1. liga

Boj o čelo rozhodlo v penaltách Nové Strašecí

Ve šlágru víkendového dvoukola se diváci v mostecké hale střeleckého koncertu nedočkali. Souboj dosud plně bodujících týmů nakonec vyzněl v penaltách lépe pro Nové Strašecí. Druhý pól tabulky je zatím přisouzen Svítkovu a kladenskému Jungle Fever.

Dosavadní lídři české národky se v sobotu se svými soupeři zahřívali. Most si proti Jungle Fever po pomalejším začátku bez potíží došlo pro tři body. V Litoměřicích zase plný počet bodů pro Nové Strašecí zařídil svým druhým hat-trickem David Ryss.

V očekávaném nedělním souboji byl k vidění zajímavý hokejbal. Vedení se ujali v prostřední části díky využité přesilovce Mostečtí. Nové Strašecí mohlo srovnat na začátku třetí třetiny při nařízeném trestném střílení. David Ryss ale tuto možnost nezužitkoval. Přesto se hostům podařilo o chvíli později vyrovnat. O tom, že si Středočeši odvezou body dva rozhodla dvojice Šnobl, Průša. Prvně jmenovaný pochytal všechna samostatná střílení. Na druhé straně se prosadil právě Karel Průša.

Hostivař si po cenné výhře z minulého týdne plně vybírá nováčkovskou daň. Oba domácí zápasy pražský celek na svém domácím hřišti prohrál a navíc s vysokým počtem inkasovaných branek. V sobotu si nejprve spravila chuť na nováčkovi dosud matně hrající Třemošná a v neděli dílo zkázy dokonal jindřichohradecký Olymp.

Oba týmy ale naopak odjížděli od Palmovky s prázdnou po zápasech s Ďábly. Svěřenci Michala Teplého se navíc těmito výhrami posunuli už na třetí příčku tabulky.

Dobrý dvojzápas má za sebou i Pardubická Alfa. V sobotu zdolala na penalty Heřmanův Městec a v neděli jasně přehrála Přelouč. Oba dva dny se v dresu pardubického týmu objevil Pavel Kubeš. V sobotu měl dokonce za parťáka hradeckého Petra Nováka, který má v Alfě během podzimní části střídavý start.

Svítkov – druhý pardubický klub v soutěži naopak oba své domácí zápasy prohrál, a to stejným výsledkem 1:2. V sobotu neuspěl proti Přelouči. V souboji s Heřmanovým Městcem dlouho drželi Pardubičtí bodové naděje, které ale necelou minutu před koncem utnul hostující Waber.

Jen o málo úspěšnější byly doma Litoměřice. Po prohře s Novým Strašecím vybojovali Killers alespoň bod s Jungle Fever.

3. kolo

Paramo Svítkov Stars Pardubice - HC Jestřábi Přelouč 1:2 (0:0,1:2,0:0)

HBC Alfa Pardubice - HC Jestřábi Přelouč 6:1 (3:0,1:1,2:0)

SK Ďáblové Praha - HBC Olymp Jindřichův Hradec 4:3 (0:0,2:2,2:1)

HBC Hostivař - TJ Tatran Třemošná 3:7 (1:1,1:3,1:3)

HBC Pento Most B - Jungle Fever Kladno 6:1 (1:1,2:0,3:0)

SHC Killers Litoměřice - HBC Nové Strašecí 2:4 (1:2,1:1,0:1)

4. kolo

Paramo Svítkov Stars Pardubice - Ježci Heřmanův Městec 1:2 (1:0,0:0,0:2)

HBC Alfa Pardubice - HC Jestřábi Přelouč 6:1 (3:0,1:1,2:0)

SK Ďáblové Praha - TJ Tatran Třemošná 4:2 (1:1,3:0,0:1)

HBC Hostivař - HBC Olymp Jindřichův Hradec 2:8 (0:1,2:1,0:6)

HBC Pento Most B - HBC Nové Strašecí 1:2 ss (0:0,1:0,0:1)

SHC Killers Litoměřice - Jungle Fever Kladno 2:3 ss (1:0,1:1,0:1)

Detailní statistiky ze zápasů budou k dispozici ve výsledkovém přehledu po zpracování zápisů o utkání