CROSSDOCK Extraliga

CCM Extraliga je za dveřmi! Kdo z hráčů bude v novém ročníku nejvíce zářit?

Nový ročník CCM Extraligy se nezadržitelně blíží a už jen pár dnů zbývá do prvního kola, do něhož se pustí desítka respektive jedenáctka po titulu dychtících mančaftů. Kdo se hned od začátku sezony zařadí mezi nejlepší hokejbalové družiny?

Top 10 potenciálně nejlepších hráčů CCM Extraligy pro sezonu 2016/17

Gólmani

David Stárek – HBC Autosklo – H.A.K. Pardubice

Pardubický gólman a velký talent v podobě odchovance Letohradu při přechodu z dorostu do mužů málem s hokejbalem skončil, ale šanci mu dali Autoskláři, v jejichž mančaftu se za pár sezon propracoval na muže v masce číslo 1. Minulý ročník patřil mezi nejlepší gólmany základní části a svoji vzrůstající formu a sebevědomí potvrdil ve vyřazovacích bojích. V těch odchytal bez pár minutek kompletní porci dvanácti duelů a svými výkony si vysloužil ocenění pro nejužitečnějšího hráče play-off.

Za celou dobu vyřazovacích bojů, avšak i v základní části stlačil své úchvatné statistiky pod dva obdržené góly za zápas! V základní části to činilo průměrně 1,53 branek za utkání a v play-off 1,84. Jeho procentuální úspěšnost zákroků se pak pohybovala kolem 93 %. Ročník po mistrovské sezoně bývá ale vždy ošemetný. Otázkou zůstává, zdali si pardubický strážce svatyně udrží svoji výkonnost a zabojuje o nominaci na domácím mistrovství světa právě v Pardubicích?

Petr Kráčina – HBC Plzeň

V prosinci mu bude teprve 21 let a již v minulém ročníku suverénně stanul na první příčce gólmanských statistik dvaadvacetizápasové základní části. Talentovaný gólman, jenž kvůli menší výšce musí předvádět akrobatické a soupeřům strach nahánějící zákroky, odchytal 19 zápasů, v nichž průměrně obdržel pouze 1,38 gólů za jedno utkání! Ve vyřazovacích bojích už tolik nezářil, ale vzhledem k jeho mladému věku se může ještě daleko více zlepšit a příští sezonu opět táhnou západočeské mečouny za medailovým ne-li mistrovským snem. Určitě pak reprezentačním trenérům zamotá hlavu při výběru třech vyvolených mužů v masce pro domácí MS v Pardubicích!

Obránci

Tomáš Kudela – HBC ALPIQ Kladno

Obránce výškou připomínající hvězdného beka NHL Zdena Cháru hraje neuvěřitelně stabilně. Málokdy se stane, že vybočí ze svého strojového tempa a navíc dokáže být i neuvěřitelně produktivní. Jeho nesmírně dlouhé paže a hokejka nahání strach každému útočníkovi, ale i soupeřovi obránci se musí mít pokaždé, kdy je na hřišti, pořádně na pozoru. Navíc umí zabrat ve správný čas, čehož je důkazem jeho druhé místo v kanadském bodování vyřazovacích bojů, v nichž posbíral 11 bodů za 4 přesné trefy a 7 asistencí.

Jaroslav Pospíšil – HC Kert Park Praha

Myslíte si, že už máte míček v klidu na hokejce a nic vás nemůže ohrozit, náhle se však přižene „motorová myš“ v podobě Jaroslava Pospíšila, jenž nepatří mezi nejvyšší hráče, ale mezi nejrychlejší a nejbojovnější ano a náhle přijdete o míček! Tento energicky hrající hokejbalisty z pražského Kertu se rok co rok stará o černou práci a svoji bleskovou rychlostí dokáže založit efektivní střelhbité protiútoky. Pokud si udrží svůj standart a přidá něco navíc, může se v klidu ucházet i o reprezentační dres na domácím světovém šampionátu!

