1. liga

Bubáci porazili Most a přezimují první

Přímý souboj o první místo tabulky zvládli lépe Bubáci z Nového Strašecí, kteří se díky domácí výhře s rezervou Mostu budou přes zimu vyhřívat na čele tabulky 1. ČNHbL. Dobré pozicei udrželi Ďáblové, kteří si poradili s Třemošnou, a také Ježci po výhře nad Svítkovem.

Klidnější zimu budou mít i v Přelouči, kde zvládli důležitý zápas s Alfou. Kladno nechalo k Vánocům jeden bod oživlým Litoměřicím. O play off se tak na jaře budou prát hlavně Jungle Fever, Jestřábi a třemošenský Tatran. Namočená je i pardubická Alfa a útočit odspodu hodlá také Hostivař. Prvních pět týmů má zdánlivě dostatečný náskok na to, aby do vyřazovacích bojů bez problémů postoupily, na konci tabulky se ještě dá čekat boj o naděje.

Neděle – 15. kolo

Ježci Heřmanův Městec - TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice 5:1 (1:1,3:0,1:0)

Svítkov v předchozích dvou kolech sehrál výborné partie, ve kterých neztratil ani bod a navíc ani jednou neinkasoval, vzestup pardubického týmu ale utnuli v Heřmanově Městci místní Ježci. Svítkov opět hodně zlobil, na začátku byl aktivnější a ve 4. minutě dokonce vedl. Hosté využili nabídku Ježků a na novém povrchu v Heřmanově Městci si už v pátek zatrénovali, a zřejmě i díky tomu měli v úvodu lepší pohyb než domácí. Ježci si vytvořili šance jen v přesilovce a dlouho byli bezzubí, pak ale přišel tvrdý úder – tři vteřiny před koncem první třetiny přetavil lob z obraného pásma ve vyrovnání Kišš. Po 100 minutách tak ukončil neprůstřelnost brankáře Stars Černického. Gól do šatny hosty hodně rozhodil, ve druhé třetině přišli o úvodní energii a velení převzali Ježci. Ve druhé minutě prostřední části už vedli a na rozmezí šesté a sedmé minuty přidali během 23 vteřin další dvě branky. Nešťastný Černický pak raději vystřídal. Jeho náhradník, dorostenec Mroviec v poslední části inkasoval ještě jednou. Heřmanův městec díky výhře udržel kontakt s nejlepšími týmy a přezimuje pátý. Svítkov sice dovolil posledním Litoměřicím mírně stáhnout náskok, nedávné výsledky ale dávají naději na lepší umístění, než je průběžná předposlední příčka.

Branky:14:57 Kišš Marek (Kopecký Marek), 16:25 Waber Ondřej (Jošt Roman, Drenko Michal (A)), 20:50 Hubáček Jiří (Mašík Jiří), 21:13 Matyáš Josef (Schiller Libor), 36:54 Stránský Miroslav (C) (Jošt Roman) - 03:37 Šováň Pavel (Filip Petr). Střely: 39:25, vyloučení: 3:4, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0.

HC Jestřábi Přelouč - HBC Alfa Pardubice 4:3 (2:2,1:1,1:0)

Jestřábi v posledních kolech rozhodně nepatřili mezi dravce. Pětkrát za sebou prohráli a nebezpečně se propadali tabulkou, v neděli si před zimou aspoň trochu spravili náladu, když doma vydřeli vítězství proti Alfě a zasekli pařáty na osmé příčce tabulky. Na začátku zápasu ale Jestřábi opět připomínali neopeřence, hosté poměrně snadno vedli 2:0 a Přelouč už v 6. minutě měnila brankáře. Změna domácí nakopla - díky využité přesilovce Příhoda ještě před pauzou srovnal. Stejný hráč pak ve 20. minutě dokonal obrat. Jenže přetahovaná pokračovala - Zemánkovi se povedla krásná teč a Alfa srovnala, i podruhé se tak šlo do šaten za nerozhodného stavu. Ve třetí třetině měli mírnou převahu ve vyrovnaném utkání techničtější hosté, úspěch ale slavili důraznější domácí. Ti nepohrdli pobídkou v podobě dvojnásobné početní výhody, Raška zapracoval na brankovišti a Jestřábi slavili. Alfě patří před jarem šestá příčka, ale pokud bude v dalších důležitých zápasech ztrácet, může se ještě bát o účast v play off.

Branky a asistence: 5. Zemánek 0:1, 6. Bílý (Skřivánek) 0:2, 11. Kazimír (Příhoda,Šmíd) 1:2, 13. Příhoda (Šmíd) 2:2, 20. Příhoda (Šmíd) 3:2, 26. Zemánek (Frencl, Slanina) 3:3, 44. Raška (Kazimír) 4:3. Střely: 25:32, vyloučení: 9:10, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 0:0.

