1. liga

Jindřichův Hradec opět uspěl venku

Do konce základní části české národní hokejbalové ligy zbývají po víkendu už jen čtyři kola a play off má jisté pět týmů. Po porážce Jungle Fever s Kovem se na něj můžou těšit pražští Ďáblové, Jindřichův Hradec a Heřmanův Městec.

Právě jejich vzájemný souboj byl asi největším tahákem 18. dějství soutěže, Všechny body si v něm vybojovali možná trochu překvapivě hosté.

18. kolo

Ježci Heřmanův Městec – Olymp Jindřichův Hradec 1:5 (0:0, 0:3, 1:2, branky Mašík – Krčmár 2, Marko, Adam, Kiss). Jihočeši si připsali ve třetím jarním utkání třetí venkovní výhru, domácí naopak utrpěli první porážku na svém hřišti. „Strašně nás to mrzí. Tomu, co jsme předváděli minulý týden, ale tentokrát náš výkon nesahal ani po kotníky,“ byl rozmrzelý jeden z domácích trenérů Bronislav Stuchlík.

V první třetině měly oba týmy velké příležitosti. „My dvakrát nastřelili břevno, soupeř šel dvakrát na gólmana a neuspěl,“ popsal Stuchlík šance obou celků. O výsledku tak rozhodla prostřední část utkání. „Zaspali jsme začátek druhé třetiny a Olymp uplatnil to, co mu jde výborně. Hrál ze zabezpečené obrany a čekal na chyby soupeře, které umí potrestat,“ pokračoval domácí kouč.

„V první třetině jsme měli štěstí, pak jsme ale využili naše brejky a domácí už se nedokázali zvednout,“ mohl být spokojený hrající kouč hostů Jaroslav Matějka.

„Definitivně do kolen nás srazil pátý gól, který přišel záhy po našem snížení,“ uzavřel Stuchlík.

Kovo Praha – Jungle Fever Kladno 4:0 (1:0, 1:0, 2:0, branky T. Winter 2, Hruška, Ma. Zeman). Lídr soutěže si připsal další tři body, a Kladenským se tak vidina play off opět o něco vzdálila. „Bohužel jsme nedokázali využít svoje příležitosti. Do třetího gólu bylo utkání vyrovnané, pak už jsme odpadli. Kovu na rozdíl od nás vyšly přesilovky. Oni v nich dali dva góly, jeden přidali i v oslabení,“ komentoval zápas trenér hostů Jaroslav Homola.

Kovo odehrálo zápas oslabené hned o několik hráčů základní sestavy. „Museli jsme opět využít starší dorostence, premiéru si odbyli Vítek a Hůla. Hosté nastoupili aktivně, ale nám se drželo držet taktiky. Důležité bylo, že jsme ve druhé části, kdy jsme hráli na rozdíl od soupeře často v oslabení, neinkasovali ani při hře ve třech proti pěti. Naopak jsme při přesilovce soupeře dokázali svůj náskok zvýšit,“ řekl kouč domácích Tomáš Jadrníček.

Nové Strašecí - Killers Litoměřice 8:4 (6:2, 2:1, 0:1, branky domácích: Průša 4, D. Daenemark 2, Čížek, Černý). Druhý tým tabulky překvapení nepřipustil. „Rozhodla už první polovina úvodní třetiny, která se nepovedla hostujícímu gólmanovi. Dali jsme rychle góly a pak už jsme si udržovali tří až čtyřgólový náskok. Jen jsme si to trochu komplikovali častými vyloučeními,“ hodnotil utkání s posledním týmem tabulky domácí kouč Jiří Veselý.

Litoměřice přijely do Strašecí hodně oslabené. „I v deseti jsme podali solidní výkon, bohužel si v první třetině vybral slabší chvilku náš gólman. Od druhé části se ale zlepšil a byli jsme už vyrovnaným soupeřem,“ uvedl kouč Killers Jiří Skřivánek mladší.

Prosadit se však Severočeši dokázali v podstatě jen v přesilovkách. „Dali jsme v nich tři góly. I přes porážku zaslouží hráči pochvalu, že ani za rozhodnutého stavu utkání nevzdali a nebýt zmíněného výpadku brankáře, mohlo se vše vyvíjet úplně jinak,“ dodal litoměřický trenér.

Jestřábi Přelouč – Ďáblové Praha 2:3 po sam. stříleních (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1, branky Příhoda, Marvan - Vrábel, Jakub, rozh. sam. střílení Myslivec). Domácí šli sice rychle do vedení, ale Pražané i bez několika klíčových hráčů ještě v první třetině skóre otočili. „V úvodní části jsme byli jasně lepší. Pak se hra začala postupně vyrovnávat a ve třetí třetině už měli, možná i díky naší únavě, převahu Jestřábi,“ řekl k zápasu kouč hostů Michal Teplý.

Domácí opět trápila koncovka, ke dvěma gólům potřebovali jednačtyřicet střeleckých pokusů. „Náš tlak se stupňoval, ale vytěžili jsme jen bod. V nájezdech pak už byl šťastnější soupeř,“ komentoval duel trenér Jestřábů Roman Štefanský.

Vyrovnávací gól přišel až ve 43. minutě. „Už jsem věřil, že výhru udržíme. Lázňovský chytal dobře, ale zase dostal trochu nešťastnou branku. Jsem ale spokojený, před play off jsme si vyzkoušeli těžký zápas s kvalitním soupeřem hnaným výbornými fanoušky, nájezdy a také hru na horším povrchu,“ dodal Teplý.

Paramo Svítkov Stars Pardubice - Tatran Třemošná 2:1 (0:1, 1:0, 1:0, branky Filip, Krištof - Holý). Východočeši po první třetině prohrávali, ale dokázali zápas otočit. Vítěznou branku vstřelili tři minuty před koncem a díky tomu se poslední příčce vzdálili už na čtyřbodový rozdíl.

„Trápíme se v koncovce. Šance jsme měli, ale nejsme schopni dát gól z příležitostí, které si vypracujeme. Navíc dostáváme hloupé branky. Ke všemu jsme rozsypaní, máme hodně zraněných. Situace momentálně nevypadá dobře,“ řekl kouč Západočechů Zdeněk Vozka.