CROSSDOCK Extraliga

CROSSDOCK Extraliga pokračuje! Jak dopadne souboj prvního s druhým?

Během velikonočního víkendu budou hned dva dny patřit CROSSDOCK Extralize. Netradičně v pátek a následně také v sobotu je na programu celkem deset utkání. Redakce hokejbal.cz zavítá hned dvakrát na zápas Kert Parku, v jednom se totiž utká s Kovem a v tom druhém ho čeká druhé Kladno.

Pátek 30.3.2018 - 18. kolo

Vytlačí Sudoměřice mostecké Rondo z play-off?

11:00 HBC ALPIQ Kladno vs. SK Hokejbal Letohrad

Letohrad se nepostupové příčce už mírně vzdálil. Na deváté Sudoměřice má náskok čtyř bodů, které jsou však otázkou jednoho zaváhání. Naproti tomu druhé Kladno má vše ve svých rukou a bojuje pouze o co nejlepší startovní pozici do play-off. Vzájemnou připravenost prověřily celky nedávno. Střetly se totiž 11. března a o vítězi musela rozhodnout až samostatná střílení, ve kterých o svém vítězství rozhodl Letohrad, který tak zvítězil 2:1.

11:00 HBC Rakovník vs. HBC Hradec Králové 1988

Mezi třetím a sedmým místem se může pořadí hodně promíchat, o čemž svědčí vyrovnanost soutěže. Právě čtvrtou příčku bude hájit Hradec, kterému na záda dýchají hned tři celky a sám se může posunout o jedno místo výše. V dalším utkání se představí na půdě Rakovníku, proti němuž udržel na podzim čisté konto a zvítězil na svém hřišti 4:0.

14:00 HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. Elba DDM Ústí nad Labem

Souboj dvou celků se stejným počtem bodů, takové bude utkání mezi pardubickým Autosklem a Elbou DDM. V minulém kole vybojovalo Autosklo cennou výhru proti Plzni, Ústí naopak padlo s Kladnem. Aktuálně jim tak patří pátá, respektive šestá příčka a máme se tak rozhodně na co těšit. Podzimní výsledek však mluví jasně ve prospěch Severočechů, kteří vyhráli 6:1. Domácí tak mají motivaci jasnou, vrátit soupeři říjnovou vysokou porážku.

15:00 HBC Rondo Most vs. SK Sudoměřice

Velmi zajímavé utkání bude na programu také v Malém Březně (náhradní domácí hřiště Mostu pozn. red.), kam zavítají Sudoměřice. Aktuálně devátý tým, který ztrácí na osmý Most pouhý jeden bod. Pro jeden celek je to tak šance dostat se do play-off, druhý z něj naopak může vypadnout. Emoce a psychika tak určitě budou hrát velkou roli. Podzimní utkání zvládl lépe Most, který zvítězil 4:2 v Sudoměřicích, a možná i díky tomu se aktuálně nachází před jihomoravskou družinou, která pokud se chce probojovat do vyřazovacích bojů, bude muset pořádně zabojovat.

17:00 HC Kert Park Praha vs. TJ Kovo Praha – ZÁPAS KOLA!

Kam jinam zavítat na zápas kola než do hlavního města, kde se odehraje pražské derby? Jedná se také o souboj prvního s posledním, což však nemusí hrát v souboji těchto dvou týmů takovou roli. V říjnu se ve večerním utkání dařilo lépe Kert Parku, který tak potvrdil svoji roli favorita. Kovo se snažilo za rozhodnutého stavu s výsledkem ještě něco udělat, ale snížilo pouze na konečných 3:6.

Páteční utkání sledujte -> ZDE!

Sobota 31.3.2018 - 19 kolo

Jeleni a piráti zkříží hole ve východočeském derby!

11:00 HBC ALPIQ Kladno vs. HC Kert Park Praha – ZÁPAS KOLA!

Také druhý den bude Kert Park v hledáčku naší redakce. Druhý zápas kola ho čeká proti Kladnu, které je rozhodně těžším soupeřem, neboť se nachází na druhé příčce. V zářijovém utkání si Kert Park s Kladnem poradil. Sice přišel o dvoubrankový náskok z první třetiny, po vyrovnání Kladna však vstřelil další tři góly, kterými rozhodl o své výhře 5:3.

13:00 Elba DDM Ústí nad Labem vs. SK Sudoměřice

Sudoměřice vytěžily v podzimním utkání proti Elbě DDM všechny tři body. V první třetině se ujaly dvoubrankového vedení, o které však během druhé a třetí patnáctiminutovky přišly. Stačily jim však necelé dvě minuty, aby si vzaly vedení zpátky na svoji stranu a tentokrát ho už udržely, a slavily tak výhru 3:2.

16:00 SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Hradec Králové 1988

Jednobrankovým rozdílem skončilo také utkání mezi Letohradem a Hradcem. Oba týmy si hned v první třetině vyzkoušely vedení, jako první do něj šel ve třetí minutě Hradec. Po vyrovnání vstřelil další dvě branky, které nakonec k vítězství stačily. Letohrad upravil výsledek pouze na konečných 4:3.

16:00 HBC Plzeň vs. HBC Rondo Most

Jasným výsledkem skončilo podzimní utkání mezi Mostem a Plzní. Všichni před utkáním favorizovali spíše Plzeň, která se nachází aktuálně na třetím místě. Byl to však Most, který vybojoval vítězství. Ke konci druhé třetiny vedl už 6:0 a vypadalo to na debakl. Plzeň se však vzpamatovala a vstřelila dva góly, kterými alespoň překazila svému soupeři čisté konto. Prohře 2:6 však zabránit už nedokázala.

16:00 HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBC Rakovník

Rakovník na pardubické Autosklo přímo vlétl, protože už ve dvaatřicáté vteřině slavil první gól. Do konce první třetiny dal ještě jeden, ale pak už začalo úřadovat Autosklo. Čtyřmi brankami během necelých čtyř minut se dostalo do vedení. Rakovník sice ještě snížil, ale poslední slovo měl opět pardubický celek, který tak získal tři body za vítězství 3:5 z pohledu domácího Rakovníku.

Sobotní utkání sledujte -> ZDE!