1. liga

V Třemošné padlo šestnáct gólů, v Mostě jen jeden

O víkendu se v České národní hokejbalové lize hrály jen čtyři zápasy 12. kola, dueol Přelouče s pražským Kovem byl totiž předehraný. Brankových hodů si užili diváci v Třemošné, kde padlo šestnáct branek a domácí zdolali jindřichohradecký Olymp 9:7.

Jediný gól naopak stačil k vítězství mosteckému béčku nad Jungle Fever.

Paramo Svítkov Stars Pardubice – HBC Nové Strašecí 3:4 po sam. stříleních (1:1, 0:1, 2:1, branky Kopečný, Smolík, Zelinka - Průša, Duchoň, Ryss, rozh. sam. střílení Průša). Domácí se v přesilovce ujali vedení, hosté ale v průběhu zápas skóre otočili a směřovali za třemi body. „Byli jsme jasně lepší a pět minut před koncem vedli o dva góly. To nás nějak ukolébalo, polevili jsme a dostali jsme dva slepené góly. Potvrdilo se tak, že se nám proti Svítkovu nedaří, ještě jsme je neporazili,“ řekl k zápasu na hřišti předposledního celku tabulky kouč hostů Jiří Veselý.

Tatran Třemošná – Olymp Jindřichův Hradec 9:7 (4:2, 2:3, 3:2, branky: Škarecký 3, Stráský 2, Holý 2, Ježek, Veselý - Supek 2, Matějka 2, Majerik, Kiss, Plášil). V divokém utkání si už během prvních pětatřiceti vteřin připsaly oba týmy jeden střelecký zásah. „To určilo ráz celého utkání. Chtěli jsme sice začít tak, abychom nedostali první gól, ale místo toho jsme inkasovali v patnácté vteřině. Naštěstí jsme rychle vyrovnali. Vytvořili jsme si ještě spoustu šancí, které jsme nedali, hosté hrozili hlavně z brejků,“ popsal utkání trenér Tatranu Zdeněk Vozka.

Jeho tým kromě první půlminuty prakticky celý zápas vedl, Jihočeši dokázali jen dvakrát srovnat. „Nedařilo se obranám ani brankářům, co se týče defenzivní činnosti, tak to bylo možná na úrovni oblastní ligy. Takový zápas se jen tak nevidí, abychom dali sedm gólů a nevyhráli,“ poznamenal hrající kouč Olympu Jaroslav Matějka.

„Nejdřív jsem si stěžoval, že nedáváme góly, teď jsme jich zase sedm dostali. Budeme muset zapracovat na organizaci hry,“ dodal Vozka.

Ďáblové Praha – Killers Litoměřice 4:1 (2:0, 1:0, 1:1, Kočka, Bureš, Lener, Myslivec - Trégr). Domácí favorit rozhodl o svém vítězství prakticky do poloviny zápasu. „První půlka byla jednoznačně naší záležitostí. Po našem třetím gólu jsme trochu polevili, šetřili jsme síly. Hlavně ve třetí části nás soupeř přehrával, ale bylo to tím, že jsme mu to dovolili,“ hodnotil trenér Pražanů Michal Teplý.

„Podali jsme dobrý kolektivní výkon, který si zasloužil alespoň bod. Jenže jsme nedokázali trestat chyby domácích, ti naopak vytěžili z minima maximum. Poprvé v sezoně jsme však dokázali svého soupeře přestřílet. Naše výkony se lepší, musíme ještě zapracovat na zakončení,“ našel pozitiva na hře poraženého celku jeho trenér Jiří Skřivánek.

Pento Most B – Jungle Fever Kladno 1:0 (0:0, 1:0, 0:0, branka Šíma). Severočeši si připsali doma třetí výhru ze čtyř zápasů. Jedinou branku si připsal Šíma, když se prosadil střelou od modré čáry. „Po herní stránce jsme soupeře převyšovali. O vyšší výhru nás ale připravila špatná a nedůrazná koncovka, hostům navíc výborně chytal gólman,“ uvedl domácí trenér Oldřich Obrtlík.

„Náš tým se bohužel opět nesešel v plné síle, a tak nemohl potvrdit stoupající formu. V čele s výtečným brankářem Fajtem jsme bojovali s posíleným soupeřem a do puntíku plnili obrannou taktiku. Škoda, že na útok již nezbyly síly, bod by nám za obětavý výkon slušel,“ litoval kouč Kladenských Jaroslav Homola.

Předehráno: Přelouč - Kovo Praha 2:3 po sam. stříleních.