1. liga

Ďáblové protáhli vítěznou sérii na osm zápasů

Dvě výhry v samostatných stříleních a šest v základní hrací době, tak vypadá vítězná série pražských Ďáblů. Zatím poslední vítězství si Ďáblové připsali v neděli doma proti Litoměřicím.

Pardubická Alfa dokázala v 10 kole 1. ČNHbL uloupit dva body v Jindřichově Hradci, zadařilo se i Třemošné, která po čtyřech porážkách konečně vyhrála, když doma přehrála poslední Svítkov. Most v Praze vyučoval nováčka z Hostivaře a Heřmanův Městec opět využil domácího prostředí, když porazil Kladno.

Neděle – 10.kolo

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec - HBC Alfa Pardubice 4:5 ss (1:2,3:2,0:0)

Pardubická Alfa si odvezla z Jindřichova Hradce vítězství po nájezdech a v tabulce tak na Olymp ztrácí už jen dva body. Domácí, které před zápasem posílil někdejší člen širšího kádru reprezentace Martin Landkammer, šli do vedení v 11. minutě. Pak ale soupeři nabídli dvojnásobnou přesilovku a Alfa trestala. Dvě střely Bílého předčasně vysvobodily z trestné lavice oba vyloučené hráče a dosud aktivnější Olymp rázem prohrával. Pardubičtí se ve druhé třetině stáhli do obrany a snažili se o brejky. Nepříliš atraktivní hra slavila úspěch, když jeden z výpadů skončil gólem – Bílý dovršil čistý hattrick. Zaskočení domácí pak chybou ve vlastní přesilovce sami nabídli Alfě i čtvrtý gól. Jihočeši zkusili zlomit vývoj střídáním brankářů a oddechovým časem, a tah jim vyšel. Ještě do konce druhé třetiny Pavel Hembera, Supek a Čapek vyrovnali. Ve třetí části hosté bránili remízu a přes tlak Olympu ji udrželi. Alfa byla nakonec díky další trefě Bílého šťastnější i v trestných stříleních. Naopak domácí mohou kromě ztráty bodů litovat i zranění střelce Marka Hembery.

Branky: 11:33 Slanina (Landkammer), 22:56 Hembera (Landkammer) PP, 27:21 Supek (Čapek, Kulik), 28:54 Čapek (Marko) - 13:13 Bílý (Mokříž) PP, 14:00 Bílý (Mokříž, Krejčí) PP, 16:53 Bílý (Skřivánek), 20:56 Hrnčíř SH, 45:00 Bílý SS. Střely: 34:23, vyloučení: 6:6, využití přesilovek: 1:2, oslabení: 0:1

TJ Tatran Třemošná - TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice 6:1 (2:0,0:0,4:1)

Domácí Tatran se po sérii porážek chytil proti poslednímu celku tabulky. Mladý a nepříliš široký kádr svítkovských Stars od začátku tahal za kratší konec. Třemošná hrála disciplinovaně a po první třetině vedla 2:0. V druhé části ještě hosté drželi naději, ale v závěrečné patnáctiminutovce přišlo definitivní rozhodnutí a Třemošná si v poklidu připsala jednoznačnou výhru. „Odehráli jsme jeden z těch lepších letošních zápasů, výsledek odpovídá vývoji. I když jsme se opět nevyvarovali chyb, podržel nás gólman,“ popsal kapitán domácích Petr Škarecký. Oba týmy před sezónou prošly řadou změn a hodně omladily. „Projevilo se, že nám přece jen zůstalo o něco víc zkušenosti. Snad nám výhra pomůže a odrazíme se teď k lepším výsledkům,“ dodal Škarecký.

Branky: 00:16 Škarecký (Holý, Michailidis), 13:50 Procházka (Balíček, Chvojka), 32:46 Holý (Škarecký), 34:19 Vodrážka (Balíček) PP, 36:21 Holý(Chvojka, Procházka), 42:12 Vetýška (Holý) - 38:46 Cempírek (Černický). Střely: 41:31, vyloučení: 1:5, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0.

