CROSSDOCK Extraliga

Potřebujeme bodovat! Zisk z Hradce tak bereme, říká bodový tahoun Bačák

17. kolo CROSSDOCK Extraligy naši redakci zavedlo tentokrát do Hradce Králové, kam se ještě jednou vraťme, a to s mosteckým Vladimírem Bačákem. Jeho Most se totiž pod Bílou věží neprezentoval vůbec špatným výkonem.

Zajímavá třetina pro hosty začala špatně

Hned úvod zápasu přinesl pořádný vítr do mostecké hry, byli to totiž hosté, kteří dostali brzy výhodu přesilové hry, v té však z hole domácího Bacovského sami inkasovali! Následující minuty do první sirény ale byly pro oko diváka ještě o hodně atraktivnější, vždyť padly čtyři branky a Rondu se podařilo otočit vývoj utkání na svoji stranu. „Dalo se čekat, že půjde o vyhrocený zápas. Oběma týmům šlo o body do play off, nám, abychom se dotlačili a udrželi v osmičce a Hradci, aby se dostal co nejblíže k Plzni,“ ví Vladimír Bačák, střelec branky na 2:1 a autor přihrávky při gólu na 3:2.

Zatímco ve druhé třetině se podařilo Hradci vyrovnat, třetí pokračování už žádnou změnu skóre nepřineslo. Rozzuzlení poměrně zajímavého zápasu tak muselo přijít až v nad rámci hrací doby. „Nájezdy nám bohužel podruhé v této sezoně s Hradcem nevyšly,“ připomněl Bačák začátek října, kdy si Piráti z Mostu odváželi dva body za výhru 5:4 po dovednostní soutěži. V sobotu však ke třem bodům mohli mít klidně opět blíže hosté, tentokrát tedy Rondo. To totiž ve druhé periodě mělo minimálně tři samostatné úniky na hradeckého strážce svatyně, střídající Biegl, který se do branky postavil právě až od šestnácté minuty, skvělými zákroky zabránil dalšímu inkasování. „Tohle musíme proměňovat,“ bědoval hostující útočník.

V Mostě doufají v play off

Bodovat v Hradci je pro Most cenné, vždyť Východočeši letos hrají o nejlepší výsledek po základní části za poslední roky. „Bereme to, ale nezastírám, že jsme jeli pro tři body, které by se nám hodily. Potřebujeme bodovat!“ burcuje Bačák, který se dříve věnoval převážně hokeji. Vždyť v loňské sezoně hrál druhou ligu za Bílinu a na svém kontě má i starty ve druhé nejvyšší české hokejové soutěži za Ústí nad Labem. V hokejbale se mu však začíná dařit stále více a po půl roce už byl dokonce vybrán na reprezentační kemp kouče Jiřího Mašíka.

Most přišel v zimě kvůli propadnutí střechy v jeho hale tak doslova o střechu nad hlavou, své domácí zápasy tudíž bude hrát na jaře v Malém Březně. Byť se zmiňovaná obec nachází jen kousek od Mostu, Rondo i tak přišlo o domácí prostředí, pro někoho obávaný leštěný beton, velkou hrací plochu, krytou halu,… „Je to tak, ale nyní se alespoň už ten zápasový kolotoč rozeběhne naplno. Pauzy moc rád nemám, teď nás však bude čekat více utkání za sebou, takže se těším. Chceme sbírat co nejvíce bodů a doufejme v play off mít co nejlepší výchozí pozici,“ zakončuje nejproduktivnější hráč Ronda se statistkou 9+2 za jedenáct zápasů.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Rondo Most 4:3 ss (2:3, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Bacovský (Novák), 11. Novák, 28. Hrabica (Bacovský), rozh. náj. Tesař – 7. Novák, 14. Bačák (Chyba), 15. Chyba (Bačák).