1. liga

Hostivař sahala na Pardubicku po bodech, odjíždí ale s prázdnou

V Přelouči i Heřmanově Městci nebyl nováček z Prahy bez šance, přesto na body nedosáhl. Doma zabrala Třemošná, odnesly to Litoměřice. Nezaváhala ani rezerva Mostu a tři body si z Přelouče odvezli pražští Ďáblové.

Jungle Fever a Svítkov Stars Pardubice. Souboj dvou týmů, které se usadili na nelichotivých místech tabulky. Z těsného vítězství a všech bodů se radoval nakonec kladenský tým. Jungle tak dokázalo po špatném startu získat ve dvou po sobě jdoucích zápasech pět bodů. Nedělní porážka naproti tomu potvrdila pro Svítkov poslední příčku tabulky.

Hostivař měla na programu dva zápasy. Předehrávka 6. kola přivedla pražský tým do Přelouče. S nováčkem se tamní Jestřábi pořádně potrápili. Nerozhodný stav a bodové naděje udržovala Hostivař až do 40. minuty. To využil přesilovku domácích Čapek a rozhodl o tom, že se body stěhovat nebudou.

V neděli byla Hostivař k bodovému zisku ještě blíž. Povedl se jí parádně úvod. Dva zásahy Ondřeje Paličky znamenaly vedení po první třetině 2:0. V druhé části Ježci otočili až na 4:2, ale přetahovaná pokračovala i v poslední třetině. Za delší konec začala překvapivě tahat Hostivař. Necelých šest minut před koncem totiž strhl vedení na stranu hostů Brož. Osudnými se stali pro nováčka oslabení v závěru zápasu. Ježci ve dvojnásobné výhodě srovnali a v poslední minutě utkání, stále trvající přesilovce 5-4, skončila tečovaná střela Michala Drenka v síti hostivařského gólmana. Všechny body tak nakonec zůstaly heřmanoměstecké Ježkárně.

Třetího vítězství v řadě dosáhl další pražský tým, Ďáblové. Tentokráte o to cennější, že se tak stalo na půdě soupeře. Přelouč ale po sobotním zápase s Hostivaří působila matným dojmem.

Po vyrovnané první třetině se začali více prosazovat hosté, kteří k herní převaze přidali i branky.

Třemošná si v neděli trochu zpravila chuť. Přes jasnou výhru nad Litoměřicemi je však vstup do soutěže pro Tatran trochu za očekáváním.

Béčko Mostu zajíždělo do Jindřichova Hradce a odvezlo si odtud tři body, které Severočechy vrátili zpět na čelo tabulky. Mostu se báječně povedla prostřední část hry, kdy dokázal hned čtyřikrát překonat domácího brankáře Janáka. V poslední třetině o sobě dali vědět i kanonýři Olympu Marek Hembera s Liborem Slaninou. Jejich dva úspěšné střelecké zásahy však k možnému obratu v utkání přišli až příliš pozdě.

5. kolo

Jungle Fever Kladno - TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice 2:1 (0:1,1:0,1:0)

HBC Olymp Jindřichův Hradec - HBC Pento Most B 4:6 (1:1,1:4,2:1)

TJ Tatran Třemošná - SHC Killers Litoměřice 5:0 (1:0,2:0,2:0)

HC Jestřábi Přelouč - SK Ďáblové Praha 1:6 (0:0,0:2,1:4)

Ježci Heřmanův Městec - HBC Hostivař 6:5 (0:2,3:0,3:3)

6. kolo

HC Jestřábi Přelouč - HBC Hostivař 3:2 (2:2,0:0,1:0)

Detailní statistiky ze zápasů budou k dispozici ve výsledkovém přehledu po zpracování zápisů o utkání