1. liga

Ježci zatím vládnou finálovému souboji

Ježci z Heřmanova Městce dokonale využili domácího prostředí a ve finále 1. ČNHbL vedou 2:0 na zápasy. V obou utkáních pražské Ďábly jednoznačně přestříleli. Ze stovky střel bylo nakonec deset gólů, Pražané měli polovinu pokusů i úspěšných tref.

Oba zápasy ale definitivně rozhodly až góly do prázdné brány při power play Ďáblů.

Ježci Heřmanův Městec – SK Ďáblové Praha – stav série 2:0

Ježci Heřmanův Městec - SK Ďáblové Praha 4:1 (1:0,1:1,2:0)

Domácí opět posílení o dvojici hokejových mistrů z Pardubic Rákos- Kolář začali zhurta a v 7. minutě otevřeli gólový účet finále. Střílel právě Rákos a úspěšně dorážel Waber. Převahu domácích ilustruje i poměr střel v úvodní patnáctiminutovce 15:5. Ježci navíc ve druhé třetině odskočili na dvougólový rozdíl, když se prosadila posila z Letohradu Lux. Ďáblové tentokrát reagovali rychle a po necelých dvou minutách manko opět umazali zásahem Klepetka v přesilovce. Zápas ale hostům utekl v úvodu třetí třetiny, Jindřich už po 36 vteřinách zakončil mezi betony brankáře Tomáše. Pražané se snažili o další snížení, v přesilovkách ani v závěrečné power play ale neuspěli. Naopak Rákos do prázdné brány účet prvního finále uzavřel.

Branky: 6:13 Waber (Rákos), 21:26 Lux (Mašík, Jindřich), 30:36 Jindřich (Mašík), 44:16 Rákos (Waber) PP/EN - 23:16 Klepetko (Bureš, Vrábel) PP. Střely: 48:20, vyloučení: 5:6, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0.

Ježci Heřmanův Městec - SK Ďáblové Praha 6:4 (1:1,3:3,2:0)

Ježci si přenesli euforii ze soboty i do druhého zápasu. Znovu měli střeleckou převahu, znovu se prosadili jako první. Trvalo jim to ale o tři minuty déle. V bráně hostů stál tentokrát Žežulík a držel čistý štít do 10. minuty, pak ho prostřelil od modré Blecha. Hosté ještě před přestávkou stihli srovnat v početní výhodě a odstartovali napínavou přetahovanou o výsledek. Ta měla hlavní dějství ve druhé třetině. Nejdříve opět klapla spolupráce Rákos - Waber v domácím dresu a po 30 vteřinách zvyšoval už na 3:1 Minařík. Ďáblům pak pomohlo štěstí – Ježci totiž dali ještě jeden gól, Hodr se ale rovnou z buly v obranném pásmu trefil do vlastní brány. Na kuriózní snížení navázali hosté po třech minutách vyrovnáním a za dalších 14 sekund dokonce vedli. Ježky se pokusil uklidnit trenér oddechovým časem, a pomohlo to. Ještě před druhou pauzou bylo srovnáno, po pohledné kombinaci se poprvé v play off trefil vítěz hokejové extraligy Kolář. Napínavý souboj pokračoval v poslední třetině, hosté dlouho hrozili z rychlých výpadů, ale poslední čtyři minuty patřily domácím. Minařík si poradil před gólmanem a dal rozdílovou branku, pojistka přišla opět při power play hostů.

Branky: 10:00 Blecha (Jindřich), 16:20 Waber (Rákos), 16:51 Minařík (Hodr), 26:27 Kolář (Rákos, Chytráček), 41:42 Minařík (Chytráček), 44:43 Lux (Smekal) EN - 11:19 Kočka (Vrabel) PP, 18:00 Kočka PP, 22:33 Šimon, 22:47 Pavlíček (Štěpánik). Střely: 47:27, vyloučení: 6:7, využití přesilovek: 0:2, oslabení: 0:0.