1. liga

Ježci urvali ve Strašecí jednu výhru

Česká národní liga spěje ke svému závěru, o víkendu bylo rozehráno semifinále. Nejlepší pozici před odvetami má zatím pražské Kovo, které vede nad Třemošnou 2:0. Ve druhé sérii mezi Novým Strašecím a Ježky z Heřmanova Městce je stav vyrovnaný 1:1.

Kovo Praha – Tatran Třemošná 5:1 (1:0, 2:1, 2:0, branky Burzanovský, Kocurek, Hájek, T. Winter, Mi. Zeman – Štulc), 3: 2 (2:0, 0:2, 1:0, branky T. Winter 2, Fišer – Škarecký, Ježek). Vítěz základní části si připsal dvě výhry, ale cesta za nimi, hlavně v neděli, nebyla jednoduchá.

„V prvním zápase se nám podařilo na začátku druhé třetiny dát dva rychlé góly a to prakticky rozhodlo. Hosté pak sice ještě zkorigovali, ale po našem dalším zásahu v úvodu třetí části se utkání už jen dohrávalo,“ hodnotil začátek série trenér Pražanů Tomáš Jadrníček.

„V úvodní třetině jsme hráli dobře, ale bohužel jsme nedali své šance. Druhý a třetí gól domácích asi rozhodly,“ souhlasil s Jadrníčkem kouč hostů Zdeněk Vozka.

V neděli se Kovo už před první přestávkou ujalo dvoubrankového vedení, což ho ukolébalo. „Nabyli jsme dojmu, že už se nemůže nic stát. Už jsme pomalu slavili vítězství a to se nám vymstilo,“ řekl k odvetě Jadrníček.

Hosté totiž po přestávce během tří minut náskok Kova srovnali. „Navázali jsme na náš výkon ze začátku prvního střetnutí, ale dostali jsme dva smolné góly.

Po vyrovnání jsme byli i lepší, jenže ve třetí třetině rozhodla další pro nás nešťastná branka domácích,“ komentoval vývoj utkání Vozka.

Vítězství Pražanům zajistila ve 41. minutě střela Tomáše Wintera, která se do branky odrazila od jednoho z obránců Třemošné. „Ve druhém utkání vyhrál šťastnější tým,“ uznal Jadrníček.

„Kovo se určitě dá porazit. Bude to sice těžké, ale rádi bychom sérii ještě vrátili do Prahy,“ dodal Vozka.

Nové Strašecí – Ježci Heřmanův Městec 3:2 (1:1, 1:1, 1:0, branky Průša, Duchoň, Daenemark – Waber, Drenko), 3:4 v prodl. (0:1, 1:1, 2:1 – 0:1, branky Beznoska, Porcal, Průša – Mašík, Drenko, Waber, Kadaňka). Nováček soutěže splnil svůj cíl v podobě jedné výhry. „Chtěli jsme doma hrát dva zápasy i kvůli našim fanouškům a to se povedlo,“ těšilo předsedu klubu z Heřmanova Městce Josefa Kozla.

Nové Strašecí přitom bylo v obou utkáních lepším celkem, v sobotu ale dojelo na špatnou koncovku. „V prvním utkání měli domácí navrch docela o hodně. Ve druhém už to bylo vyrovnanější,“ řekl k prvním dvěma zápasům série Kozel.

V neděli se domácí dlouho nemohli probudit a hosté toho díky gólům v oslabení a v přesilovce využili k dvoubrankovému vedení. „Polovinu zápasu jsme hráli dobře, jenže po kontaktním gólu se Strašecí dostalo zpátky do zápasu,“ komentoval předseda Ježků.

Ve třetí třetině pak domácí dokonce srovnali, ale svoje další šance nevyužili. Velké věci se následně děly v závěru utkání. Domácí hráli přesilovku, jenže do vedení šli díky dalšímu gólu v oslabení hosté. Po Waberově úspěšném brejku však vedli jen půl minuty, než ještě v té samé početní výhodě srovnal domácí kanonýr Průša.

Na řadu tak přišlo prodloužení. „Domácí v něm nevyužili více než dvouminutovou přesilovku pět na tři. V tu chvíli nás podržel brankář Smekal, pochytal i nemožné,“ dodal k samotnému zápasu Kozel.

Chvíli nato se tak opět osvědčilo známé nedáš – dostaneš. Z dorážky rozhodl o výhře Ježků Kadaňka a vstřelil jediný gól utkání, který padl při hře v plném počtu hráčů.

„Oba zápasy v dobré divácké kulise měly vynikající úroveň a byly hodně zajímavé. Tahle série může být ještě dlouhá,“ uzavřel předseda Ježků.