1. liga

V semifinále vyzve Olymp Ježky a Ďáblové Bubáky

Jediná čtvrtfinálová série národky se hrála na čtyři zápasy, pražští Ďáblové v ní nakonec udolali béčko mosteckého Penta a v semifinále se tak utkají s dosavadním lídrem soutěže – týmem Nového Strašecí.

Bubáci už v sobotu ukončili působení Třemošné v letošním play off a stejně si vedli i další favorité, jindřichohradecký Olymp nedal šanci Alfě a Heřmanův Městec přehrál i potřetí Jestřáby z Přelouče. O finále a extraligovou baráž se tak bude bojovat ve dvojících Nové Strašecí – Ďáblové Praha a Ježci Heřmanův Městec – Olymp Jindřichův Hradec.

Olymp Jindřichův Hradec – Alfa Pardubice – konečný stav série 3:0

10.04. Olymp J.Hradec - Alfa Pardubice 5:2 (1:0,1:1,3:1)

11.04. Olymp J.Hradec - Alfa Pardubice 4:3 (2:0,2:1,0:2)

17.04. Alfa Pardubice - Olymp J.Hradec 2:5 (0:2,2:2,0:1)

Lepší střelecká muška v začátcích zápasů přinesla úspěch Olympu z Jindřichova Hradec. Ten dokázal pardubickou Alfu ve čtvrtfinále porazit 3:0 na zápasy.

Alfa doma začala třetí zápas série hodně aktivně, ale nebezpečnější v zakončení byli znovu Jihočeši. V 5. minutě domácím pomohlo břevno, po chvíli už ale Olymp díky využité přesilovce vedl. Hosté navíc ještě před pauzou stihli i druhý úder. Pak ale přišla odpověď Alfy, snížení přišlo v početní výhodě, srovnání pak zařídila dvojice Kubeš - Slanina. To ale bylo od nováčka soutěže v letošním play off vše. Zlomový gól dali zkušenější Jihočeši opět v přesilové hře a dvě minuty na to definitivně rozhodli. V poslední části už domácí nenasbírali síly na vážnější odpor a Olymp si postup v obraně uhlídal. Poslední gól padl do prázdné brány při power play Alfy.

Jindřichův Hradec může slavit postup, semifinále zahájí na půdě Heřmanova Městce.

HBC Nové Strašecí - Tatran Třemošná – konečný stav série 3:0

10.04. Nové Strašecí - Tatran Třemošná 5:2 (2:1,1:1,2:0)

11.04. Nové Strašecí - Tatran Třemošná 4:3 p (0:1,1:1,2:1)

17.04. Tatran Třemošná - Nové Strašecí 3:8 (0:1,1:4,2:3)

Nové Strašecí nepřipustilo komplikaci a už v sobotu si připsalo třetí čtvrtfinálové vítězství.

Zápas v Třemošné se lámal na začátku druhé třetiny, do které šli hosté s jednobrankovým náskokem. Během první půlky prostřední části ale přidali další tři góly a Tatran byl na ručník. Domácí zkusili vystřídat gólmany, vzali si time out a vrhli se do stíhací jízdy podpořené častějším vylučováním Bubáků. Jednu z přesilovek Západočeši využili, jenže Průša rychle odpověděl a Nové Strašecí si tak udrželo čtyřbrankové vedení do poslední patnáctiminutovky. V té ale hosté pokračovali v nedisciplinovanosti a pomohli Třemošné k dalšímu snižování, po dvou využitých přesilovkách byl Tatran opět na dostřel. Klid Bubákům vrátil až šestý gól z hole Daenemarka. Domácí ještě zkusili v další, dokonce dvojnásobné, přesilovce odvolat brankáře, jejich snahu ale utnula trefa do prázdné přes celé hřiště. Dvě minuty před koncem pak hosté postup definitivně pečetili osmou brankou.

Vítěz základní části načne semifinále na domácím hřišti, na Kocourek přijedou jako vyzyvatelé Ďáblové z Prahy.

Ježci Heřmanův Městec – Jestřábi Přelouč – konečný stav série 3:0

10.04. Ježci H.M. - Jestřábi Přelouč 4:1 (0:1,0:0,4:0)

11.04. Ježci H.M. - Jestřábi Přelouč 4:1 (3:1,0:0,1:0)

17.04. Jestřábi Přelouč - Ježci H.M. 1:3 (0:1,1:0,0:2)

I Heřmanův Městec potvrdil roli favorita a Jestřáby z Přelouče porazil třikrát za sebou. I když Jestřábi v prvním a třetím zápase přišli o šance až v závěrečných třetinách.

Na domácím hřišti Přelouč v nových dresech srdnatě bojovala o poslední naději. Ježci byli na začátku lepší a díky využité přesilovce také vedli, pak ale přišel boj o každý metr hřiště. Jestřáby podržel gólman Brykner a nasměroval je k vyrovnání – to přišlo ve druhé části z hole Příhody po nečekaném odrazu míče o hrazení. Ve třetí třetině už ale zase měli navrch hosté, o své výhře a postupu rozhodli v posledních šesti minutách. Vítězný gól dal Novotný. Domácím pak sebral naději na vyrovnání faul Rašky, který za něj dostal trest 5+OK, a Ježci v přesilovce výhru potvrdili.

Heřmanův Městec v semifinále narazí na jindřichohradecký Olymp, série tak nabídne souboj druhého se třetím celkem základní části.

Pento Most B - Ďáblové Praha - konečný stav série 1:3

10. 4. Pento Most B - Ďáblové Praha 3:2 (0:1,1:0,2:1)

11. 4. Pento Most B - Ďáblové Praha 0:4 (0:0,0:3,0:1)

17.04. Ďáblové Praha - Pento Most B 6:4 (2:0,2:2,2:2)

18.04. Ďáblové Praha - Pento Most B 3:0 (0:0,2:0,1:0)

S play off se loučí rezerva mosteckého Penta. Ďáblové využili výhodu, kterou získali jedním vítězstvím na severu Čech a doma nedali Mostu šanci.

V obou pražských zápasech domácí vedli 2:0. V sobotu Pražané vybojovali dvougólový náskok už v první třetině, udrželi ho i před druhou pauzou a nakonec i před závěrečnou sirénou, přestože hosté ještě bojovali o zkorigování výsledku.

V neděli se Ďáblům podařilo po bezbrankové úvodní části odskočit až ve druhé třetině. Střelci Penta se tentokrát vůbec neprosadili a domácí si tak vzali i poslední slovo. Severočeši po porážce 3:0 skončili, doplatili i na to, že hráče jejich áčka plně vytížila náročná série s Ústím nad Labem v extralize. Ďáblové jdou jako pátý celek základní části do semifinále, kde se postaví favoritům z Nového Strašecí.