CROSSDOCK Extraliga

Vedoucí dvojice se vrátila na vítěznou vlnu, Sudoměřice ztrácí kontakt

Vedoucí dvojice se vrátila na vítěznou vlnu, Sudoměřice ztrácí kontakt

Návrat střelců a potvrzení vedení

Začátek jarní části se příliš podle představ nepovedl Kert Parku, ani Kladnu. Především pak rysové měli určitě plnou hlavu nepovedených výsledků, vždyť jejich obávaná útočná mašina jako by v roce 2018 ztratila páru a přestala šlapat. V Ústí nad Labem to však o víkendu už bylo alespoň o trochu jinak. Byť perfektně připravená Elba hostům nedokázala neustále vzdorovat a průběžný nadějný výsledek 1:1 vydržel pouze do začátku třetí periody. Tehdy Středočeši vsítili do ústecké klece dva rychlé údery a bylo rozhodnuto.

To Kert Park, který týden nazpět kvůli odloženému utkání nehrál, zase nemusel mít až takové starosti. Nevyšel mu totiž jen zápas v Plzni, která na jaře prokazuje hodně dobrou formu. Pražané se tak do Letohradu mohli přesouvat bez větších problémů. A bylo to znát, na východě Čech to totiž bylo v režii převážně hostů, Letohrad se zmohl jen na snížení v závěru zápasu a loňský mistr tak u jelenů uzmul tři body za vítězství 5:1. Aktuální pohled na tabulku? Kert Park stále vévodí, čtyři body před Kladnem a má navíc zápas k dobru. A i celek ze středních Čech si bezpečně drží svoji pozici, třetí Plzeň sice ztrácí čtyři body, má ale odehráno o zápas navíc.

Jihomoravanům se play-off vzdaluje

Sudoměřice chtěly a stále pochopitelně chtějí vybojovat vyřazovací část a vyhnout se tak zbytečnému play-out. A na jihu Moravy se o play-off hodně výrazně hrálo v neděli v poledne, kdy byl na programu odložený zápas 14. kola s Letohradem. Východočeši letos zatím díky podzimní části ještě nenavazují na svoje loňské skvělé vystoupení v nejvyšší české hokejbalové soutěži a v případě nedělní výhry domácích, to tak mohly být právě Sudoměřice, které by se do osmičky posunuly.

Jeleni měli před utkání jen o jeden bod více, v neděli odpoledne se jim ale domů cestovalo už veseleji, na jejich kontě bylo totiž o tři kousky více, což znamená ze sedmé pozice momentálně čtyřbodový odskok před devátým flekem. A na něm jsou? Ano, právě Sudoměřice, ty tak mají i horší (2:1, 1:4) vzájemný výsledek s Letohradem. A co nám přinese nadcházející dvojkolo?