1. liga

Rezerva Mostu a Nové Strašecí stále při střelecké chuti

Opět naplno využili hráči Mostu B a Nového Strašecí domácích stadionů. A ještě si při tom s chutí zastříleli. O to zajímavější bude jejich vzájemný duel v neděli v mostecké hale.

Předehru 2. kola české národky obstarala dohrávka mezi mužstvy Litoměřic a pardubické Alfy. Ani start do nové sezony se Kosatkám nevyvedl. Nováček soutěže si odvezl všechny tři body.

Zato v neděli už nebyl hostitel v podobě béčka Mostu tak štědrý. Pento mělo oproti svému předchozímu zápasu vstup naprosto opačný. Raketový start do utkání přinesl vedení 3:0 a to ještě nebyly odehrány ani celé tři minuty. Nováček soutěže ve druhé třetině snížil na rozdíl jediného gólu, ale Pento žádnou další komplikaci nepřipustilo a do konce prostřední části zvýšilo své vedení, které v poslední třetině dalšími dvěma brankami ještě umocnilo.

I bez Milana Sýkory a šutéra Průši dokázali hokejbalisté z Nového Strašecí nasázet pražským Ďáblům sedm branek. I zde rozhodla především první třetina. Ale na rozdíl od Mostu nepřipustili Středočeši žádné komplikace na cestě za dalšími třemi body.

V pražském klubu HBC Hostivař slaví svoje první tři body v soutěži. Nováček se dokázal oklepat z porážky v Novém Strašecí a na Kladně v souboji s Jungle Fever převzal od druhé třetiny otěže zápasu do svých rukou. Konečný výsledek 6:2 pro hosty asi čekal málokdo. Stejně jako kladenský Jungle na body stále čeká Třemošná. Ani Tatran nedokázal podruhé za sebou na svém hřišti vybojovat byť jen jediný bodík. Tým se navíc stejně jako v předchozím zápase potýkal s vlastní nedisciplinovaností a tím zřetelně pomohl přeloučským Jestřábům dotáhnout dobře rozehrané utkání do vítězného konce.

Litoměřice v nedělním souboji se Svítkovem si vítězstvím v penaltách a ziskem dvou bodů alespoň trochu spravili chuť.

V Jindřichově Hradci se představil Heřmanův Městec, který v minulém kole uspěl v Třemošné díky střelecké potenci v úvodní třetině. A podobný kousek zopakovali Ježci i na jihu Čech. Po první třetině byl stav 1:4... A ačkoli byl stejný stav před poslední patnáctiminutovkou historie se nakonec neopakovala. Olymp výrazně zvýšil nasazení a tempo a díky trefám bývalých hráčů Nové Včelnice bratrům Hemberovým dokázal vyrovnat. Čtvrtá branka Olympu padla jen tři vteřiny před koncem zápasu. O dalším bodu pro Jihočechy rozhodl Libor Slanina.

SHC Killers Litoměřice – HBC Alfa Pardubice 0:3 (0:1,0:1,0:1)

Branky: Bílý, Slanina, Mokříž

HBC Nové Strašecí – SK Ďáblové Praha 7:3 (3:0,1:1,3:2)

Branky: Petrus 2, Hošek, Lev, Duchoň, Pechanec, Novák – Bureš, Šimon, Suchan

HBC Pento Most B – HBC Alfa Pardubice 7:3 (3:0,2:3,2:0)

Branky: Volf, Voženílek, Karpíšek, Šimek, Klobása, Pohl, Richter – Bílý 2, Hrnčíř

TJ Tatran Třemošná – HC Jestřábi Přelouč 3:4 (1:2,1:1,1:1)

Branky: Rubner, Miláček, Škarecký - Raška 2, Hackenberg, Šmíd

HBC Olymp Jindřichův Hradec – Ježci Heřmanův Městec 5:4 s.s. (1:4,0:0,3:0)

Branky: P. Hembera 2, M. Hembera, rozhodující penalta Slanina – Kišš 2, Kadaňka, Waber

Jungle Fever Kladno – HBC Hostivař 2:6 (2:1,0:2,0:3)

Branky: Novotný, Borkovec – Kalabis 2, Brož, Palička, Zvolský, Kubišta

SHC Killers Litoměřice – Svítkov Stars Pardubice 5:4 s.s. (1:1,2:1,1:2)

Branky: Haken, Hampejs, Jůza, Rygl, Trégr - Šováň 2, Veselík, ?,