TJ Tatran Třemošná - SK Ďáblové Praha 0:4 (0:1,0:1,0:2)

Ďáblové z Prahy se po dvou porážkách opět ukázali. V Třemošné nedovolili domácím ani jednou skórovat a po přesvědčivé výhře se vrátili na třetí místo tabulky. Domácí se připravovali o síly častým vylučováním, hlavně v poslední třetině se kvůli faulům nedokázali dostat do tlaku. Branky ale padaly v plném počtu hráčů na hřišti. V závěru první třetiny otevřel skóre Bureš. V půlce zápasu navýšil vedení Pražanů Ruda. V poslední části častěji vylučovaní domácí pak inkasovali ještě dvakrát. Třemošná vypadla z osmičky, ale má jen těsný odstup na Přelouči i Kladno, na jaře tak jistě bude bojovat o návrat.

Branky: 12:17 Bureš Miroslav (Rybár Luboš, Kočka Jan), 24:18 Ruda Tomáš, 36:56 Tichý Ondřej (Ruda Tomáš, Burýšek Martin), 40:47 Kočka Jan (Jelínek Michal, Burýšek Martin. Střely: 16:21, vyloučení:10:5, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0.

HBC Nové Strašecí - HBC Pento Most B 3:1 (2:1,0:0,1:0)

Hit posledního podzimního kola přinesl první čistou porážku dosavadního lídra z Mostu. Rezerva Penta prohrála v Novém Strašecí a hned se taky poroučela z první příčky, na ní se až do konce února udrží právě Bubáci. Most už v minulém kole nechal dva body v Kladně, teď odjížděl úplně s prázdnou. Naopak domácí navázali na domácí kanonádu s Litoměřicemi a vyhráli popáté za sebou. Výborný zápas rozehrálo lépe Nové Strašecí, už po dvou minutách se radovalo z vedení. V sedmé minutě Pento vyrovnalo, bylo to ale jen na chvíli a naposledy v zápase. Minutu po srovnání vstřelil vítězný gól domácí Ryss. Prostřední část se hrála bez branek i proto, že domácí Sýkora po faulu na Rysse neproměnil trestné střílení. V půlce třetí třetiny pak definitivně rozhodl průnik Průši, který pověsil balonek pod víko mostecké branky. Domácí uhájili vedení i v nervózním závěru plném vyloučení. Strašecí už v prvním vzájemném zápase vyhrálo na nájezdy, skok na první příčku před Most si tak zaslouží.

Branky: 2. Sýkora (Průša, Ryss), 8. Ryss (Sýkora), 37. Průša (Daenemark) - 7. Voženílek (Lipert, Málek). Střely: 27:17, vyloučení: 8:10, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0.

Jungle Fever Kladno - SHC Killers Litoměřice 2:1 ss (0:1,1:0,0:0)

V minulém kole dostaly Litoměřice 20 gólů v Novém Strašecí, teď na Kladně v základní hrací době pouze jeden. Díky tomu si odvezly bod a hlavně trochu vyspravené sebevědomí před zimní pauzou. Ústřední postavou Killers se stal teprve patnáctiletý brankář Jan Zimanzl. Kouč Skřivánek se po debaklu ve Strašecí rozhodl vsadit na talentovaného mladíčka a tah mu vyšel. Zimanzlovy zákroky dodaly vyprahlému týmu energii, dorostenec držel domácí střelce zkrátka téměř 24 minut, připsal si celkem 27 úspěšných zákroků a velkou měrou přispěl k bodu. Killers využili v první třetině přesilovku a půl zápasu vedli. Pak ale dali početní výhodu soupeři a po několika dorážkách kapituloval i nováček v litoměřické bráně. Hosté se i v dalším průběhu nechávali častěji vylučovat a hráči Jungle Fever v přesilovkách získávali převahu, ale další balonek už Zimanzl za svá záda nepustil. Šance na rozhodnutí nevyužili ani litoměřičtí, přestože hlavně v závěru zápasu hodně tlačili. Domácí odčarovali kouzlo čerstvého reprezentanta do 16ti let v brance Killers znovu až v samostatných stříleních, díky kterým proti outsiderovi brali alespoň dva body. Posledním Litoměřicím dal výsledek naději pro jaro, domácí tým se udržel na pozicích zaručujících play off, o to ale bude muset na jaře ještě hodně bojovat.

Branky: 23:43 Vašek Michal (Kubr David, Barták Stanislav) PP, rozh. nájezd Nedvěd Martin - 03:54 Hubený Michal (Hovorka Josef) PP. Střely: 28:27, vyloučení: 3:5, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0.