1. liga

Nové Strašecí králem základní části

Jeden z favoritů soutěže a loňský finalista playoffs půjde do letošních vyřazovacích bojů z nejlepší možné pozice. Rozhodlo o tom především sobotní utkání, ve kterém „Bubáci“ zvítězili nad Heřmanovým Městcem. Silná čtyřka je již jasně daná.

Před posledním kolem je pouze otázkou jaké bude konečné pořadí na 2. – 4. místě. Trumf drží Ježci, kteří doma hostí Přelouč. Do playoffs také nakonec proklouzla i Třemošná, která prozatím prožívá nepříliš podařenou sezonu. Sestupujícím Litoměřicím stačil k bodu zápas bez vstřelené branky.

Šlágrem posledního dvoukola bylo utkání Nového Strašecí s Heřmanovým Městcem. Domácí tým díky Průšovi sice gólem ve vlastním oslabení vedl, ale Ježci během krátké chvíle otočili skóre a do šaten šli s dvoubrankovým vedením. Dvojnásobnou přesilovku po změně stran využilo i Nové Strašecí a srovnalo skóre. Vyrovnaný zápas a stav trval v podstatě až do jeho konce. Na začátku poslední části se domácí dostali do vedení kuriózní brankou Kuny. V samotném závěru utkání Nové Strašecí zvýšilo své vedení, ale téměř vzápětí Ježci Hubáčkem kontrovali. Přes snahu Východočechů v posledních dvou minutách už alespoň k dělbě bodů nedošlo.

Potvrzení výsostného postavení v tabulce potvrdili Novostrašečtí i v neděli vítězstvím nad Přeloučí. A Heřmanův Městec si připsal body za jasné vítězství na Kladně nad místním Jungle Fever.

Jindřichohradecký Olymp na jaře jede. Své dobré výkony potvrdil i o víkendu v Pardubicích. Nejprve bez větších potíží vyhrál ve Svítkově a na druhý den byl stejně úspěšný na hřišti Alfy. Tři branky během obou zápasů vstřelil kanonýr Slanina.

Pardubická Alfa ve své premiérové prvoligové sezoně získala jistotu playoffs v sobotním utkání s Třemošnou. Přitom do poslední třetiny vstupovaly Pardubice s jednobrankovým mankem. V 36. minutě nejprve srovnal obránce Krejčí a tři minuty před koncem pojistil playoffs pro Alfu Šprincl.

Co se nepodařilo Třemošné na Alfě to se jim povedlo proti Svítkovu. Tady pro změnu vedli po dvou třetinách Pardubičtí. Ale pak přišel ze strany Tatranu doslova brankový uragán. Po gólech Holého, Tomana, Žižky a kapitána Škareckého přišlo jednoznačné K.O.

Svítkov nejen díky těmto dvěma porážkám čeká v polovině června baráž.

Stoprocentní bylo doma béčko Mostu, které nejprve zdolalo pražské Ďábly 4:2. Severočeši sice prohrávali v sedmé minutě 0:2, avšak to bylo nakonec vše co Ďáblům v utkání dovolili. Rozhodující branku vstřelil ve 36. minutě domácí Richter. Pentu dlouho vzdorovala i Hostivař, která rozhodně nejela do Mostu jako favorit. K plnému počtu bodů dopomohli rezervě Penta hráči A mužstva Čížek a Kypet, kteří se představili v roli nahrávačů.

Litoměřice se s národkou loučí. Po vysoké prohře s Hostivaří získaly Kosatky překvapivý bod za bezbrankovou plichtu s Ďábly.

20. kolo

TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice - TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec 1:6 (0:2,1:2,0:2

) HBC Alfa Pardubice - TJ Tatran Třemošná 5:4 (2:1,1:3,2:0)

Jungle Fever Kladno - HC Jestřábi Přelouč 3:2 ss (1:0,1:1,0:1)

HBC Nové Strašecí - Ježci Heřmanův Městec 6:5 (1:3,3:1,2:1)

HBC Pento Most B - SK Ďáblové Praha 4:2 (0:2,2:0,2:0)

SHC Killers Litoměřice - HBC Hostivař 2:7 (1:2,0:5,1:0)

21. kolo

HBC Alfa Pardubice - TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec 1:4 (0:1,1:1,0:2)

TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice - TJ Tatran Třemošná 3:5 (0:0,2:1,1:4)

HBC Nové Strašecí - HC Jestřábi Přelouč 3:1 (2:0,0:1,1:0)

Jungle Fever Kladno - Ježci Heřmanův Městec 1:6 (0:2,1:3,0:1)

SHC Killers Litoměřice - SK Ďáblové Praha 0:1 ss (0:0,0:0,0:0)

HBC Pento Most B - HBC Hostivař 5:3 (0:0,2:2,3:1)