Petr Filip – HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

Další vážný uchazeč o triko se lvíčkem na prsou v podobě mistra CCM Extraligy posledního ročníku Petra Filipa z Pardubic. V základní části si šeredně poranil ruku, ale v průběhu play-off už se zase vrátil do sestavy Autosklářů, kterým svými poctivými výkony v defenzivě pomohl k premiérovému extraligovému titulu. Filip patří mezi obránce robustnější postavy, kterým ale nechybí ani pohyblivost a prudké zakončení, což jsou na obránce perfektní přednosti.

Útočníci

Dominik Barnošák – HBC ALPIQ Kladno

Nejproduktivnější hráč předešlého ročníku CCM Extraligy za to pořádně vzal. Rok co rok se mílovými kroky zlepšuje a vše vyvrcholilo právě minulou sezonu, kdy si z 20 zápasů připsal úctyhodných 39 kanadských bodů za 21 tref do černého a 18 asistencí. Jedná se tak o komplexně založeného útočníka, jenž dokáže pořádně střelecky zazlobit, ale dokáže i spolupracovat se svými souputníky. Z Třince se přesunuje do Kladna a otázkou zůstává, jak se mu povede bez jeho kolegy z útoku Lukáše Lajčiaka, jenž odchází do Letohradu a s kterým mu to šlo jako po másle.

Tomáš Wróbel – HC Kert Park Praha

Výkonnostně stabilní hráč, jenž se stal stálící a tahounem reprezentační družiny a kam přijde, tam je okamžitě vidět a sází jeden gól za druhým. Již druhou sezonu se z jeho služeb bude těšit celek z hlavního města Prahy Kert Park, kde společně s Martinem Kručkem a Liborem Topolánkem vytvářejí v soupeřových obranách pořádný rozruch. Tomáš Wróbel v sobě navíc skloubí rychlost, pohotovost v zakončení a důrazné počínání na obou koncích hokejbalového kolbiště.

Jan Bacovský – HBC Hradec Králové 1988

Navrátilec do CCM Extraligy Jan Bacovský, který se již na jaře loňské sezony vrátil ze slovenské extraligy do mateřského Hradce Králové, výraznou měrou napomohl Pirátům udržet nejvyšší soutěž pod Bílou věží. V play-out si během šesti duelů připsal pět přesných zásahů a dvě asistence. Potvrdil tak, že je stále nesmírně platným a hlavně produktivním útočníkem, jenž zápas co zápas trápí soupeřovu obranu svým bleskovým pohybem a přesným zakončením. Pokud v Hradci dostane vedle sebe šikovné spoluhráče, kteří by mohli těžit z jeho umu, stane se výraznou tváří celé sezony, kterou v klidu může zakončit na domácím světovém šampionátu v Pardubicích!

Jan Bílý – HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

Tahoun útočných řad pardubického Autoskla je rok co rok na těch nejvyšších příčkách kanadského bodování. V základní části mu k dostižení Dominika Barnošáka chyběly čtyři body, ale v play-off se už dostal na samotný vrchol se ziskem 14 kanadských bodů za 7 branek a stejný počet asistencí z dvanácti duelů! Právě on výraznou měrou pomohl k získání premiérového extraligového titulu pro Pardubice. Vzhledem k tomu, že se v jeho rodném městě navíc na jaře koná mistrovství světa, bude chtít ve svých nadstandartních výkonech pokračovat a stát se tahounem reprezentační družiny.

Martin Kruček – HC Kert Park Praha

Poctivý dříč z Prahy září především v základní části, v níž se opět probojoval do elitní desítky. Jeho šikovné ruce, nezdolná fyzička a gentlemanské vystupování je smrtící kombinací pro každého protivníka, který ho chce rozhodit nebo obrat o míček. Vybojoval si stálé místo v reprezentaci a sezonu co sezonu táhl ne zrovna početný kádr pražského Kert Parku. V minulém ročníku si na své osobní konto připsal 17 přesných zásahů a 14 asistencí, což svědčí o jeho vyrovnanosti a na tohoto útočníka bude v nadcházejícím ročníku opět radost pohledět!