1. liga

Ježci překvapení nepřipustili, do play off jde Přelouč

Česká národní hokejbalová liga má za sebou základní část. Poslední kolo kromě složení svoji pro play off rozhodovalo o jeho posledním účastníkovi. Tím se díky vítězství Ježků z Heřmanova Městce nad kladenskou Jungle Fever stala Přelouč, která měla v posledním kole volno.

22. kolo

Ježci Heřmanův Městec - Jungle Fever Kladno 4:0 (2:0, 2:0, 0:0, branky Mlejnek 2, Hodr, Waber). Domácí si vítězstvím pojistili třetí místo. „Při ostatních výsledcích by to nakonec stejně nebylo potřeba, ale aspoň jsme tak potěšili Přelouč. A možná i trochu překvapili,“ narážel trenér domácích Bronislav Stuchlík na fakt, že jejich výhra udržela v play off osmou Přelouč.

Ježci směřovali k výhře od samého začátku, v 5. minutě vedli už 2:0, druhý gól vstřelil Hodr po nejhezčí akci celého zápasu, kdy celá druhá pětka vyšachovala soupeře a střelec měl před sebou už jen prázdnou branku. „Navázali jsme na trend z minulého týdne, i když soupeř přijel v plné síle, dokázali jsme proměnit i své šance,“ shrnul Stuchlík utkání.

Nováček soutěže tak půjde do play off možná trochu nečekaně ze třetí pozice. „Jsme hodně spokojeni. Asi jsme si na sebe trochu upletli bič, ale snad se nám bude dařit i v play off,“ dodal kouč Ježků.

Pro Kladenské naopak sezona, pro ně nezvykle brzy, končí. „Před zápasem se sice zranil náš nejlepší hráč Suk, ale ani ten by asi nepomohl. Domácí hráli výborně, lépe se pohybovali a zaslouženě vyhráli,“ uvedl hrající trenér hostů Jaroslav Homola.

Jeho tým si play off nezahraje po deseti letech. „Bohužel jsme hodně poztráceli na začátku, nevedlo se nám hlavně v oslabeních a v přesilovkách. S jarem můžeme být spokojeni, hráčům za něj musím poděkovat, ale ztrátu už jsme nedohnali,“ hodnotil Homola krátce sezonu.

Killers Litoměřice – Pento Most B 3:4 (2:0, 1:1, 0:3, branky hostů Lipert, Karpíšek, Valenta, Šimek). V utkání dvou severočeských celků dokázali hosté otočit až ve třetí třetině. „Domácí vstoupili do zápasu plni elánu a po první třetině vedli. Po přestávce se naše hra zlepšila, ale nevyužili jsme několik tutovek. V poslední části už jsme byli jasně lepší,“ popsal zápas kouč Penta Oldřich Obrtlík.

Domácí tak svoji sbírku šesti bodů nerozšířili, i když k tomu měli blízko. „Chtěli jsme se rozloučit výhrou a v první třetině to vypadalo, že by to nemusela být utopie. Poslední dějství pro nás však byla bída a utrpení, k bodu nepomohla ani závěrečná power play. Nepodali jsme sice špatný výkon, jenže bohužel, vyšli jsme opět naprázdno. Naše veškeré úsilí teď bude směřovat k úspěchu v baráži,“ uvedl trenér posledního týmu tabulky Jiří Skřivánek ml.

Olymp Jindřichův Hradec - Ďáblové Praha 3:2 (1:1, 0:0, 2:1, branky Plášil, Jindra, A. Krivuš – Lehner, Burýšek). Pražané vedli na jihu Čech 2:1, ale Olymp ve druhé polovině třetí části zápas otočil ve svůj prospěch. „Vyrovnaný zápas, který ale měl, hlavně v prvních dvou třetinách, mizernou úroveň. Moc se na to asi koukat nedalo, každý už myslel na play off,“ poznamenal hrající trenér domácích Olympu Praha.

Nadšením nesršel ani trenér pražského týmu Michal Teplý. „Soupeř chtěl víc vyhrát. U nás mě to připadalo, jako bychom podlehli sebeuspokojení, že jsme v play off. Sice jsme měli velkou marodku, ale i v jedenácti lidech musí tým bojovat a to se nestalo. Je to pro mě zklamání, špatný byl totiž i přístup k tréninku a jsem sám zvědav, jak si povedeme v play off,“ uvedl Teplý.

Nové Strašecí - Tatran Třemošná 4:3 (1:0, 1:0, 2:3, branky Kuna, Černý, Horáček, Čížek - Rippl 2, Lochner). Domácí v utkání, ve kterém už o moc nešlo, vedli 4:0, hosté jej však ještě dokázali zdramatizovat. „Ve třetí třetině jsme se dokázali zvednout,“ komentoval výkon svého týmu kouč hostů Zdeněk Vozka.

„Trochu nás zaskočily dva slepené góly hostů, ale třetí branka padla až deset vteřin před koncem,“ řekl k zápasu stručně útočník domácího klubu Kamil Černý.

K vítězství Nového Strašecí pomohla i nová posila, obránce extraligových hokejistů Kladna Petr Hořava. „Prvně jsme se sešli v nějaké rozumné sestavě, ve které bychom měli nastupovat i v play off,“ dodal Černý, autor jedné z branek domácích.

Hosté sice ani přes zlepšený výkon v závěrečné části nebodovali, ale po porážce Ďáblů v Jindřichově Hradci se domů mohli vracet alespoň částečně spokojeni. Udrželi se totiž na čtvrté příčce. „Budeme tak s Mostem začínat doma. Ale hlavně že jsme zápas ve Strašecí přežili ve zdraví. Domácí totiž hrají hodně důrazně a odvezli jsme si tak několik šrámů. Zákroky sice vyplynuly ze hry, ale v tomhle utkání, kdy o nic nešlo, Strašecí někdy dohrávalo souboje až zbytečně moc,“ poznamenal trenér Tatranu.

Kovo Praha - Paramo Svítkov Stars Pardubice 10:0 (4:0, 4:0, 2:0, branky Stárek 2, Heral 2, Šimeček 2, Svoboda, Kocurek, Jelínek, Suchan). Vítěz základní části si proti Východočechům s chutí zastřílel. „Rozhodla už první třetina. Hostům už o nic nešlo, přijeli jen v devíti lidech, aby zápas odehráli, my naopak hráli s velkou chutí,“ uvedl domácí trenér Tomáš Jadrníček.