1. liga

Týmy Ďáblů a Olympu vydržely bez ztráty bodu

Čtyři týmy zvládly víkendové dvojkolo západní skupiny 1. NHbL bez ztráty. Olymp Jindřichův Hradec a pražští Ďáblové od začátku sezóny ještě nepřišli ani o bod, víkend se vyvedl i Hostivaři a Bubákům z Nového Strašecí.

Naopak žádný příjem si do tabulky v posledních dvou zápasech nepřipsaly Karlovy Vary, Třemošná ani kladenské týmy Alpiq a Jungle Fever.

Sobota

Jungle Fever Kladno - HBC Hostivař 2:4 (1:0,1:2,0:2)

Hosté z Prahy byli na začátku zápasu o něco aktivnější, ale jako první inkasovali. Jungle udržel vedení do začátku druhé části. Po vyrovnávacím gólu domácí zvýšili tempo a ještě jednou strhli vedení na svou stranu. Druhá půlka zápasu už se jim ale nepovedla. Kladenský tým znovu doplatil na častější vylučování, Hostivař využila tři přesilovky, do druhé pauzy znovu srovnala stav a třetí část už ovládla. „Soupeř nám dovolil hrát přesilovky, které se nám povedly, a díky nim jsme zápas otočili. Konec jsme již zvládli bravurně a soupeře k ničemu nepustili,“ hodnotil trenér hostů Václav Manert.

Střely: 31:35, vyloučení: 7:3, využití přesilovek: 0:3, oslabení: 0:0

HBC ALPIQ Kladno B - HBC Nové Strašecí 1:6 (1:3,0:2,0:1)

Nové Strašecí po rozpačitém prvním víkendu našlo formu. V Kladně si jednoznačně poradilo s rezervou Alpiqu, když si už v první třetině vypracovalo rozhodující dvoubrankový náskok. Ve zbytku utkání ho Bubáci už jen navyšovali. „Měli jsme celé utkání mírně navrch, i přes viditelnou snahu domácích se nám dařilo eliminovat jejich útočné kombinace. S výkonem našeho týmu jsem tentokrát spokojen, přesto je nadále na čem pracovat,“ říkal kouč Nového Strašecí Josef Moravec.

Střely: 17:37, vyloučení: 10:8, využití přesilovek: 0:2, oslabení: 0:0

HBC Pento Most B - TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec 1:4 (0:2,1:1,0:1)

Ve vyrovnané úvodní třetině doplatilo domácí Pento na slabší chvilky gólmana Veselého, který dvakrát snadno inkasoval. Na začátku druhé části navíc aktivnější hosté z Jindřichova Hradce přidali po buly třetí gól. Oba týmy, které nasadily do hry několik dorostenců, předváděly pohledný hokejbal, blíž k bodům měli ale po celou dobu hosté. Domácí sice v přesilovce vykřesali naději, jenže Olymp před druhou pauzou znovu zvýšil a vedení už si vzít nenechal.

Střely: 20:28, vyloučení: 5:6, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

SK HBC CSKA Karlovy Vary - SK Suchdol nad Lužnicí 2:7 (0:1,0:3,2:3)

Tým ze Suchdola sehrál ve Varech výborný zápas, naopak domácím se vydařila jen první třetina, ve které přesto jednou inkasovali. V dalším průběhu už vládli jednoznačně hosté, kteří postupně navýšili až na 7:0. „Až na začátek to byl z naší strany zcela nepovedený zápas. Skórovat se nám podařilo až za stavu 0:7, kdy už se jednalo jen o kosmetickou úpravu výsledku,“ shrnul vedoucí karlovarského týmu Pavel Divíšek. Kouč hostů Stanislav Landa chválil hlavně autora hattricku Petra Krejčího. „Ale celé mužstvo zaslouží pochvalu za bojovnost a dobrý taktický výkon. A konečně to tam začalo padat,“ těšil se z výhry Stanislav Landa.

Střely: 29:23, vyloučení: 9:4, využití přesilovek: 0:2, oslabení: 0:0

TJ Tatran Třemošná - SK Ďáblové Praha 3:7 (0:4,1:0,2:3)

Ďáblové měli v Třemošné drtivý nástup, když během prvních patnácti minut nastřádali rozhodující čtyřbrankový náskok. Přestože poměr střel byl podle statistiky vyrovnaný a hosté byli dokonce častěji vylučováni, domácí Tatran už propásnutý úvod nedohonil. Střely: 28:28, vyloučení: 2:7, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 0:1

TJ Plzeň - Litice - TJ Kovo Praha 4:3 (1:0,2:3,1:0)

Litice se doma chytily proti favoritovi. Vyšla jim úvodní část, pak sice Kovo srovnalo, závěrečné patnáctiminutovka ale opět patřila domácím. „Předvedli jsme náš zatím nejlepší výkon, který byl korunován prvním plným bodovým ziskem,“ radoval se vedoucí mužstva Litic Martin Kastner.

