CROSSDOCK Extraliga

Pražské derby? Jednoznačná záležitost. Mostu pomůže domácí prostředí

Před nejvyšší soutěží je nabitý víkend, který odstartuje již o Velkém pátku kompletním kolem. Program nabídne pražské derby, ve kterém je velkým favoritem Kert Park, Letohrad se bude pro změnu snažit o body na hřišti Kladna.

pátek 30.3.2018

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – Elba DDM Ústí nad Labem

Jaroslav Pauer (útočník HBC Plzeň): Myslím si, že zápas mezi Pardubicemi a Ústím bude hodně vyrovnaný a nepadne více, jak pět branek. Z výhry se budou radovat domácí Pardubice.

Tip redakce: Pardubice o minulém víkendu přivezly dva body ze hřiště Plzně, jsou v pohodě a svůj výkon budou chtít potvrdit i na domácím hřišti. Elba klesla v tabulce až na páté místo a s Pardubicemi má stejný počet bodů. Přímá bitva o umístění nabídne vyrovnaný hokejbal, na konci zápasu se ale budou radovat domácí hokejbalisté.

ALPIQ Kladno – SK Hokejbal Letohrad

Jaroslav Pauer (útočník HBC Plzeň): Kladnu se začátek jarní části vůbec nevydařil a nestřílí branky. Letohrad je navíc nepříjemný soupeř, který umí potrápit. Utkání skončí na nájezdy, rysové budou úspěšnější a jeleni si odvezou pouze bod.

Tip redakce: Letohrad se o minulém víkendu dokázal přiblížit postupu do play-off, v Kladně se mu ale situace znovu zkomplikuje. Na hřišti druhého týmu tabulky nebudou mít nárok na body a pojedou domů s prázdnou.

Kert Park Praha – TJ KOVO Praha

Jaroslav Pauer (útočník HBC Plzeň): Tady není o čem přemýšlet. Pražské derby skončí vysokou výhrou Kert parku Praha, Kovu se tato sezóna vůbec nedaří.

Tip redakce: Pražské derby už dlouho nemělo tak jednoznačného favorita. Kovo Praha se nemůže dlouhodobě vyhrabat z herní krize, i přesto, že na jaře již dokázalo bodovat, v tomto případě odejde z utkání s nulou. Kert Park si na domácím hřišti s chutí zastřílí a pojistí si náskok na čele CROSSDOCK Extraligy hokejbalu.

HBC Rakovník – HBC Hradec Králové 1988

Jaroslav Pauer (útočník HBC Plzeň): Hradec i Rakovník potřebují body do tabulky, boj o play-off se rychle blíží a střed tabulky je hodně nahuštěný. Každý bod je potřeba, tipuji výhru Hradce.

Tip redakce: Rakovník s Hradcem Králové jsou týmy, které potřebují v současné době sbírat každý bod. Domácí stále věří v to, že se ještě zapojí do boje o postupovou osmičku, v tom případě však musí na vlastním hřišti plně bodovat. Hradečtí se prokousali do elitní čtyřky a domácí prostředí pro čtvrtfinále play-off budou chtít udržet. Z Rakovníku si odvezou vítězství po nájezdech.

Rondo Most – SK Sudoměřice

Jaroslav Pauer (útočník HBC Plzeň): Zápas mezi Mostem a Sudoměřicemi je přímý boj o play-off. Bude to ostrý zápas, ve kterém bude mnoho osobních soubojů, nepadne moc branek a sám zápas skončí těsnou výhrou Mostu.

Tip redakce: Klíčové utkání v boji o postupovou osmičku. Rozdíl jediného bodu nabídne přímý zápas o lepší výchozí pozici do závěru základní části. V tomto případě bude rozhodovat domácí prostředí, Mostečtí doma zápas nepustí a Sudoměřice pošlou na dlouhou cestu bez jediného bodu.