1. liga

Finále se rozhodne až v Praze

I po odvetných zápasech finálové série České národní hokejbalové ligy je její stav nerozhodný. V sobotu si nejprve postup do baráže o extraligu přiblížilo pražské Kovo, v neděli ale domácí Heřmanův Městec srovnal stav série a o vítězi soutěže se rozhodne až tuto sobotu od 17 hodin v Praze.

3. zápas: Ježci Heřmanův Městec - Kovo Praha 0:1 (0:1, 0:0, 0:0, branka Winter) – stav série 1:2. Ve třetím finálovém utkání rozhodla o vítězi jediná branka, kterou vstřelil hostující Tomáš Winter v přesilovce v 9. minutě. „Hráli jsme výborně v obraně, skvěle zachytali oba gólmani,“ komentoval zápas kouč pražského týmu Tomáš Jadrníček.

Na straně domácích tentokrát dostal v brance příležitost Menc místo Smekala. „Na toho po výborně odchytaných zápasech, přišla krize. Náš tah ale vyšel, ukázalo se, že máme vyrovnanou gólmanskou dvojici, Menc chytal po oba dva dny skvěle,“ pochvaloval si domácí trenér Bronislav Stuchlík.

„Ve druhé části jsme měli hodně příležitostí, ale nepodařilo se nám zvýšit. Ve třetí třetině měli naopak více šancí domácí, ale nám se obětavým výkonem podařilo náskok ubránit. Jeli jsme si pro jednu výhru a tu jsme vybojovali hned v sobotu, takže můžeme být spokojeni,“ pokračoval ke třetímu dílu série Jadrníček.

Kovo se tak vyrovnalo i s nekvalitním povrchem na hřišti nováčka. „Připadalo mi, že domácí s ním měli větší problémy než my,“ dodal trenér vítěze základní části.

4. zápas: Ježci Heřmanův Městec – Kovo Praha 2:1 (0:0, 1:1, 1:0, branky Minařík, Waber – Winter) – stav série 2:2. Tentokrát finálový zápas nabídl více vstřelených branek a radost na druhé straně hřiště. „Obě utkání si ale byla hodně podobná. Moc pohledných akcí k vidění nebylo, byly to bitvy se vším všudy. I když náš výkon se mi zdál uvolněnější než v Praze,“ poznamenal k víkendu Stuchlík.

Ježci se ujali vedení ve vlastním oslabení, kdy po chybě jednoho z hostujících obránců zakončil úspěšně svůj brejk Minařík. Kovo těsně před přestávkou v přesilovce srovnalo, ale vzápětí nato šlo do oslabení a v něm půl minuty po začátku třetí patnáctiminutovky inkasovalo druhou branku. „Pak se oba týmy přetahovaly, v závěru jsme svůj náskok ubránili při závarech před naší brankou i při power play hostů,“ pokračoval kouč Ježků.

„Domácí byli v neděli od začátku lepší, nás dlouho držel ve hře gólman Tvarůžek. Jakoby nám chyběly síly, které jsme dali do sobotního zápasu,“ hodnotil čtvrtý duel Jadrníček.

V rozhodujícím utkání budou mít výhodu domácího prostředí Pražané. „Od nás ale pojede hodně fanoušků, takže až na ten lepší povrch to bude domácí prostředí i pro nás,“ těšil se Stuchlík na pátý duel.