1. liga

Novostrašecký David Ryss si v úvodním kole s chutí zastřílel

V Novém Strašecí se představil nový a nečekaný účastník soutěže – tým Hostivaři, který převzal necelý týden před soutěží práva od loňského vítěze TJ Kovo Praha.

V areálu Na Kocourku se však překvapení nekonalo. Střelecky se zaskvěl domácí David Ryss, který dosáhl čistého hat-tricku. V dresu Nového Strašecí se též představil Milan Sýkora – čerstvý držitel zlata z MS a svůj start oslavil za svůj nový klub i vstřelenou brankou. Trenér hostů Marek Brož, který přes porážku byl s výkonem svého týmu spokojený okomentoval premiérové utkání Hostivaře v soutěži lakonicky „Čekal jsem větší fičák“

Jednoznačným vítězstvím skončil souboj mostecké zálohy s pardubickým Svítkovem. Přestože Východočeši vedli v úvodu utkání 2:0. Most však poté přepnul na vyšší rychlost a bez dalších komplikací otočil vývoj utkání.

Loňský finalista z Heřmanova Městce si dojel do Třemošné pro tři body. Utkání bohaté na vyloučené hráče se rozhodlo již v úvodní třetině, kdy svěřenci trenéra Mlejnka nasázeli Tatranu tři branky.

Vyrovnaný zápas v Jindřichově Hradci mezi domácím Olympem a přeloučskými Jestřábi rozhodl v samostatných stříleních Marek Hembera.

Jungle Fever nestačilo na pražské Ďábly, kteří na Kladně zvítězili přesvědčivým výsledkem.

HBC Nové Strašecí – HBC Hostivař 5:2 (2:0,1:1,2:1)

Branky: Ryss 3, F. Kuna, Sýkora – Palička, Brož

HBC Pento Most B – Svítkov Stars Pardubice 6:2 (2:2,2:0,2:0)

Branky: Voženílek 2, Faltýn, Karpíšek, Valenta, Šíma – Filip, Cempírek

TJ Tatran Třemošná – Ježci Heřmanův Městec 1:3 (0:3,0:0,1:0)

Branky: Dobrý - Jošt, Hodr, Stránský

HBC Olymp Jindřichův Hradec – HC Jestřábi Přelouč 3:2 s.s. (0:0,2:1,0:1- 1:0)

Branky: M. Hembera 2, Supek - Šmíd, Vorba

Jungle Fever Kladno - SK Ďáblové Praha 1:4 (0:1,1:1,0:2)

Branky: Růžička - Vrábel 2, Tichý, Bureš