Střely: 14:38, vyloučení: 8:3, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0

Neděle

Jungle Fever Kladno - HBC Nové Strašecí 1:5 (1:1,0:2,0:2)

Tvrdý zápas s 22 vyloučenými sehrály v Kladně týmy domácích Jungle Fever a Nového Strašecí. První třetina byla vyrovnaná, pak se v rozkouskované hře lépe orientovali hosté, kteří si i díky třem využitým přesilovkám připsali během víkendu druhé vysoké vítězství. Naopak tým Jungle Fever po víkendu bez bodu klesli ke dnu tabulky.

Střely: 26:28, vyloučení: 13:9, využití přesilovek: 1:3, oslabení: 0:0

HBC ALPIQ Kladno B - HBC Hostivař 3:4 (1:1,1:0,1:3)

Kladenská rezerva rozehrála nedělní duel lépe, zaslouženě vedla a favorizovaní hosté se nemohli dostat do tempa. „Trápili jsme se hlavně při hře v našem obranném pásmu, chyběl důraz a dělali jsme školácké chyby při založení útoku. Až trochu dusnější atmosféra v kabině o 2. přestávce a oddechový čas po třetí inkasované brance nám jakoby daly sílu,“ popsal kouč hostů Václav Manert. Jeho důrazné domluvy nakonec zabraly a Hostivař stihla skóre otočit.

Střely: 28:29, vyloučení: 2:1, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

TJ Tatran Třemošná - TJ Kovo Praha 5:6 (2:3,3:2,0:1)

Přetahovaná , na jejímž konci byli o gól šťastnější hosté, se hrála v neděli v Třemošné. Po první třetině vedlo Kovo, Tatran vrátil úder v prostřední části. Rozdílový gól s pořadovým číslem 11 nakonec padl do domácí brány.

Střely: 28:29, vyloučení: 4:6, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

HBC Pento Most B - SK Suchdol nad Lužnicí 2:1 (0:0,2:0,0:1)

První body sezóny vydřeli v neděli hráči mosteckého béčka. Hosté ze Suchdola nad Lužnicí měli v úvodu několik příležitostí, které však vyšly i díky extraligovému brankáři Mostu Pavlovi Brémovi naprázdno, a góly tak stříleli domácí. Ve druhé třetině se dvakrát prosadil Zdeněk Karpíšek a hosté stihli zareagovat už jen jednou v přesilovce v samotném závěru zápasu. Střely: 28:31, vyloučení: 4:1, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

SK HBC CSKA Karlovy Vary - TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec 4:6 (2:1,1:2,1:3)

Karlovy Vary odehrály v neděli velmi dobrý zápas, body si přesto odvezli hosté z Jindřichova Hradce. Ty podržel hlavně zkušený kapitán Martin Landkamer, který nastřílel čtyři branky. „Zatím náš nejlepší zápas. Za stavu 3:3 jsme na začátku závěrečné třetiny nastřelili dvakrát tyč a soupeř pak vzápětí v přesilovce strhl vedení na svou stranu. Hradec potrestal prakticky všechny naše chyby a proměňování šancí rozhodlo,“ svěřil se s rozporuplnými pocity vedoucí mužstva CSKA Pavel Divíšek. Ani hodnocení kouče hostů Jaroslava Matějky nemohlo být jednoznačně pozitivní. „Byl to absolutně nepovedený zápas v našem podání, naštěstí s dobrým koncem v podobě vítězství. Zřetelně se na našem výkonu podepsal nedostatečný odpočinek, do zápasu jsme nastoupili po pouhých 14 hodinách od utkání v Mostu,“ podotkl Matějka.

Střely: 43:34, vyloučení: 6:8, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

TJ Plzeň - Litice - SK Ďáblové Praha 1:3 (0:2,1:0,0:1)

Litice už v neděli nedokázaly zopakovat dobrý výkon ze soboty a podlehly pražským Ďáblům. Nevyšla jim hlavně první třetina. „Do zápasu jsme nevstoupili plně koncentrovaní, navíc jsme se trápili v koncovce. Na body jsme tentokrát pomýšlet nemohli,“ hodnotil s nadhledem Martin Kastner, vedoucí mužstva Litic. Naopak Ďáblové pokračují v krasojízdě a spolu s jindřichohradeckým Olympem zatím vládnou soutěži.

Střely: 25:23, vyloučení: 5:5, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0