ.

HBC Rakovník vs. HBC Hradec Králové 1988 3:4 (2:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Sýkora (Cafourek), 3. Sýkora (Pekárek, Míka), 41. Marušinec (Míka) – 7. Svoboda (Jiřík), 20. Fišer (Hrabica), 26. Bacovský (Jiřík), 44. Ruda (Bacovský).

Také Hradec se v utkání velmi zapotil. Přesto, že se Rakovník nachází na předposlední příčce, tak to byl on, kdo na svého soupeře vlétl. Milanu Sýkorovi stačila z kraje zápasu pouze minuta a pětačtyřicet sekund k tomu, aby se hned dvakrát prosadil. Hradec se třemi góly v prvních dvou třetinách dostal do vedení, které ale Rakovník smazal. Pětasedmdesát sekund před koncem se však znovu prosadil Hradec, který tak vybojoval těsné vítězství 3:4.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. Elba DDM Ústí nad Labem 2:3 s.s. (0:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 32. Krejčí (Březina), 41. Bílý (Česák) – 21. Soukup (Červinka, Langthaler), 35. Červinka (Štěpánek, Kváš), rozh. náj. Štěpánek.

Další utkání, které musela rozhodnout až samostatná střílení, mezi sebou odehrálo Autosklo a Ústí. Elba DDM šla dvakrát do vedení, ale v obou případech dokázali domácí odpovědět. Po druhém gólu Pardubic dostal domácí celek k dispozici přesilovou hru, kterou však využít nedokázal. V dovednostní soutěži bylo úspěšnější Ústí, které proměnilo obě dvě střílení. Podruhé v utkání se prosadil Soukup, ale rozhodující střílení bylo připsáno Štěpánkovi, který ho proměnil jako první.

HBC Rondo Most vs. SK Sudoměřice 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Souboj o play-off ovládly Sudoměřice, které se tak dostaly nad čáru, která zajišťuje play-off. Pod čáru naopak klesl Most, který dokázal v utkání vstřelit pouze jednu branku. Sudoměřice šly do vedení v první třetině, ta druhá žádnou branku nepřinesla, a rozhodlo tak posledních patnáct minut zápasu. Most se sice prosadil, ale o gól více vstřelily Sudoměřice, které tak i díky brance z první třetiny zvítězily 1:3.

HC Kert Park Praha vs. TJ Kovo Praha 5:2 (3:0, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Fejfar (Zvonek), 8. Zvonek (Kruček, Dejneka), 14. Fejfar, 37. Kovář (Plzák, Postulka), 39. Zvonek (Fejfar) – 23. Kočka (Winter), 29. Winter (Malý, Šmerha).

Pražské derby pro sebe vybojoval Kert Park. Před první sirénou se dostal už do tříbodového vedení, které však Kovo ve druhé patnáctiminutovce málem smazalo. Dostalo se na rozdíl jednoho gólu, další branku už však v utkání vstřelit nedokázalo. Byl to opět Kert Park, který se prosadil. O svém vítězství rozhodl ve třetí třetině během jedné minuty a osm sekund, protože na tyto dvě branky už Kovo odpovědět nedokázalo. Prohrálo tak 5:2.