1. liga

Novému Strašecí stačil k vítězství v Třemošné jeden gól

V sedmém kole České národní hokejbalové ligy se dařilo hostům. Týmy Heřmanova Městce, Nového Strašecí a pražského Kova vyhráli, Jindřichův Hradec si ze hřiště Ďáblů odvezl jeden bod. Pouze Litoměřice vyšly z duelu s béčkem Mostu naprázdno.

Jungle Fever Kladno – Ježci Heřmanův Městec 0:2 (0:0, 0:0, 0:2, branky Waber, Kubíček). Domácím se ani přes návrat tří opor do základní sestavy a pomoc z extraligového KEBu opět nedařilo střelecky. „V prvních dvou třetinách měli Ježci sice více střeleckých pokusů, ale větší šance jsme pálili my. Ještě na začátku třetí části jsme byli v tlaku a mohli rozhodnout, ale nepovedlo se a v závěru se dvakrát prosadili hosté. I když se naše výkony postupně zlepšují, naše přesilovky a střelecká pohotovost jsou stále žalostné,“ hodnotil zápas trenér Kladenských Jaroslav Homola.

Ježci si tak připsali první venkovní vítězství, když první branku vstřelili šest minut před koncem z přesilovky a výhru potvrdili o dvě a půl minuty později. „V kvalitním utkání jsme sice opět nezačali moc dobře, ale pak jsme měli malinko více ze hry. Střelecky jsme se však prosadili až v závěru zápasu,“ řekl trenér hostů Bronislav Stuchlík.

Hostům pomohla k vítězství i spolupráce dvou borců, kteří o den dříve nastoupili proti sobě v extraligovém východočeském derby. Druhou branku vstřelil letohradský Kubíček, asistenci si připsal Jiří Mašík, trenér Hradce Králové.

Pento Most B – Killers Litoměřice 6:2 (2:1, 3:1, 1:0, Kapoun 2, Klíma, Voženílek, Richter, Karpíšek – Hubený, Haken). Most se poprvé v soutěži představil doma a připsal si vysoké vítězství. Tři góly přitom vstřelili ve vlastním oslabení. „To jsem ještě nezažil, ale bylo to výsledkem naivní hry soupeře. Vyhráli jsme jednoznačně, soupeř byl sice snaživý a bojovný, ale kvalita byla na naší straně,“ uvedl trenér domácích Oldřich Obrtlík.

Jeho tým teď po sérii zápasů venku čeká podobná porce utkání v domácím prostředí. „Věřím, že se díky tomu posuneme alespoň do středu tabulky,“ plánoval mostecký kouč.

Litoměřický nováček tak utrpěl další vysokou porážku. „Byl to asi nejhorší zápas, co jsme sehráli. Doplatili jsme paradoxně na vlastní přesilovky. Domácí v nich chodili do brejků a dávali góly. Kdyby se to nestalo, mohlo to dopadnout úplně jinak a sahali bychom alespoň po bodu. Moc jsme se tlačili dopředu, zapomínáme na zabezpečenou obranu,“ kritizoval výkon svého týmu trenér Jiří Skřivánek ml.

Ďáblové Praha – Olymp Jindřichův Hradec 6:5 po sam. stříleních (3:2, 1:1, 1:2). Pražané sice oproti předchozím zápasům prolomili střeleckou smůlu, ale jejich trenér Michal Teplý přesto nebyl spokojený. „Z naší strany to nemělo s hokejbalem nic společného. Dařilo se sice střelecky, ale nefungovala obranná činnost, soupeř dával góly jen po našich chybách,“ rozčiloval se.

Ďáblové navíc o výhru za tři body přišli až v závěru. „Nechali jsme se zbytečně vyloučit a v oslabení tří proti pěti jsme těsně před koncem inkasovali pátý gól. Jihočeši byli překvapivě jedním ze slabších soupeřů, nedokázal přejít přes naše hráče ani dva na jednoho, nedokázali si sami vytvořit šanci. Tenhle zápas jsme prostě měli vyhrát,“ tvrdil kouč Ďáblů, kteří se po víkendu posunuli na čtvrtou příčku.

V samostatných stříleních byl jediným úspěšným exekutorem Martin Kruček, který u Ďáblů hostuje z Kert Parku.

Tatran Třemošná – HBC Nové Strašecí 0:1 (0:1, 0:0, 0:0, Wittmayer). Západočeši potvrdili, že se jim proti Novému Strašecí nedaří. V repríze čtvrtfinále minulé sezony rozhodla o jejich porážce jediná branka z úvodu utkání. „Nastoupili jsme hodně ospale, první třetina nám nevyšla. Ale za druhou a třetí třetinu jsme si bod určitě zasloužili,“ tvrdil kouč domácích Zdeněk Vozka.

Tatran ale nevyužil ani přesilovku pět na tři, která se jim naskytla ve třetí třetině. „To už byla z naší strany trochu křeč. Projevilo se, že se nám nedaří dávat góly. Chybí nám překvapivá střelba, všechno si musíme připravit a je to předvídatelné,“ dodal.

„V první části jsme kromě branky nastřelili ještě dvě tyče. Od druhé třetiny domácí převzali iniciativu, ale nedařilo se jim trefit ani prázdnou branku. Domácí tlak byl hlavně v pětiminutové přesilovce až drtivý, ale nás podržel brankář Šnobl,“ chválil gólmana trenér hostů Jiří Veselý.

Paramo Svítkov Stars Pardubice – Kovo Praha 2:6 (0:4, 0:2, 2:0, Černický, Nekola – Košely 2, Hruška, Stárek, Kocurek, T. Winter). Domácí sice vyhráli na střelecké pokusy, jenže body putovaly do Prahy. „Rozhodla už první třetina, ale určitě to nebylo tak jednoznačné. Velký rozdíl byl však v produktivitě. My jsme z šesti šancí dali čtyři góly, domácí své příležitosti nevyužili. Ve třetí třetině už nám chyběla motivace a soupeř zaslouženě snížil,“ hodnotil stručně kouč hostů Tomáš Jadrníček.