1. liga

Pražské týmy bodovaly naplno, kladenské nechaly venku shodně po bodu

Čtyři zápasy druhého kola západní skupiny nabídl víkendový program národní ligy. Až na první třetinu zápasu Karlových Varů v Praze, kterou hosté nezvládli, měla všechna utkání velmi vyrovnaný průběh. Dva zápasy rozhodovala až samostatná střílení, v obou uspěly kladenské týmy.

Další body zůstaly v Praze, Ďáblové se po výhře nad CSKA dotáhli na špičce tabulky na jindřichohradecký Olymp, Kovo si poradilo s rezervou Mostu a zařadilo se na třetí příčku.

Sobota

TJ Plzeň - Litice - Jungle Fever Kladno 3:4 ss (1:0,0:1,2:2)

Litice šly na domácí půdě do vedení, ale hosté drželi krok a ve druhé části srovnali. Třetí třetina přinesla nejdříve nástup týmu Jungle Fever, který se utrhl do dvoubrankového vedení, ale ani to na výhru nestačilo. Domácí stáhli hru na 2 lajny a zvýšené tempo přineslo i srovnání skóre. V nájezdech byli úspěšnější přece jen hosté, kteří si do Kladna odvezli první dva letošní body. Litice se i napodruhé musely smířit s bodem.

Střely: 24:25, vyloučení: 5:8, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

Neděle

TJ Tatran Třemošná - HBC ALPIQ Kladno B 2:3 ss (1:1,0:1,1:0)

Na západ Čech mířil i další kladenský tým – rezerva extraligového Alpiqu. Také ta se musela smířit se dvěma body, když v závěrečné třetině proti Třemošné neudržela vedení. Po vyrovnané první patnáctiminutovce se hostům povedlo ve druhé části odskočit. Tatran se potýkal hlavně s dobře chytajícím Kolískem v bráně Alpiqu, přesto v poslední třetině vyválčil vyrovnání. V nájezdech nakonec už další bod neuhrál. „Dovolil bych si tvrdit, že jsme byli i lepším týmem. Domácí měli problém při rozehrávce díky našemu pohybu, dostali jsme se do spousty šancí, ale chabá koncovka nás připravila o plný bodový zisk,“ říkal trenér hostů Zbyněk Kotek.

Střely: 31:32, vyloučení: 6:5, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:1

SK Ďáblové Praha - SK HBC CSKA Karlovy Vary 5:3 (4:1,0:1,1:1)

Ďáblům doma proti CSKA vyšel nástup do zápasu. První část vyhráli 4:1 a ve zbytku zápasu se mohli soustředit hlavně na uhlídání náskoku. Ve druhé části hosté z Karlových Varů manko o jeden zásah stáhli, ale výraznější snížení nepřišlo. Pražský tým tak zatím pokračuje ve výborných výkonech ze závěru minulé sezóny, kdy jako 5. tým po základní části ligy došel v play off až do finále.

Střely: 31:27, vyloučení: 6:8, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0

TJ Kovo Praha - HBC Pento Most B 3:2 (2:1,0:1,1:0)

Pohledný hokejbal ve vysokém tempu a přetahovanou o výsledek nabídl duel mosteckého béčka v Praze. Kovo vedlo díky šťastnému odrazu míčku od zadního mantinelu a využité přesilovce, ale za necelé tři minuty o vedení přišlo. Domácí ve zbytku první třetiny tlačili a odměnou jim byl druhý gól. Hned na začátku druhé části Most rozjel asi nejlepší pasáž v zápase a vyrovnal podruhé. Pak byli znovu o něco aktivnější Pražané, hosté ale hrozili z rychlých výpadů. Nakonec rozhodla disciplína, hráči Penta byli častěji trestáni a domácí v úvodu poslední patnáctiminutovky využili další z přesilovek. Severočechům už nepomohl ani tlak v závěrečné power play.

Střely: 48:19, vyloučení: 1:6, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0