1. liga

V play off zbývá už jen jedno místo

Devatenácté kolo České národní hokejbalové ligy přineslo jistotu postupu do vyřazovacích bojů dalším dvěma týmům. Na play off se tak můžou těšit i béčko Mostu a Tatran Třemošná. O posledním účastníkovi se rozhodně mezi Přeloučí a kladenskou Jungle Fever.

19. kolo

Jestřábi Přelouč – Ježci Heřmanův Městec 1:2 po sam. stříleních (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1, branky Šmíd – Mašík, rozh. sam. střílení Waber). Ježci sice vedli od druhé minuty, ale domácí ještě do přestávky srovnali. „Náš gólman měl zakrytý výhled,“ uvedl trenér hostů Bronislav Stuchlík. „Potom to byla bitva o každý metr plná nasazení, bojovnosti, ale férová,“ pokračoval.

Ani jeden z týmů se už v základní hrací době ale nedokázal střelecky prosadit. „Z naší strany se opakoval scénář předchozích utkání. Hrajeme dobře, ale na gól se strašně nadřeme. Nezbývá než čekat, kdy se to obrátí,“ poznamenal domácí kouč Roman Štefanský.

V samostatných stříleních pak byli úspěšnější hosté, kteří vyhráli 3:1. „Projevilo se, že máme zkušenější hráče,“ dodal Stuchlík.

Tatran Třemošná – Kovo Praha 7:4 (2:0, 2:2, 3:2, branky Ježek 3, Stráský 2, Kůrka, Holý – Rada 2, T. Winter, Kocurek). Domácí, kteří zatím na jaře získali jeden bod, si vyšlápli na lídra soutěže. „Dali jsme dva góly, které nás uklidnily. A když hosté snížili, dokázali jsme rychle odpovědět,“ mohl být po zápase spokojený trenér Tatranu Zdeněk Vozka.

„Podali jsme kolektivní, bojovný a takticky dobrý výkon. Vyrovnaný zápas nám tentokrát vyšel střelecky a přálo nám i štěstí,“ doplnil Vozka.

Hosté tak poprvé v sezoně dostali více než čtyři góly. „My jsme na začátku své šance nevyužili, domácí ano. Pak už si zkušeně svoji výhru pohlídali, my jsme tentokrát tahali za kratší konec provazu. Ale lepší prohrát teď než potom v play off,“ nedělal z porážky vědu Vozkův protějšek Tomáš Jadrníček.

Jungle Fever Kladno - Killers Litoměřice 6:4 (2:2, 1:0, 3:2, branky Suk 2, Ibl, Šíma, Michal Borkovec, Moš - Hubený 2, Hartman, Trégr). Kladenští si svoji výhru vybojovali až v poslední třetině. „Dali jsme čtvrtý gól, hosté sice ještě snížili, ale naše další dva rychlé góly definitivně rozhodly,“ uvedl kouč Kladenských Jaroslav Homola.

Domácí málem doplatili na častá vyloučení. Na trestnou lavici putovalo během utkání jedenáct jejich hráčů proti třem hostujícím a Severočeši kladenské prohřešky dokázali potrestat. Všechny své góly totiž vstřelili v početní výhodě. „Naše hra v oslabení byla chaotická, ale jedině tehdy Litoměřice hrozily. V plném počtu jsme je přehrávali,“ doplnil Homola k utkání s posledním týmem tabulky.

Jungle Fever tak dál zůstává ve hře o play off. „Tímto utkáním jsme se v podstatě zachránili, ale zbývající tři zápasy hrajeme venku a k postupu do play off bychom je museli všechny vyhrát,“ poznamenal kladenský kouč k šancím na postup do závěrečné fáze soutěže.

Ďáblové Praha – Nové Strašecí 3:0 (2:0, 0:0, 1:0, branky Klepetko, Myslivec, Kučírek). Domácí zvládli další těžkou bitvu, po výhře na samostatná střílení v Přelouči zdolali i Nové Strašecí. „Můžu být spokojený. Hlavně v první a ve třetí třetině jsme byli lepší a když už se soupeř k něčemu dostal, vychytal ho Jirka Žežulík. Rozhodla naše oslabení, kdy jsme soupeře skoro nepustili ke střele, my naopak hned první přesilovku využili,“ hodnotil zápas trenér Pražanů Michal Teplý.

Hosté, kteří se museli obejít bez třetí útočné formace, poprvé v sezoně nevstřelili ani branku. „Škoda nevydařeného začátku. Výkon byl dobrý, bojovali jsme, ale bez gólu se vyhrát nedá. Těší mě, že jsme měli jen čtyři vyloučené,“ hodnotil utkání trenér Nového Strašecí Jiří Veselý.

Pento Most B – Olymp Jindřichův Hradec 4:1 (1:0, 1:1, 2:0, branky Hulín, Valenta, Voženílek, Richter – Mátl). Sérii tří venkovních vítězství Jihočeši neprodloužili a tentokrát vyšli naprázdno. „Možná se na nás podepsala dlouhá cesta, začátek utkání byl z naší strany laxní a to rozhodlo,“ komentoval porážku hrající kouč hostů Jaroslav Matějka.

Domácí se totiž poprvé prosadili hned ve 4. minutě po brance Hulína. „A pak už se to vezlo. Ale porážka možná přišla v pravý čas, aspoň jsme si sedli na zadek. Příští týden už se snad vrátíme k tomu, co jsme hráli před týdnem v Heřmanově Městci,“ věřil v obrat k lepšímu Matějka.

Jihočeši dokázali ve druhé třetině poznamenané vyloučeními v přesilovce pět na tři snížit na 1:2, ale pak několik slibných příležitostí nevyužili a ve třetí části opět vládl Most.

„Utkání se nám povedlo zvládnout díky první a třetí třetině a naše vítězství bylo zasloužené. Teď nás ale čekají dva zápasy venku,“ poznamenal domácí trenér Oldřich Obrtlík.