Ježci Heřmanův Městec - Jungle Fever Kladno 4:2 (3:1,0:0,1:1)

Ježci opět využili domácího prostředí a hlavně díky povedenému začátku porazili zlepšující se kladenský tým Jungle Fever. Domácí šli do vedení v 5. minutě a o čtyři minuty později už vyhrávali 2:0, když se o obě branky postaral Waber. Na třetí gól stačily Ježkům další necelé tři minuty - v přesilovce se trefil Hodr a s Kladnem to vypadalo hodně zle. „Začali jsme vlažně a domácí dali slepené góly. První byl náhodný z nahození, druhý a třetí padl po jejich důrazu před brankou,“ popisoval kouč Jungle Fever Jaroslav Homola. Kladno, stejně jako v minulém kole Nové Strašecí, mělo problém navyknout novému povrchu v Heřmanově Městci. „Ale klouzali i domácí,“ podotkl Homola. V poslední minutě první třetiny navíc Ježci chybovali a hostům se povedlo snížit. Ve druhé třetině se hrál o něco vyrovnanější hokejbal, gól ale nepadl. Zápas zdramatizovala až další trefa hostů v 36.minutě. Po pěti minutách ale bylo opět jasno – domácí přidali čtvrtý gól a zaslouženě brali všechny body. Kladnu už nepomohlo ani odvolání brankáře. „Přes porážku jsem s naším výkonem celkem spokojený. Loni jsme Ježkům nedali ani gól, teď jsme měli šancí docela hodně,“ našel si pozitiva trenér Kladna.

Branky: 4:18 Waber (Stránský), 8:44 Waber (Kišš), 11:15 Hodr, 41:42 Hubáček (Hodr) - 14:07 Koller (Novotný), 35:43 Koller. Střely: 48:28, vyloučení: 5:6, přesilovky: 4:3, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 55, rozhodčí: Havelka, Řezníček

SK Ďáblové Praha - SHC Killers Litoměřice 4:3 (0:0,1:1,3:2)

Zápas litoměřických “Zabijáků“ proti pražským Ďáblům se lámal až ve třetí třetině. I když domácí favorit měl převahu, nedokázal si v prvních dvou patnáctiminutovkách vytvořit náskok. „Až v poslední třetině jsme to zlomili a odskočili na 4:1,“ říkal kouč Ďáblů Michal Teplý. Přesto hosté ještě stihli zápas zdramatizovat, když snížili na rozdíl jediné branky. „Soupeř měl šance jen po našich chybách. Jinak jsme je celý zápas přehrávali,“ hodnotil vývoj zápasu domácí kouč. Pražané nakonec hubené vedení udrželi a připsali si už osmou výhru v řadě. Aktuálně jim patří druhé místo tabulky. „Máme určitě radost. Naši mladí hráči dozrávají a konečně mohou táhnout ligu. Samozřejmě uvidíme, jak to půjde v play off, kde nám budou chybět zkušenosti,“ dívá se dopředu trenér Ďáblů Michal Teplý.

Branky: 27:56 Tichý (Kočka), 31:24 Lehner (Štípek, Jelínek Mich.), 35:27 Jelínek Michal (Jelínek Martin), 35:51 Suchan - 21:27 Huslica (Haken), 38:19 Huslica, 38:35 Špatný (Rygl). Střely: 37:20, vyloučení: 1:4, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0.

HBC Hostivař - HBC Pento Most B 1:7 (0:2,0:2,1:3)

Jednoznačný průběh měl zápas rezervy mosteckého Penta v Praze proti Hostivaři. Oba týmy nastoupily posílené o hráče s bohatými extraligovými zkušenostmi – z Mostu přijela i opora áčka Radek Procházka, domácí zase postavili bývalého hráče kladenské Habešovny Tomáše Tótha. Zkušení hosté se už po 130 vteřinách ujali vedení, hráči Hostivaře pak spálili několik nadějných příležitostí a Severočeši udeřili podruhé po důrazu před brankou. Druhá třetina přinesla rozhodující momenty – Most tentokrát skóroval po 178 vteřinách hry a další zásah přidal v 25. minutě, když domácí před tím pohrdli početní výhodou. I třetí třetina začala gólem v domácí bráně – tentokrát Pentu stačilo 42 sekund a Richter zkompletoval hattrick. Most nakonec navýšil vedení až na 7:0 a čestný úspěch Pražanů výsledek jen kosmeticky upravil. „Pento bylo jednoznačně lepší ve všech herních situacích. Na tak silný výběr náš tým v tuhle chvíli nemá, ale je potřeba hodit zápas za hlavu a připravit se na derby s Ďábly,“ hodnotil kouč Hostivaře Marek Brož.

Branky: 43:31 Palička - 02:10 Pomahač, 10:15 Lipert (Procházka, Lucák), 17:58 Richter (Procházka), 24:51 Richter (Klobása), 30:43 Richter (Lipert, Procházka), 34:43 Lucák (Faltín) PP, 40:22 Šmídl (Lipert). Střely: 28:49, vyloučení: 3:2, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0.

Předehráno:

HC Jestřábi Přelouč - HBC Nové Strašecí 5:3 (2:1,0:2,3:0)