1. liga

Ježci zvládli poslední krok a vyhráli českou národku

Baráž o extraligu si zahrají Ježci z Heřmanova Městce. Ve finále 1. ČNHbL dokázali ve třech zápasech porazit pražské Ďábly a v sobotu na Palmovce po loňském stříbru převzali pohár pro vítěze ligy.

Na začátku června tak tým z Heřmanova Městce zamíří do Opavy, kde bude v baráži usilovat o účast v příštím ročníku nejvyšší hokejbalové soutěže.

Ježci Heřmanův Městec – SK Ďáblové Praha – konečný stav série 3:0

15.05. Ježci Heřmanův Městec - Ďáblové Praha 4:1 (1:0,1:1,2:0)

16.05. Ježci Heřmanův Městec - Ďáblové Praha 6:4 (1:1,3:3,2:0)

22.05. Ďáblové Praha - Ježci Heřmanův Městec 2:5 (1:0,0:2,1:3)

Ježci do zápasu v Praze nevstoupili vůbec dobře. Už po 11 vteřinách zasáhl poskakující míček přesně domácí Štěpáník a Ďáblové vedli. Hosté se museli obejít bez několika zraněných opor, v sestavě chyběli Pišta, Kišš, Hubáček nebo Kolář, a Pražané hrající o všechno dlouho drželi své pásmo uzamčené. Postupem času se Ježci z úvodního úderu otřepali a získávali navrch, gól ale v první patnáctiminutovce nedali.

I druhá část začala mnohem lépe pro domácí – po sérii vyloučení na straně Heřmanova Městce měli Ďáblové dlouhou přesilovku 5 na 3. Jenže využít ji nedokázali, což opět nakoplo Ježky. V poslední pětiminutovce se jim povedl obrat. Nejdříve vrátil vyraženou střelu do sítě hrudníkem dobíhající Mlejnek a za dvě minuty obracela skóre hvězda play off Waber. Tvrdou ranou využil dlouhou početní výhodu, když rozhodčí před tím vyloučili domácího Smekala za píchnutí holí na 5 minut a do konce utkání.

Poslední třetinu už začali lépe hosté, zkušený Mašík po odehranných 62 vteřinách z otočky napojil na obrat ze závěru druhé části ještě třetí gól. Ďáblové byli hodně zaskočení, ale do závěrečného tlaku se přece jen dostali. Ježci je drželi jen za cenu faulů a při dvojnásobné přesilovce posílené odvoláním gólmana Pražané snížili. Do konce třetiny zbývalo 56 vteřin. Jistotu vítězství v první národce dal ale hostům už o pět sekund později Drenko, když se přesně trefil z poloviny hřiště. Poslední symbolický gól sezóny pak dal ještě Minařík do prázdné klece dvě vteřiny před sirénou.

Ježci okamžitě zahájili velké oslavy, i Ďáblové ale mají být na co hrdí, stříbro od nich čekal málokdo.

Branky: 0:11 Štěpánik, 44:04 Kočka (Vrábel, Štěpánik) PP - 24:58 Mlejnek (Waber), 26:56 Waber (Rákos), 31:02 Mašík (Lux, Blecha), 44:09 Drenko (Hodr), 44:58 Minařík (Hídr, Drenko). Střely: 25:39, vyloučení: 8:8, přesilovky: 7:7, využití: 1:1, oslabení: 0:0.