CROSSDOCK Extraliga

Tipy: Cestovaní Sudoměřicím neprospěje, bitvu gigantů rozhodnou nájezdy

Prodloužený víkend nabídne v rámci CROSSDOCK Extraligy hned dvě kola, v rámci sobotních duelů uvidíme spoustu zajímavých bitev. V přímém souboji si to rozdají dva nejlepší týmy extraligové tabulky, další soupeři budou bojovat zejména o udržení elitní osmičky.

sobota 31.3.2018

SK Hokejbal Letohrad – HBC Hradec Králové 1988

Aleš Zahálka (útočník TJ KOVO Praha): Zápas pro fajnšmekry. Předpověď hlásí déšť a 7°C, takže klasické letohradské počasí. Souboj mládí versus zkušenost. Pokud domácím zachytá brankář svůj standard, bude to vyrovnané utkání. Sice Hradec hraje dvakrát venku, ale zkusil bych dát jeho neprohru.

Pavel Schröfel (šéfredaktor hokejbal.cz): Zde bych tipoval vítězství jelenů, kteří dokážou využít svého hokejbalového svatostánku.

Tip redakce: Východočeské derby pozve do Letohradu řadu fanoušků hokejbalu, kteří uvidí pohledné střetnutí. Domácí čeká po zápase s Kladnem další těžká zkouška, bodový zisk se jim na vlastním hřišti podaří uhájit. Dle našeho názoru vzájemný zápas mezi Letohradem a Hradcem Králové rozhodnou až samostatné nájezdy.

Elba DDM Ústí nad Labem – SK Sudoměřice

Aleš Zahálka: Dlouhé cestování a aktuální špatná forma, to hraje proti hostům. Navíc velké hřiště v Ústí znamená, že hosté budou muset házet delší loby, s čímž si vysocí beci Elby hravě poradí. Vsadil bych jedničku s handicapem 0:2, ať to má šťávu.

Pavel Schröfel: Ústí na podzim hrálo výborně a určitě se budou chtít ústečtí hokejbalisté vyšvihnout i proti moravskému celku. Sudoměřice čeká dlouhé cestování, a to nikdy není příjemné. Tip jasná výhra Ústí.

Tip redakce: Sudoměřice mají po zápase v Mostě před sebou další těžké utkání. Elba patří doma k velmi silným týmům, což se projeví i v tomto utkání. Severočeši nepřipustí žádné komplikace a připíší si do tabulky další tříbodový zisk.

HBC Plzeň – Rondo Most

Aleš Zahálka: Byť jsem rodák ze severu, hostům v Plzni nevěřím. Dva zápasy rychle po sobě budou pro mostecké nad jejich síly. Pro ně je klíčový zápas o den dříve se Sudoměřicemi. Výhra Plzně.

Pavel Schröfel: Přes zimní přípravu se mečouni připravili na jarní část skvěle. V domácím prostředí jim to sedí. Toto potvrdí i proti Mostu, takže tip je výhra Plzně.

Tip redakce: Hodně zajímavé utkání je přichystáno v Plzni. Domácí budou chtít potvrdit jarní formu před vlastními fanoušky, před kterými ještě v řádné hrací době neprohráli. Vzhledem k vyrovnanosti tabulky i Plzeň musí bodovat, v mnohem složitější pozici jsou ale hokejbalisté z Mostu. V Plzni se jim ale nezadaří podle představ, tři body zůstanou v plzeňské hale.

Autosklo-H.A.K. Pardubice – HBC Rakovník

Aleš Zahálka: Neočekávám, že hosté vzhledem k programu dalších soutěží přijedou v početné sestavě. Pokud Pardubičtí udrží svůj vysoký běžecký standard, a nebo Leoš Gerlich nezavře svoji branku, bude to výhra Autoskla.

Pavel Schröfel: Pardubice dokázaly zvítězit v Plzni a to samé dokážou i na domácí půdě, takže výhra Pardubic.

Tip redakce: Za nás jednoznačná záležitost. Pardubice si doma na jaře dokázaly poradit s Kladnem a stejný cíl se jim povede i v zápase s Rakovníkem. Svěřenci Jiřího Mašíka soupeře přehrají a získají tři body.

ALPIQ Kladno – HC Kert Park Praha

Aleš Zahálka: Pro mě zápas kola. Zkusil bych over, tzn. 6 a víc gólů. Rozhodovat budou maličkosti a střelecká pohotovost klíčových hráčů. Řekl bych, že domácí na svém hřišti neprohrají.

Pavel Schröfel: Zápas kola bude napínavý. Po základní hrací době bude remíza, na samostatné střílení zvítězí Kladno.

Tip redakce: Lepší hokejbalovou podívanou na území České republiky vidět nemůžete! Souboj prvního s druhým týmem CROSSDOCK Extraligy hokejbalu přinese skvělé utkání, v rámci kterého bude chtít Kladno využít domácího prostředí a vítězstvím se přiblížit prvnímu Kert Parku na rozdíl jediného bodu. Svěřenci trenérů Kuny a Jelena budou v Kladně svému největšímu sokovi vzdorovat, odnesou si porážku až po samostatných nájezdech. Jejich bodový rozdíl na čele tabulky tak zůstane takřka nezměněn.