1. liga

Béčko Mostu na závěr podzimu rozstřílelo Přelouč

Česká národní hokejbalová liga má za sebou podzimní část. Na čele se udrželo pražské Kovo, které ale jen těsně vyhrálo v Litoměřicích. Nováček soutěže se i přes těsnou porážku odlepil ode dna tabulky. Tam kvůli horšímu skóre přezimuje Svítkov.

V sérii domácích vítězství pokračovalo béčko Mostu a vysoko porazilo Jestřáby z Přelouče.

15. kolo

Tatran Třemošná – Ježci Heřmanův Městec 5:2 (3:1, 2:0, 0:1, Holý, Komanec, Rippl, Veselý, Vodrážka - Danko, Waber). Třemošná díky vítězství přeskočila v tabulce svého soupře a přezimuje na čtvrté příčce. „Bylo to docela tvrdé a vyhecované utkání s hodně vyloučenými. Podařilo se nám oslabení soupeře trestat, využili jsme čtyři přesilovky. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě,“ uvedl domácí kouč Zdeněk Vozka.

Ďáblové Praha – Paramo Svítkov Stars Pardubice 4:1 (0:0, 1:1, 3:0, branky Jelínek, Klepetko, Kruček, Kočka – Večerník). Pražané splnili roli favorita, rozhodnutí ale přinesla až třetí třetina. „Hosté přijeli jen bránit, bylo pro nás těžké se prosadit. Až po druhém gólu to vypadalo, že odpadli. Za stavu 3:1 měli ještě v pětiminutové přesilovce možnost s výsledkem něco udělat, ale inkasovali počtvrté,“ hodnotil podzimní derniéru trenér Pražanů Michal Teplý.

Svítkov do hlavního města dorazil jen se dvěma lajnami. „Ale byla to nejsilnější možná sestava. Odvedli jsme sice super výkon, ale soupeř byl ve druhé a třetí třetině lepší a díky dobré hře v přesilovkách zaslouženě zvítězil,“ uvedl pardubický kouč Martin Komárek.

Jeho tým totiž v oslabení inkasoval dvě ze čtyř branek.

Pento Most B – Jestřábi Přelouč 9:4 (3:0, 0:2, 6:2, branky Málek 2, Lipert, Poláček, Pomahač, Šíma, Hulín, Karpíšek, Zahradník – Raška, Marvan, Svoboda, Tesák). Severočeši opět využili domácího prostředí a po pohárovém vítězství proti extraligovým Dobřanům si zastříleli i proti Přelouči. Pět branek ze třinácti přitom padlo až v závěrečných čtyřech minutách.

„V Přelouči jsme v prvním utkání jasně prohráli a chtěli jsme to soupeři oplatit. První třetina vyzněla jasně pro nás a zdálo se být rozhodnuto. Jenže pak jsme nějak polevili, soupeř přidal na agresivitě a v přesilovkách snížil,“ popsal průběh duelu mostecký kouč Oldřich Obrtlík.

Rozuzlení tak přinesl až prostředek poslední části. „Nevyužitá přesilovka soupeře na začátku třetí třetiny nám jakoby nalila krev do žil. O té doby jsme kralovali a mezi šestou a osmou minutou jsme nastříleli tři góly. Závěrečná třetina byla zatím nejlepší v průběhu soutěže,“ doplnil Obrtlík.

„Výsledek vypadá sice hrozivě, ale výkon až tak strašný nebyl. V první části jsme se hledali, ve druhé jsme srovnali tempo, dali dva góly a v jejím závěru jsme byli i lepší. Mysleli jsme, že ještě zápas zlomíme, ale inkasovali jsme další gól a pak už se to bohužel sesypalo. Mostu navíc do branky spadlo, všechno na co sáhl,“ hodnotil střetnutí na severu Čech kouč hostů Roman Štefanský.

Killers Litoměřice – Kovo Praha 2:3 (2:2, 0:1, 0:0, branky Huslica, Haken – Ruda 2, Heral). Domácí tým nedal lídrovi tabulky nic zadarmo. V první třetině dvakrát vedl, ale hosté náskok Severočechů vždy srovnali. Pražané pak šli do vedení v 25. minutě a své vedení uhájili až do konce.

„V pohledném utkání jsme nedokázali využít žádnou z našich přesilovek a to rozhodlo. Navíc v době, kdy jsme se nadechovali k závěrečnému tlaku, přišlo bohužel naše jediné vyloučení. Zkušený soupeř si pak už vedení ohlídal. Po dobrém výkonu jsme tak vyšli z posledního utkání naprázdno,“ litoval porážky domácí trenér Jiří Skřivánek.

Hosté díky výhře uhájili tříbodový náskok na čele tabulky. „Ve druhé třetině byli i díky přesilovkám lepší domácí, ale gól jsme přidali my. Ve třetí části si soupeř vytvořil nějaké náznaky šancí, ale my utkání kontrolovali a nedovolili mu ani pořádné power-play. Bylo ale znát, že se Litomeřice proti našemu prvnímu střetnutí zlepšily,“ uvedl trenér Kova Tomáš Jadrníček.

Olymp Jindřichův Hradec – Nové Strašecí 1:3 (0:0, 0:2, 1:1, branky Supek - Průša, Duchoň, Husák). Hosté rozhodli o své výhře v průběhu druhé třetiny, kdy skórovali dvakrát z přesilovky. Jihočeši korigovali na 1:3 ve 43. minutě, kdy se také v početní výhodě trefil Supek.